Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα συζητήσει με άλλες χώρες για τα κυριαρχικά της δικαιώματα

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απέρριψε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της συμφωνίας για την χάραξη θαλασσίων συνόρων, την οποία συνομολόγησε με την Λιβύη και η οποία επιτρέπει στην Αγκυρα θα εγκαθιδρύσει δικαιώματα επί τεραστίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

«Εάν το θέμα τεθεί στην ατζέντα, θα τους πούμε ότι αυτό που έκαναν η Λιβύη και η Τουρκία απορρέει από κυριαρχικά τους δικαιώματα και δεν θα τα συζητήσουμε μαζί τους», προειδοποίησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα ζητήσει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ για το θέμα.

«Η Ελλάδα μπορεί να λάβει μέτρα, εμείς επίσης έχουν το δικαίωμα να λάβουμε. Θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα, αλλά επίσης από την Αίγυπτο και την κυπριακή κυβέρνηση, για την αποτυχία της τουρκο-λιβυκής θαλάσσιας συμφωνίας «δεν θα έχουν καμία συνέπεια, διότι έχουμε συνομολογήσει γραπτή συμφωνία με την Λιβύη».

«Η Τουρκία δεν θα συζητήσει γύρω από ένα τραπέζι, με άλλες χώρες, για τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε ο Ερντογάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SPY
Guest
SPY

Νομίζω οτι ισως θα πρέπει να τελειώνουμε με τις συζητήσεις για τα ΜΟΕ (Μέτρα οικοδόμισης εμπιστοσύνης). Αυτά οικοδομουνται με πράξεις και όχι λογια,πράγμα που η Τουρκία τα έχει τελειώσει(ΜΟΕ) με τα λόγια.
Στο ΝΑΤΟ το μόνο που πρέπει να τεθεί είναι οτι η Τουρκία με τις πράξεις της απειλει την σταθερότητα του ΝΑΤΟ στην νοτιοναλατολική πτερυγα.Αν τώρα το ΝΑΤΟ δεν μπορει να το τελειώσει,σίγουρα δεν θα κάτσει στο τραπέζι οταν αρχίσει το πανηγυρι.

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Χρειάζεται κάτι παραπάνω κύριοι της Κυβέρνησης (!!!);

Lefteris
Member
Noble Member
Lefteris

Το ΥΠΕΞ της χώρας μας επιθυμεί τον διάλογο επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας “στα πλαίσια της νομιμότητα” θα επισημάνει κάποιος, αλλά με τις δηλώσεις πρωτοκλασσάτων στελεχών της νδ για “συνεκμετάλλευση” τότε είναι πασιφανές ότι η ατζέντα του συριζα συνεχίζεται με μόνο εμπόδιο την αδιάλλακτη συμπεριφορά του ερντογάν και το παραλογισμό του ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα κι ότι ένα έθνος δεν πρέπει να συζητάει τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Θεωρώ με λίγη υπομονή να ανατραπεί η ποσόστωση ιθαγενών – εποίκων στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα ώστε το στοιχείο των μειονοτήτων να “εξαναγκάσει” την πολιτική εξουσία του μέλλοντος να απελευθερωθεί από τα… Read more »

Yannis
Member
Trusted Member
Yannis

Θα μπορουσε τουλαχιστο η ΠΤΗΣΗ, ως σοβαρο εντυπο που ειναι, να σταματησει την αναπαραγωγη της καθε μπουρδας που λεγεται και απο τις δυο πλευρες του Αιγαιου; Εχω βαρεθει να βλεπω τα ιδια και τα ιδια απο ολα τα εντυπα/ιστοσελιδες.

George74
Member
George74

Με άλλα λόγια στέλνουν γεωτρύπανα και πολεμικά όπου νομίζουν και φαντασιώνοντε. Κάπου έχει και η διπλωατία και τα όριά της. Θέλουν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο, για να κάτσουμε μετά στο τραπέζι και να υποχωρίσουμε.
Εδώ πρέπει Ευρώπη και ΗΠΑ να πάρουν ξεκάθερες θέσεις.

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

To πρόβλημα είναι η δική μας θέση…

TGD
Member
TGD

Μη νομίζεται ότι η δική μας οριοθέτηση θα σταθεί στο δικαστήριο. Δείτε αυτή εδώ την ανάλυση για να δείτε τι βλέπει ως εφικτό η Τουρκία:
https://www.diploweb.com/The-Greco-Turkish-dispute-over-the.html

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

Ευτυχώς, στα Δικαστήρια δικάζουν Δικαστές και όχι ιστοσελίδες, ούτε (ενδεχομένως) «επιδοτούμενοι» αρθρογράφοι που εκφράζουν γελοίους ισχυρισμούς πχ «…εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, τα Τούρκικα πλοία από την Σμύρνη θα αποκλειστούν και δεν θα μπορούν να πλέουν προς την Κων/πολη…» Δεν είσαι ο μοναδικός που αναφέρει το εν λόγω link στα φόρουμ το τελευταίο 2ήμερο (!!!) Συμπτωματικά – ή όχι και τόσο συμπτωματικά – ακριβώς το ίδιο link με ακριβώς την ίδια πεποίθηση πως «…η Ελλάδα θα χάσει εάν πάει στα Δικαστήρια απέναντι στην Τουρκία…»), το έχω διαβάσει κι από άλλους χρησίμους… εύπιστους σε άλλα φόρουμ μέσα στο… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Ενώ είναι διατεθειμένη να συζητήσει για τα κυριαρχικά δικαιώματα των άλλων χωρών.