Τουρκία: Νέο ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Οσμάν Καβαλά

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 10
  •  
  •  

Λίγες ώρες μετά την αθώωση και την δικαστική εντολή αποφυλάκισης του Οσμάν Καβαλά για τον φερόμενο ρόλο του στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί το 2013, ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Τούρκου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου στο πλαίσιο έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σε ανακοίνωση του το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης διευκρίνισε ότι διέταξε τη σύλληψη του Καβαλά σε σχέση με έρευνα σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Το νέο ένταλμα σύλληψης, που είναι πιθανό να προκαλέσει νέο κύμα οργής στην χώρα, έρχεται μετά την αθώωσh του επιχειρηματία και οχτώ άλλων κατηγορουμένων νωρίτερα σήμερα, στη δίκη τους για την εμπλοκή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013.

Ο Καβαλά κατηγορούνταν ότι αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση οργανώνοντας και χρηματοδοτώντας διαδηλώσεις εναντίον του τότε πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές στο Σιλιβρί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όπου κρατούνταν για περισσότερα από δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση της έκδοσης νέου εντάλματος σύλληψης προκάλεσε σοκ στους υποστηρικτές του Καβαλά που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα εστιατόριο κοντά στη φυλακή.

Ένα πέπλο σιωπής έπεσε ξαφνικά ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ο καθένας είχε τα μάτια του στραμμένα στις τηλεοράσεις ή στο τηλέφωνο του, όπως τόνισε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν ήταν αμέσως σαφές αν ο Καβαλά θα αποφυλακιστεί προτού συλληφθεί αμέσως ή αν θα τεθεί υπό κράτηση χωρίς να εγκαταλείψει τη φυλακή.

Ενώ η αθώωση του επιχειρηματία και ακτιβιστή χαιρετίστηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις και από αρκετές ξένες χώρες, η έκδοση ενός νέου εντάλματος σύλληψης ενδέχεται να προκαλέσει χιονοστιβάδα επικρίσεων.

Η δίκη μετά την οποία αθωώθηκε ο Τούρκος φιλάνθρωπος θεωρήθηκε ως έμβλημα της καταπίεσης της κοινωνίας των πολιτών από τον πρόεδρο Ερντογάν. Επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης αμφισβητούν την ανεξαρτησία των τουρκικών δικαστηρίων, ιδιαίτερα μετά την καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 10
  •  
  •  

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nigozsSAABgeorge_kMy_name_is_Nobody Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Έρχεται και νέο ένταλμα.
Θα διερευνήσει ενδεχόμενη εμπλοκή του στους φονικούς
σεισμούς στην Τουρκία.

George_K
Member
Famed Member
George_K

Ερντογάν και εξουσία..
Μία σχέση αγάπης, πάθους, και ουχί μίσους…
Είδωλο ο Ταγίπ για ντόπιους γιδοβοσκούς και ψευτοεπαναστάτες της φάπας…
Αναρωτιέμαι αν μαζί με τον “πατέρα της αλλαγής” κρέμεται και ο Ταγίπ σε περίοπτη θέση στον τοίχο.., δεν θα έπεφτα πάντως από τα σύννεφα.. lol

SAAB
Member

Το ισλάμ είναι κατ’ εξαπάτηση Δημοκρατία. Το όνομα ισλαμική Δημοκρατία βγήκε για να εξαπατά τους άπιστους σύμφωνα με την αρχή της χαϊριμπίγια. Η ισλαμική Δημοκρατία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καθεστώς. Όπως σε όλα τα καθεστώτα έτσι και στις ισλαμικές Δημοκρατίες οι κανόνες δικαίου έχουν αντίστροφη ισχύ. Δηλαδή, ανώτερη ιεραρχικά είναι η διαταγή του κάθε προϊσταμένου που θα ασχολειθεί με το εκάστοτε θέμα, προτελευταίος είναι ο νόμος και τελευταίο στην ιεράρχιση των κανόνων δικαίου είναι το Σύνταγμα. Σε κανονική Δημοκρατία ισχύει το αντίθετο. Για να αθωωθεί κάποιος βάση νομοθεσίας πρέπει να το επιτρέψει αυτός που έδωσε την όποια εντολή.… Read more »

nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Περιπλέκονται οι καταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας λόγω Ερντογάν.
Υπολογίζοντας και το εξωτερικό, μαζί με τις προειδοποιήσεις που εκπέμπονται, μάλλον πρέπει να ανησυχεί.