«Παραπονιόμαστε για τους γείτονές μας…»;

30
2775
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 37
  •  
  •  

«Πραγματικά πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες, ειδικά αν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις συνήθειες μας. Υπάρχουν πράγματι ορισμένα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των χωρών μας. Κατά τον ίδιο τρόπο, θα ήταν δύσκολο να βρεθούν δύο γείτονες οπουδήποτε στον κόσμο που ισχυρίζονται ότι έχουν απολύτως μηδενικά ζητήματα μεταξύ τους. Το πραγματικό ερώτημα είναι: έχουμε τη βούληση να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με σκοπό την επίλυσή τους ή προτιμούμε να συνεχίσουμε να παραπονιόμαστε για τους γείτονές μας».

Τάδε έφη ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ελλάδα Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκερτζιν σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην ενορχηστρωμένη προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Προφανώς και ο Τούρκος πρέσβης δικαιούται να λέει ότι θέλει υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της χώρας του αλλά ας μάθει ότι «δεν συνεχίζουμε να παραπονιόμαστε για τους γείτονές μας», τους καταγγέλλουμε για την συνεχή επιθετικότητα και την διαρκή προσπάθεια επιβουλής της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αν αυτά πρέπει να λυθούν κε πρέσβη σαφώς και να τα επιλύσουμε. Διότι άλλα ζητήματα με την Τουρκία που έχει επιδείξει διαχρονικά και στην πράξη την κακή της γειτονία δεν έχουμε να συζητήσουμε ούτε να επιλύσουμε.

Ο κος Οζούγκερτζιν βέβαια «πέφτει από τα σύννεφα» όταν ο Δημήτρης Μάνωλης που έκανε τη συνέντευξη για το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων του επισημαίνει ότι «η Ελλάδα δεν έχει διεκδικήσεις εναντίον της Τουρκίας, αλλά η Τουρκία έχει σε σχέση με τα νησιά του Αιγαίου»

Απαντώντας… στην καθοδική πορεία του από τα σύννεφα ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρει: «Μένω πραγματικά έκπληκτος για το πώς τα συναισθήματα και οι ανησυχίες από τη μια πλευρά αντικατοπτρίζονται στην άλλη πλευρά».

Και εμείς από την πλευρά μας πάλι δεν νιώθουμε καμία έκπληξη για την θρασύτητα της Τουρκίας αλλά και την υποκρισία της αφού συνεχίζοντας ο κος Οζούγκερτζιν έκανε έκκληση : «Αυτός ο φαύλος κύκλος στον οποίο βρίσκουμε τους εαυτούς μας, μάλλον δεν θα λύσει τίποτα για πολύ καιρό. Ήρθε η ώρα οι εκπρόσωποι των λαών, οι βουλευτές, να ακούσουν ο ένας τον άλλον, αντί να στρέφουν τις πλάτες τους ο ένας στον άλλον. Πράγματι, και οι δύο λαοί απλώς επιθυμούν να ζουν με ειρήνη και ευημερία, και οι εκλεγμένοι βουλευτές μας πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Προφανώς και ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να συνεχίζεται αλλά είναι εσφαλμένη η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού την δεδομένη στιγμή και μάλιστα χωρίς προετοιμασία στην Άγκυρα (με τον φερεντζέ, την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο). Επαναλαμβάνει το τεράστιο σφάλμα της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα πριν ένα χρόνο.

Αν θα έπρεπε να γίνει μια συνάντηση, ας γινόταν σε ουδέτερο χώρο με προηγούμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών. Αλλά… ξεχάσαμε… Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξακολουθεί να φορά και αυτό το καπέλο…

ΦΓΚ


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 37
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Λ.Κ
Guest
Λ.Κ

Μακάρι να βγώ ψεύτης και να κατηγορηθώ οτι βλέπω φαντάσματα, αλλά έχω την αίσθηση οτι θα προετοιμάζεται νέα “συμφωνία των Πρεσπών” με τους γείτονες… τώρα εαν θα αφορά ηπειρωτική ή νησιωτική περιοχή ή και τα 2 ( βλέπε προηγούμενη δήλωση του “Σουλτάνου” “τουρκικά μνημεία” που έχουν μείνει στα ελληνικά νησιά κλπ κλπ) μένει να το δούμε….

Αλέξανδρος
Guest
Αλέξανδρος

Μην γράφουμε ότι θελουμε, με τα σκοπιά η διένεξη ειχε λυθεί εις βαρος μας κυριω, με ένα τρόπο, εδώ και είκοσι χρόνια, απλά εμείς δεν θέλαμε να το δεχτούμε. Με την Τουρκία μια λύση βλέπω μόνο, αν εμείς δεχτούμε να δώσουμε ένα στενό διάδρομο εξόδου των πλοίων της Τουρκίας από το βόρειο Αιγαίο στην Μεσόγειο. Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, Καστελλόριζο και η υφαλοκρηπίδα δεν είναι στο τραπέζι αλλα ούτε και τα 12 μίλια σπο εμας! Βεβαια και τον στενό διάδρομο το βλέπω δύσκολο γιατι η η Τουρκία μετά θα αρκεστεί σε αυτό και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό από τους γείτονες!

adpanos
Guest
adpanos

Αν η Ελλάδα προβεί στην αύξηση των Χ.Υ. στα 12nm μίλια είναι υποχρεωμένη από το διεθνές δίκαιο να δώσει μια λωρίδα ελεύθερης διέλευσης στο Αιγαίο .
Σε αυτή την λωρίδα αρκετών νμ θα είναι έτσι κι αλλιώς ελεύθερη η Τουρκία να κάνει ότι θέλει.

Ενας λόγος που δεν έχουμε προχωρήσει στα 12nm είναι και αυτός.

Αλέξανδρος
Guest
Αλέξανδρος

Ναι αλλά φοβάμαι πως ούτε ο διάδρομος συμφέρει την Τουρκία, γιατι με αυτόν τον τρόπο θα είναι σαν να παραιτείται απο τις αξιώσεις της στο Αιγαίο!

chikichiki
Guest
chikichiki

Επαναλαμβάνω το ερώτημα που είχε τεθεί στον ίδιο ισχυρισμό: Δηλαδή τώρα με τα 6νμ, η Τουρκία κάνει ή δεν κάνει ό,τι θέλει;

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Αγαπητοί φίλοι, κανείς δεν υποχρεούται να δώσει διάδρομο σε κανέναν. Στα στενά διεθνούς ναυσιπλοϊας (όπως είναι περάσματα – όχι όλα! – μεταξύ νήσων του Αιγαίου) που ανήκουν στην αιγιαλίτιδα ζώνη (χωρικά ύδατα, κατά το κοινώς λεγόμενο) της παράκτιας χώρας, τα πλοία ΟΛΩΝ των κρατών, άρα και τα πολεμικά, έχουν δικαίωμα αβλαβούς διέλευσης (το ΕΧΟΥΝ, δεν χρειάζεται να το ζητήσουν ή να τους το δώσει η παράκτια χώρα). ΑΛΛΑ αβλαβής διέλευση σημαίνει: Κάννες χαμηλωμένες και στη ευθεία, ελικόπτερα αλυσοδεμένα στα καταστρώματα, όχι απονηώσεις και προσνηώσεις από αεροπλανοφόρα. Φυσικά όχι ασκήσεις με βολές!! Εννοείται ότι αυτό ξεβολεύει πολλούς, ήτοι όλες τις θαλάσσιες… Read more »

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

@ ΛΚ
Δεν θα γίνει αυτό που φοβάσαι γιατί δεν θα μείνει μπετόβεργα στη θέση της. Θα μας το σερβίρουν σιγά-σιγά και μάλιστα από πιο εθνικές πλειοψηφίες-κυβερνήσεις.

Το νού μας λοιπόν, όχι προσκόλληση σε ιδεολογίες και δόγματα. Τα μάτια μας ανοικτά.

Mitsos_Mantzos
Guest
Μήτσος Μάντζος

Εγώ πιστεύω, χωρίς να το έχω διαβάσει κάπου η οτιδήποτε, είναι καθαρά προσωπική μου άποψη,
ότι πάει να δώσει λίγα ποσοστά από τους υδρογονάνθρακες στο σουλτάνο για να μην κλαψουρίζει.

kosmidis Marios
Guest
kosmidis Marios

δεν ειναι τωρα η καταλληλη ωρα……ουτε στην περασμενη επισκεψη ηταν καταλλη ωρα………μαλιστα ποτε ειναι η …καταλληλη ωρα?? και με ποια διπλωματικα κριτηρια οριζετε αυτη???και ποιος….οριζει την<>………….. τα ζωδια??? ο οροσκοπος?? το που ειναι η σεληνη???? αυτο με τον ουδετερο χωρο…..σε ποια διπλωματικη βιβλιογραφια ειναι γραμμενο σα πρακτικη…………..εκτοσ αν αφορα καθεστωτα τυπου Βορεια Κορεα-Αμερικη…η..συμφωνιεσ ληξεισ παγκοσμιων πολεμων…….δε καταλαβαινω. 4 χρονια παντωσ στο τμημα διεθνων σχεσεων στο Καποδηστριακο αυτο το πραγμα δε το ειχαμε διαβασει σε κανενα βιβλιο………..ουτε το ουδετερο…ουτε τον αυθερετο σωστο χρονο βεβαια τωρα τι πανεπιστημια και καθηγητεσ και τετοια……….που ξερουν αυτοι?? ……….μπορουμε να περιμενουμε 30 χρονια…οπωσ σε καποια αλλα… Read more »

x-m
Guest
x-m

‘Οταν αυτό που θα μπει στο τραπέζι για μοιρασιά είναι τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα , ποτέ δεν είναι η κατάλληλη ώρα για συζητήσεις. Η κατάλληλη ώρα θα είναι όταν αλλάξει η “ατζέντα” των συνομιλιών, αν ποτέ αλλάξει. Υπάρχει η άποψη ότι καλύτερα να μιλάς, χωρίς βεβαίως να ενδίδεις, απο το να μην μιλάς καθόλου. Η άλλη άποψη είναι ότι έτσι δίνεις δικαιώματα να παγιώνονται διεκδικήσεις.

ccg
Guest
ccg

Η κατάλληλη ωρα ειναι όταν εισαι αρκετα δυνατος ωστε να μη δεχεσαι εκβιασμούς και πιέσεις. Ο Ρ.Ρηγκαν πρώτα απέκτησε υπεροπλία εναντι των σοβιετικών και υστερα διαπραγματευτηκε. Ας αναδιατάξουμε τη χώρα μας, ας φτιάξουμε την οικονομία μας ωστε να μην κινδυνευουμε με χρεωκοπία στην παραμικρή κρίση, ας ενισχυσουμε τις αμυντικές μας δυνάμεις, ας δρομολογησουμε κάποιο σχέδιο για την αυξηση του πληθυσμού μας, ας ενδυναμώσουμε τα διπλωματικά μας στηριγματα και μετα ας διαπραγματευτούμε. Τωρα, που και ένα συναχι μπορεί να μας ρίξε,ι το ρίσκο για μη αναστρέψιμη βλάβηειναι τεράστιο.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

«Ο Ρ.Ρηγκαν πρώτα απέκτησε υπεροπλία εναντι των σοβιετικών και υστερα διαπραγματευτηκε.»
Γι’ αυτό ακριβώς ένας απλοϊκής καταγωγής και μέτριας παιδείας (αλλά απίστευτης συναισθηματικής νοημοσύνης, αφοσίωσης και αίσθησης «αποστολής») πολιτικός ανήρ λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος στη μεταπολεμική ιστορία των ΗΠΑ. Απέσεισε από την κεφαλή του λαού του τη δαμόκλειο σπάθη μιας κατακλυσμιαίας σύγκρουσης, και ελευθέρωσε πόρους που δεσμεύονταν για τις ανάγκες του Ψυχρού Πολέμου (αφού πρώτα τους αύξησε για να δείξει στον αντίπαλο ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει …)

George_K
Guest
George K

Έχουμε εμείς, η Ελλάδα, κύριε Κοσμίδη διαφορές με την Τουρκία να λύσουμε και δεν το ξέρουμε…?
Είναι πάγια τακτική των Τούρκων να μας σέρνουν σε συνομιλίες λες και έχουμε να μοιράσουμε κάτι. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να διεκδικούμε εμείς και η Τουρκία , κάτι το οποίο είναι δικό σου δεν το διαπραγματεύεσαι. Εκτός και αν δεν το αισθάνεσαι δικό σου.

TangoMama
Guest
TangoMama

Δεν ξέρω σε πιο Καποδιστριακό σπούδασες (με βάση τα ελληνικά σου), πάντως έχω δει απο δημοτικό να γράφουν πιο σωστά και με καλύτερη σύνταξη…

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Δεν υπάρχει Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Καποδιστριακό! Έλεος πια με την υποτίμηση της νοημοσύνης των αναγνωστών! Καταντά πλέον προσβλητικό! Όπως και η διατύπωση και η γραφή! Αν σας είναι τόσο επώδυνη η ανάλωση του πολύτιμου χρόνου σας, τι μπαίνετε στον κόπο να γράψετε; Πάντως, αν θέλετε την άποψη κάποιου που δεν έχει μεν σπουδάσει διεθνείς σχέσεις, αλλά βγάζει το ψωμί του (μεταξύ άλλων και) καταρτίζοντας συμβάσεις μεταξύ πλειόνων προσώπων, νομικών ή φυσικών, και υποστηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις τους: Οι “εντολείς” (πελάτες – συμβαλλόμενα μέρη/αρχηγοί κυβερνήσεων) βρίσκονται μια φορά στην αρχή, για να εκφράσουν τη διάθεσή τους να συμβληθούν και να δημιουργήσουν… Read more »

AlxPorto
Guest
Πορτοκάλης Αλέξανδρος

Στα βιβλία σας δεν υπήρχε πουθενά γραμμένο ότι στις διαπραγματεύσεις ακόμα και η μη λύση όταν σε συμφέρει ή όταν οι υπόλοιπες επιλογές είναι χειρότερες ως προς το θέμα που είναι στο τραπέζι αποτελεί… λύση;
Ως ειδικός, ποια είναι η δική σας πρόταση με βάση επιστημονικά κριτήρια;

airman
Guest
airman

Ενα πρωτο βημα καλης θελησης των γειτονων θα ηταν να στειλουν τις αποζημειωσεις για 3000 διαμερισματα και 1000 μαγαζια που αρπαξαν στην Κωνσταντινουπολη με τους διωγμους του 1955. Εχουμε και λεμε 3000χ100000+1000χ200000= 500 μιλιονια Ευρω να τα στειλουμε προκαταβολη για τις φρεγατες ΒΕΛΑΡΑ.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Με τη μικρή διαφορά ότι ανήκουν σε εκείνους από τους οποίους τα άρπαξαν, και όχι στον κορβανά. Για την άμυνα της πατρίδας πληρώνουν όλοι οι πολίτες με το φόρο τους, αναλόγως της φοροδοτικής τους ικανότητας. Αν δεν φθάνει, θα αυξηθεί ή θα επιβληθεί μια έκτακτη εισφορά με προοδευτικούς συντελεστές. Όλα τα άλλα είναι με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο.

ThanosD
Guest
Τ.Δ

Δεν εχουμε λόγο να μην γινονται συναντήσεις..Δεν ειμαστε Βόρεια -νότια Κορέα.Εχουμε τις απόψεις μας ,εχουν τις δικε ς τους ,οι οικονομικες σχέσεις παρόλα αυτά αναπτύσσονται ραγδαία αμοιβαίως .Είναι εσωτερικό πολιτικό εργαλείο η ένταση (πιο πολυ για αυτούς πλέον) .Αλλα καί τη δικια μας πλευρά γιατι συντηρεί κοινό με δεξιές και πιο πολύ . ακροδεξιές αποψεις ..Υπάρχει αμοιβαία καχυποψία ,αλλα και φόβος..Βεβαια μη ξεχνάμε τη προσέγγιση Βενιζέλου -Κεμάλ..Αν δεν παιζαμε με την υποθετική Ενωση Ελλαδα Κυπρου ..(,μεγαλη ιδέα) ,η σχεσεις μας θα ειχαν καλυτερη βαση ..Στη Κύπρο εμείς καναμε την πατατα ..(αποσυρση μεραρχίας,πραξικοπημα ) .Μην τα ρίχνουμε όλα σε αυτούς έχουμ… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Αυτοί οι δεξιοί/ακροδεξιοί (ένα έγιναν από την προπαγάνδα …), που όποια πέτρα και να σηκώσεις από κάτω βρίσκονται, ποιοί είναι τέλος πάντων; Τι ψηφίζουν; Ποιες οι αντιλήψεις τους περί κοινωνίας και περί πολιτικής οργάνωσης του Κράτους; Κάποτε θα πρέπει να ορίσουμε αυτήν την έννοια! Εκτός και αν το μόνο που τους κάνει δεξιούς/ακροδεξιούς είναι ότι δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν και τα σώβρακά τους στους Τούρκους … Αμοιβαία καχυποψία και φόβος δεν υπάρχει, οι Τούρκοι ούτε μας φοβούνται ούτε μας υποψιάζονται, γι’ αυτό και επιχειρούν συνεχώς ενέργειες που συγχωρούν ένοπλη απάντηση (που ποτέ δεν δίνεται). Για την Ένωση, δηλαδή σεις… Read more »

ThanosD
Guest
Τ.Δ

Σχετικα μ ετο Κυπριακό ,αν δεν κανω λάθος ολα ξεκινησαν με την προσπαθεια ενωση ςμε την Ελλάδα..με το δημοψήφισμα της Εκκλησίας της Κϋπρου που απέκλεισε βέβαια του Τουρκοκύπριους απο το κάδρο και η Αγγλία δεν ηθελε μια τετοια εξελιξη (και λόγω ισχύος το επέβαλλε) . Ωραίες οι μεγάλες ιδέες ,αλλα πρέπει να έχεις και τη διεθνη ισχύ να της επιβάλλεις..Ο εθνικισμός και όχι ο πατριωτισμός (τεράστια διαφορά των δύο όρων) είναι η αιτία αρκετών αρνητικών στιγμών στην ιστορία μας με αποκορύφωση του Βατερλό στη Κύπρο .Τα αποτελέσματα κρίνουν και οχι κάτι άλλο..Και η Μικρασιατική εκστρατεία ειναι ενα άλλο παράδειγμα που… Read more »

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Τούρκος πρέσβης: «Μένω πραγματικά έκπληκτος για το πώς τα συναισθήματα και οι ανησυχίες από τη μια πλευρά αντικατοπτρίζονται στην άλλη πλευρά»

Agra-cat: bbbbaaaaaaaahaaahahahaha

Panos71
Guest
panos71

Μαλιστα…η περιουσια του παππου μου, προκαταβολή για μπελαρες…το ακουσαμε κι αυτο!!!

chikichiki
Guest
chikichiki

Για νέο το λέτε, αυτή είναι το κλασικό τουρκικό ποιηματάκι για τις διαφορές μας. “Εμείς δε θας κρατάμε καμιά κακία, θέλουμε απλά να ζήσουμε ειρηνικά, δε θέλουμε να μαλώνουμε, ας καθήσουμε κάτω να λύσουμε τα προβλήματά μας”. Και μετά ο Έλληνας, είτε όντας χαζός ή κάνοντας το χαζό, ρωτάει “ωραία, άρα πάμε Χάγη;”, και πριν τελειώσει καλά καλά την πρόταση τον κόβουν με ένα “ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ μισό βρε καρντάς, που να τσακιεζόμ’στε τώρα, ‘α κατσ’ς ‘α μαλών’ς, διαπραγματεύσεις διαπραγματεύσεις…”. “Δε διεκδικούμε κάτι από την Ελλάδα, εσείς έχετε ιδιοποιηθεί πράγματα που δε σας ανήκουν!”. Πάντα προσπαθούν να το παίξουν οι καλοί της… Read more »

Νικος
Guest
Νικος

Kαι λιγα λες Φαιδωνα. Οχι τοσο για τους φιλους Τουρκους (που δεν χρειαζεται παρουσιαση η νοοτροπια τους οσον αφορα την εξωτερικη τους πολιτικη) οσο για το δικο μας οτι’ναναι ….

Νικος
Guest

Kαι λιγα λες Φαιδωνα. Οχι τοσο για τους φιλους Τουρκους (που δεν χρειαζεται παρουσιαση η νοοτροπια τους οσον αφορα την εξωτερικη τους πολιτικη) οσο για το δικο μας οτι’ναναι ….

MUSTAFA
Guest
Mustafa ...

Η Τουρκία δεν επιτρέπει μονομερείς αποφάσεις?
American Trust = Θυμηθείτε την Κύπρο
Ευρωπαϊκή Ένωση = αναφορά χρημάτων
μόνο αν είστε σίγουροι = δύσκολοι

Nikolaos
Guest
Nikolaos

“Ο Ρ.Ρηγκαν πρώτα απέκτησε υπεροπλία εναντι των σοβιετικών και υστερα διαπραγματευτηκε.”
Γι’ αυτό ακριβώς ένας απλοϊκής καταγωγής και μέτριας παιδείας (αλλά απίστευτης συναισθηματικής νοημοσύνης, αφοσίωσης και αίσθησης “αποστολής”) πολιτικός ανήρ λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος στη μεταπολεμική ιστορία των ΗΠΑ. Απέσεισε από την κεφαλή του λαού του τη δαμόκλειο σπάθη μιας κατακλυσμιαίας σύγκρουσης, και ελευθέρωσε πόρους που δεσμεύονταν για τις ανάγκες του Ψυχρού Πολέμου (αφού πρώτα τους αύξησε για να δείξει στον αντίπαλο ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει …)

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Μόλις προ ολίγου, ώρες πριν αφιχθεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, η Τουρκία επικήρυξε τους “οκτώ”. Στους οποίους έχει δοθεί πολιτικό άσυλο. Με τον τρόπο αυτό χαρακτηρίζει την Ελλάδα επαρχία της, και δίνει το ελεύθερο στους σερίφηδες της να αναλάβουν δράση. Το ερώτημα που συζητούμε στα σχόλια λύθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Είναι θέμα στοιχειώδους εκδήλωσης πολιτικής ανεξαρτησίας της Ελλάδος, δήλωσης δηλαδή ότι το κεκτημένο του 1821 δεν έχει απωλεσθεί, η άμεση ματαίωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Άμεση διεθνοποίηση του προβλήματος με αίτημα οικονομικών κυρώσεων από την Ε.Ε., για να βρεθεί στη γωνία η τουρκόδουλη Γερμανία. Και για… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Σε συνέχεια του προηγουμένου σχολίου μου: Γίνεται προφανές ότι η σπουδή της Κυβέρνησης της Ελλάδος να συμβιβαστεί στο “Μακεδονικό” χωρίς τήρηση της εθνικής κόκκινης γραμμής (erga omnes, “Μακεδόνες”) αλλά και η εθνοκτόνος εμμονή στελεχών της να υπερασπίζονται την εν λόγω Συμφωνία ασπαζόμενοι την επιχειρηματολογία των ξένων δημίων του Έθνους (Φίλης: “Η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική, έγινε!”) άνοιξε την όρεξη της Τουρκίας να αποσπάσει ό,τι μπορεί από την Ελλάδα όσο αυτά τα ασπόνδυλα όντα ευρίσκονται ακόμη στην εξουσία. Και ιδού τα αποτελέσματα. Όσοι προειδοποιούσαμε όμως, λοιδωρούμασταν ως “Μακεδονομάχοι” (τι επίζηλος τίτλος τιμής χωρίς τα εισαγωγικά αλήθεια … μακάρι να είχαμε το… Read more »