Τουρκία: Μειωμένη θητεία-εξπρές έναντι πληρωμής  

6
1381

Οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν πλέον να ολοκληρώνουν την στρατιωτική τους θητεία σε μόλις 21 ημέρες, μετά την επικύρωση του σχετικού νόμου από την τουρκική Εθνοσυνέλευση. Εις το εξής, αντί να υπηρετούν 5,5 ή 12 μήνες οι στρατεύσιμοι θα παίρνουν απολυτήριο σε λιγότερο από ένα μήνα –αρκεί να είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου και εφόσον βεβαίως καταβάλλουν στο κράτος μέσω τραπέζης το ποσό των 15.000 τουρκικών λιρών (2.678 ευρώ) μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ο νόμος για την θητεία-εξπρές, ο οποίος είχε την υποστήριξη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν και των ακροδεξιών εθνικιστών του ΜΗΡ, θα ισχύσει για τους υπόχρεους στράτευσης που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1994. Μετά την επικύρωσή του, ο νόμος θα προωθηθεί στον Πρόεδρο για έγκριση πριν δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

 

Αλέξανδρος Θεολόγου

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τυπικό σχέδιο συγκρότησης στρατεύματος νομιμοφρόνων αποκλειστικά από τα στίφη των ανδραπόδων των βαθέων της Ανατολίας με εξοστρακισμό των πανεπιστημιακής παιδείας (=αμφίβολης νομιφροσύνης στο νέο χαλιφάτο) πολιτών …

    • …ή αλλιώς «…χρειάζομαι επειγόντως ζεστό και μετρητό χρήμα τώρα που ίσως ο Αμερικάνος μου σφίξει τα οικονομικά λουριά, κι αν χρειαστεί να ‘ταΐσω τα κανόνια με κρέας’ οι απόφοιτοι δημοτικού και τα αναλφάβητα ορκ (αυτοί με τα κίτρινα περιβραχιόνια που έδρασαν στην Συρία), μου φτάνουν και μου περισσεύουν…».

    • Και όμως,αυτό δέν είναι πρωτοφανές.
      Μή έχοντας πρόβλημα λειψανδρίας,το τουρκικό κράτος είχε θεσπίσει παρόμοια ρύθμιση για τους μετανάστες,ἥδη στην δεκαετία του ᾿80.

  2. Νόμος που κλείνει το μάτι στους “white turks” τους οποίους ο Ερντογάν τόσο είχε κριτικάρει προεκλογικά, κωλοτούμπα και αυτός.

Comments are closed.