Συρία: Η τουρκική επίθεση έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η στρατιωτική επιχείρηση, την οποία έχει εξαπολύσει η Τουρκία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, έχει προκαλέσει μέσα σε οκτώ ημέρες τον εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Περισσότεροι από 300.000 άμαχοι έχουν εκτοπισθεί από την έναρξη της επίθεσης» στις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι αναγκάσθηκαν να διαφύγουν από τις μάχες στην επαρχία Χασακέ, την περιφέρεια του Κομπάνι (επαρχία Χαλεπίου) και την περιφέρεια του Ταλ Αμπιάντ (επαρχία της Ράκα).

Πολλοί εκτοπισμένοι βρήκαν καταφύγιο σε συγγενείς τους σε ασφαλέστερες ζώνες, άλλοι κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο σε περιβόλια.

Σαράντα σχολεία της επαρχίας Χασακέ έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής εκτοπισμένων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Member
Noble Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

Η Ρωσια φαιρεται να έχει αρνηθει τον συριακό εναέριο χωρο στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να μην εχουν βομβαρδισει απο αέρα εδω και 20 ωρες. Ισως για αυτό το λόγο πέτυχε η αντεπιθεση του SDF στην Ρας αλ αίν πάνω στη γραμμη των συνόρων στο ανατολικό άκρο του μετωπου. Οι Τουρκοι έχουν περιοριστει απο δύση (κομπάνι, Μαμπίζ), νότο ( Ρακκα) και ανατολή (Ρας αλ αιν), αν και ακόμα ειναι υπερβολικά νωρις. Ειναι σαφες πως η συμφωνια κουρδων και Ρωσοσυριων ειχε επεκταθει σε τακτικο επίπεδο και οι Ρωσοι επιθυμουν περιορισμο των Τουρκων. Εξ ου και η συναντηση στις 22/10, γιατί υπάρχει καποιος… Read more »

ARCHIPELAGOS
Member
Active Member
ARCHIPELAGOS

Η ίδια πηγή ,αναφέρει ότι εχθές το βράδυ η τουρκική αεροπορία εξαπέλυσαι δριμύ πυρ εναντίων των θέσεων σύριων και κουρδων νοτίως της AL AIN στο ύψος του αυτοκινητοδρομου Μ4. Αποτέλεσμα η κατάληψη στρατηγικού σημείου ( σιλο ) . Επίσης η πόλη της ρασ αλ αιν έχει περικυκλωθεί και οι κουρδοι έκαναν αίτημα για να ανοίξει ένας διάδρομος ούτως ώστε να βοηθηθεί η εκκένωση από τραυματίες καΙ αμάχους .

Stavrogin
Member
Noble Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

Δεν βρήκα την ειδηση αλλά βρήκα αυτήν: “We know that the United States has left Manbij airspace and Turkish F-16s shelled the area to slow down the advance of Assad forces and to give time to FSA units that are trying to move from al-Bab to the northeast. That was the only Turkish airstrike, giving the impression that Russia has also taken over control of the Manbij airspace and closed it to others.”

Read more: https://www.almonitor.com/pulse/originals/2019/10/turkey-syria-military-operation-turning-into-diplomatic-war.html#ixzz62cCiZgG4

Νικόλας
Guest
Νικόλας

Για ποιο λόγο, σοβαρές ιστοδελίδες, αναπαράγουν την άποψη μίας ιδιωτικής εταιρείας, μίας ΜΚΟ, με την γνωστή δράση ανά την υφήλιο, ως κυρίαρχο μέσο προπαγάνδας?? Δεν υπάρχουν πλέον σοβαρά ειδησειογραφικά πρακτορεία, κανάλια, ραδιόφωνα και πρέπει να δεχόμαστε την προπαγάνδα μίας ΜΚΟ??? Και φυσικά οποία έκπληξη, μας ενημερώνει ότι ήδη υπάρχουν 300.000 νέοι πρόσφυγες που μας έρχονται….

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Αν δεν έχει κάνει κανείς άλλος τέτοια μέτρηση, από που θα έρθει το νούμερο.

epampapas
Member
epampapas

Έχετε απόλυτο δίκιο.

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ποια είναι αυτή η ΜΚΟ και τις μαύρες πτυχές της που απασχολούν όλο τον πολιτισμένο κόσμο αλλά που εδώ δεν μας αγγίζουν.

http://www.offtherecord.net.gr/2018/06/06/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84/