Τουρκία – Covid-19 – Ερντογάν: Σε καραντίνα πάνω από 30 πόλεις, απαγόρευση κυκλοφορίας για νέους κάτω των 20 ετών

15
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε νέο διάγγελμα προς το τουρκικό έθνος, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα, απαγορεύεται για 15 ημέρες σε πρώτη φάση, η έξοδος και η είσοδος σε 30 μητροπολιτικές πόλεις της Τουρκίας και την πόλη Ζόγκουλνταγ (Μαύρη Θάλασσα) όπου το ποσοστό πνευμονικών παθήσεων είναι υψηλό. Η απαγόρευση αυτή μπορεί να παραταθεί μετά το δεκαπενθήμερο, είπε. Όλοι όσοι εργάζονται σε υπαίθριες αγορές πρέπει να φορούν μάσκες. Επίσης πρέπει να τηρείται απόσταση 3 βημάτων μεταξύ των ανθρώπων όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο. Ανακοίνωσε εξάλλου ότι απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών. Ήδη έχει απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι για τους άνω των 65, υπενθύμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Εξήρε το υγειονομικό σύστημα της χώρας του και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία απέφυγε τα χειρότερα αντιδρώντας νωρίς στην κρίση.

“Η Τουρκία καθυστέρησε την είσοδο στη χώρα μας της νόσου λαμβάνοντας έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες αν συγκρίνουμε τον πληθυσμό. Έχουμε συνολικό αριθμό ασθενών 20.921, 425 θανάτους και 484 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν,” είπε.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

15
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
AESASpyros_KapaTango.AlphaFaethonkK19641970 Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Hoplite
Member
Noble Member
Hoplite

Τώρα είναι αργά Ταγίπ. Εσύ και ο φίλος σου Τράμπ φάγατε, και θα φάτε, τόσο κόσμο τσάμπα.
Και δεν λες και την αλήθεια βρε αθεόφοβε, πόσα κρούσματα και πόσους νεκρούς έχετε.
Έρχονται πολύ σκληρές μέρες για τον τουρκικό λαό, λόγω πανδημίας και νομοτελιακής κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας, και ο Ερντογάν θα μείνει στην ιστορία ως μοιραίος ηγέτης για τον λαό του.

d.b
Member
Noble Member
d.b

Το εργατικό δυναμικό συνεχίζει?
Γιατί πιστεύω ότι επιτρέπει την λειτουργία εργοστασίων για τους προφανείς λόγους . Αν ισχύει αυτό τα θύματα θα τα θάβουν σε ομαδικούς τάφους

AESA
Member
Famed Member
AESA

Σε κάθε αυτοκίνητο που θα εξάγουν στο χώρο αποσκευών θα έχει και από ένα πτώμα !

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Μην φοβάσαι Τουρκία, ο Ένας θα σε σώσει!
.comment image

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

comment image

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Αποδεικνύει ότι δεν διαφέρει καθόλου από τους χειρότερους δικτάκτορες της παγκόσμιας Ιστορίας. Το προσωπικό και οικογενειακό όφελος πάνω από όλους και όλα. Ο λαός είναι αναλώσιμος. Ο λαός της Τουρκίας κατά την άποψή μου ευθύνεται 1000% για τα παθήματά του γιατί έχει ψηφίσει τον Ερντογάν πολλές φορές. Ήρθε η ώρα να υποστούν τις συνέπειες και κάνουν την αυτοκριτική τους όπως και άλλοι “φωτισμένοι” λαοί που έφεραν στην εξουσία κλόουν και τσίρκα. Εμείς πάθαμε και μάθαμε.

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Ακριβώς.Θα πληρώσουν το τίμημα της μεγαλομανίας τους.

AESA
Member
Famed Member
AESA

Ξέμεινε ο Αλλάχ από παρθένες και έστειλε τον ιό για να γεμίσει πάλι το χαρέμι του. Πολλοί οι μάρτυρες και δεν προλαβαίνουν τις προμήθειες.
Μουσταφά που είσαι φουκαρά μου; Που να σου στείλουμε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά; Τον παραδέχομαι όμως τον ταγίπ. Μεγάλος ηγέτης !!! Αντιλήφθηκε πως θα υπάρχει παγκόσμια έλλειψη σε χαρτί υγείας και έκανε το νόμισμά του κωλόχαρτο !!! Οι εξαγωγές θα πάνε στον Αλλάχ !!! Τα ομόλογα είναι οικογενειακή συσκευασία.

Spyros_Kapa
Member
Noble Member
Spyros_Kapa

Αφήστε τον Ταγίπ στην πίκρα του και να δούμε τί γίνεται εδώ. Σήμερα διάβασα άρθρο γνωστής εφημερίδας ότι υπάρχουν σκέψεις για την (μετατροπή σε νοσοκομείο ) φαντάζομαι δεν θά κάνουν πράγματα πάνω στην κατασκευή αλλά μόνο χρήση ως χώρο, του 2ου πλοίου υποστήριξης που έγινε δωρεά στο ΠΝ και λέω γιατί να μήν κάνουμε κάτι όπως έγινε στην Ιταλία δηλαδή μετατροπή ενός επιβατικού πλοίου άμεσα σε πλοίο νοσοκομείο μπορεί να μήν το έχουμε τώρα άμεσα ανάγκη ποτέ όμως δεν ξέρεις το μέλλον και άχρηστο να είναι θα χρησηποιησεις χρήματα τώρα πού υπάρχουν για λόγους σαν αυτόν μίας και υπάρχει συμφωνία… Read more »

AESA
Member
Famed Member
AESA

Το έχουμε πει σαν ιδέα και προσωπικά είμαι υπέρ μιας και το γεωγραφικό ανάγλυφο της Ελλάδος αλλά και οι φυσικοί κίνδυνοι προκρίνουν να υπάρχει μια τέτοια λύση. Προσωπικά θα ήμουν υπέρ της λύσης να σχεδιάσουν με isoboxes στο γκαράζ ενός πλοίου της ακτογραμμής ένα πλήρες νοσοκομείο με 100 και περισσότερες κλινές, να το σχεδιάσουν μια φορά να το αναπτύξουν κατά την διάρκεια της χειμερινής του επισκευής, κατόπιν να το αποσυναρμολογήσουν και να τα αποθηκεύσουν. Να ασκούνται κάθε 3 χρόνια κατά την χειμερινή περίοδο. Η λύση αυτή αναπτύσσετε γρήγορα, δεν έχει πάγια λειτουργικά έξοδα, σου δίνει μεγάλη τεχνογνωσία, μπορεί να φιλοξενήσει… Read more »

Spyros_Kapa
Member
Noble Member
Spyros_Kapa

Πολύ καλή σαν σκέψη και αυτή γιατί όχι όμως και δημιουργία ενός νέου πλοίου πολλαπλού ρόλου το οποίο θα χτίζονταν με ευρωπαϊκά κονδύλια λόγο κορωνοϊου και στο τέλος θα μας έμενε κιόλας παρακαταθήκη για μελλοντική χρήση σε ΠΝ καί πολιτική προστασία.

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Ουσιαστικά θα μπορούμε να “πουλήσουμε” την ιδέα ως μέρος της EUSEC ή όπως λέγεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πολιτικής Προστασίας που διαθέτει και π.χ. δεξαμενόπλοια για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων. Και θα μπορούσε να είναι μέρος της συμμετοχής της ΕΕ στην αντιμετώπιση καταστροφών σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπέροχη ιδέα αλλά ποιο ναυπηγείο θα το κάνει;

AESA
Member
Famed Member
AESA

Δεν χρειάζεσαι τροποποίηση. Θες μόνο γραμμές ρεύματος που ήδη υπάρχουν στα γκαράζ των πλοίων, σημεία πρόσδεσης που ήδη υπάρχουν, το μόνο ίσως θέμα είναι να υπάρχει αρκετός εξαερισμός σε περίπτωση που κλείσει τους καταπέλτες και ταξιδεύει. Μια τέτοια λύση θα μπορεί να προσαρμοστεί και σε αρματαγωγό του ΠΝ ίσως με την προσθήκη και γεννήτριας μιας και δεν γνωρίζω αν του πλοίου αντέχει.

Spyros_Kapa
Member
Noble Member
Spyros_Kapa

Υπάρχουν πολλά επιβατικά πλοία τα οποία βρίσκονται σε αργία λόγο εταιρειών σε οικονομική δυσχέρεια ή πτώχευση οπότε τα αγοράζεις τσάμπα και τα κάνεις μετατροπή όπως έκαναν στην Ιταλία.

AESA
Member
Famed Member
AESA

Δεν πρέπει να το αγοράσεις μετά έχεις την συντήρηση και το πλήρωμα. Αν το φτιάξεις μια φορά και μπορείς να το αναπτύξεις σε όποιο οχηματαγωγό θες τότε γλυτώνεις πολλά. Θα μπορούσες να το αναπτύξεις στον Βενιζέλο τώρα.