Το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στο συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε γραπτή απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χαμι Ακσοι, σε ερώτηση για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο διεθνές συνέδριο για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Απορρίπτουμε τους αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικους εχθρικους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της ιστορίας μας σε ομιλία του στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, σε συνέδριο υπό την επωνυμία “6ο Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας”.

Εάν η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο, επιθυμεί να αντιμετωπίσει την ιστορία της, πρέπει πρώτα να δει την έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, η οποία διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία, και τις Διατάξεις της Συνθήκης της Λοζάνης που καταδίκασαν την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε.

Καλούμε την ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει την οδό του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Βενιζέλου, που υπέδειξε ως υποψήφιο για Νόμπελ ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ ο οποίος ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας δίνοντας αγώνα εναντίον του εισβολέα ελληνικού στρατού, να παραμερίσει τις ονειροπόλες ιδεολογίες και να υιοθετήσει τις αρχές καλής γειτονίας και φιλίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Ήδη αρχίζουν να αναγνωρίζονται οι γενοκτονίες που διέπραξαν οι απολιτιστοι, βάρβαροι Τούρκοι… Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων και τους τσούζει…

Hakan kılıç
Guest
Hakan kılıç

You forgot the indians!

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Τι; Δεν ανακαλύψαν πρώτοι την Αμερική οι Τούρκοι.
Και εγώ που νόμιζα πως ψάχνοντας την Μάλτα την βρήκαν μπροστά τους.
Τελικά ήταν τυχεροί οι Ινδιάνοι την γλύτωσαν.

George_K
Member
Famed Member
George_K

Yes of course you’re right. Turks are not the only ones that made genocides in the past. It’s a first step for your redemption to recognize your bloody history and look forward your future !!!

Athan
Member
Famed Member
Athan

Those who rule by the sword, they are ruled by the sword in fact. oops

ARCHIPELAGOS
Member
Active Member
ARCHIPELAGOS

Απλα δεν αναφέραμε το πως εμπνευσατε το ναζιστικό καθεστώς να σας αντιγράψει με τους Εβραίους . Είχατε τεχνογνωσία πως να το κάνουμε .

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Ανεβαίνουν οι τόνοι, ή μου φαίνεται;
Σαν να δημιουργείται κλίμα … στο μικρό μου μυαλό αυτές οι διατυπώσεις μοιάζουν με έναρξη σοβαρών ψυχολογικών επιχειρήσεων με στόχο το φρόνημα του ελληνικού λαού ενόψει μείζονος σύγκρουσης …

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Ηδη εχουν αρχίσει οι ΨΕΠ στο τουιτερ…

Athan
Member
Famed Member
Athan

Αυτή η αισχρή δήλωση των Τούρκων καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την “δουλειά” των εδώ υποστηρικτών τους, οι οποίοι εδώ και χρόνια σπέρνουν απλόχερα τον διχασμό παριστάνοντας τους “έντιμους” αντιπολιτευτές.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Είμαστε και εμείς ρε αδερφέ, αχάριστοι και παλιοχαρακτήρες.
Μα να μη έχουμε προτείνει το Ταγίπ για Νόμπελ ειρήνης; Τόσες ειρηνευτικές αποστολές έχει κάνει ο άνθρωπος στην Συρία, μέχρι “Κλάδο ελαίας” προσέφερε στους Κούρδους.
Τι άλλο θέλουμε δηλαδή να κάνει;

George_K
Member
Famed Member
George_K

Παλιοχαρακτήρες… grin

Νείλος
Guest
Νείλος

Θα στεναχωρηθούμε με κάποιους αλλά η πρόκληση του Τουρκικού ΥΠΕΞ είναι απολύτως δικαιολογημένη σύμφωνα με τις λανθασμένες επιλογές σειράς Ελλήνων πολιτικών και αποκαλύπτουν σε όλο της το μεγαλείο την αμετροέπεια της στάσης του Ελλαδικού πολιτικού κόσμου, του τότε και του τώρα, που αντί να προωθεί αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα τα εθνικά Ελληνικά συμφέροντα όπως κάνουν οι γείτονες μας, ψάχνει πρωτίστως σημεία επαφής με τον ξένο παράγοντα για να γίνει αρεστός και να τύχει έστω και πρόσκαιρης εύνοιας, με χαρακτηριστικότερη την πρόσφατη περίπτωση του ταπεινωτικού Μνημονίου των «Πρεσπών». Ιστορικά λάθη που έρχονται με φόρα από το παρελθόν αμαυρώνοντας την αδικαίωτη μνήμη των… Read more »