«Αν δεχτούμε επίθεση η Ιαπωνία θα ανάψει μία τηλεόραση Sony και απλά θα παρακολουθεί»

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η δήλωση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος, θα μπορούσε να πει κανείς λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πρώτα επιχειρηματίας κι έπειτα πολιτικός. Εδώ όμως κυριολεκτικά τίναξε την μπάνκα στον αέρα.

Σε δήλωση που έκανε στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε για τις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ, όταν έφτασε στην Ιαπωνία δεν παρέλειψε να κάνει αιχμηρά σχόλια για την παραδοσιακή αυτή σύμμαχο των ΗΠΑ με αφορμή την διμερή συμφωνία των δυο χωρών από την εποχή της δεκαετίας του ’50.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ερωτηθείς για το αν η συνθήκη ΗΠΑ – Ιαπωνίας του 1951 ήταν δίκαιη, επέκρινε σφοδρά το Τόκιο: «Αν η Ιαπωνία δεχτεί επίθεση, θα πολεμήσουμε σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα μπούμε μέσα και θα τους προστατεύσουμε με τη ζωή μας και με τα χρήματά μας. Θα πολεμήσουμε με κάθε κόστος, έτσι; Εάν όμως οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, το Τόκιο δεν «δεσμεύεται να μας βοηθήσει καθόλου». Μπορούν να παρακολουθήσουν σε μια τηλεόραση Sony την επίθεση».

(Το ηχητικό μπορεί να βρεθεί εδώ)

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη, που ανέφερε ότι ο Τραμπ προωθούσε τον τερματισμό της συγκεκριμένης αμυντικής συμφωνίας άμυνας με το Τόκιο. Σύμφωνα με το Bloomberg ο Τραμπ εμπιστεύτηκε σε συμβούλους του ότι η συμφωνία, η οποία χρονολογείται μετά το τέλος τους Β Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν «υπερβολικά μονόπλευρη» επειδή δεν υποχρέωνε τον ιαπωνικό στρατό να βοηθήσει τις αμερικανικές αμυντικές δυνάμεις.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
jimeta
Guest
jimeta

Δεν έχει και άδικο η Προεδράκλα.

Panagiotis
Member
Trusted Member
Panagiotis

Είχα την εντύπωση πως οι Ιαπωνικές ΕΔ κατά την επανίδρυσή τους έλαβαν αμοιγώς αμυντικό ρόλο.
Οπότε πως θα μπορούσαν να εκστρατεύσουν ως τις ΗΠΑ για να πολεμήσουν?

x-m
Member
Famed Member
x-m

Αυτά για τον Ντόνυ είναι λεπτομέρειες.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

αν είναι για την άμυνα του συμμάχου τους δεν ανατρέπεται ο αμυντικός ρόλος

YannisPavlidis
Member
Active Member
YannisPavlidis

Πές τα πρόεδρε! 4 more years!

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

full support for Donald βλέπω

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Κύριε Yannis μην ξεχάσεις να θυμισεις στο προεδρα, να χορηγήσει και απο ενα πολυβόλο στους δασκαλους των σχολείων, συνφωνα παντα με δηλωσεις του…

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Noble Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Αυτο που δε λεει, ειναι οτι οι ΗΠΑ, θα πολεμησουν για την διατηρηση της ηγεμονιας τους, και η Ιαπωνια ειναι ενα μερος της.

Εαν η Ιαπωνια ειχε κυριευσει τις ΗΠΑ, με υποθετικα αναλογες συνθηκες, θα ελεγε ο Ιαπωνας, οτι «Αν δεχθει η Ιαπωνια επίθεση, ο αμερικανος θα ψαξει λιγο στο google με το iphone και αμα βαρεθει θα παει παρακατω», οχι οτι βεβαια δεν ειναι πιθανο να συμβει το ιδιο και υπο τις παρουσες συνθηκες.

Πιεση στενοτερης εξαρτησης ονομαζεται.

Επισης: Τα F-35 (η αγορα, χρηση και λογισμικο τους) αποτελουν τιμημα εξαρτησης.

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Με άλλα λόγια, άλλα τα κέρδη για την Ιαπωνία και άλλα για τις ΗΠΑ.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

αντικειμενικά όπως τα λέει είναι, απλώς χρησιμοποιεί άκομψη γλώσσα……

kkalev
Member
Active Member
kkalev

Οι ΗΠΑ δεν είχαν ζήτημα η Β. Κορέα να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και πυραυλικά μέσα που της επιτρέπουν να χτυπήσει Ν. Κορέα και Ιαπωνία. Απέκτησαν πρόβλημα και έγιναν επιθετικές όταν η Β. Κορέα φάνηκε να αποκτά ικανότητα διηπειρωτικού πλήγματος απευθείας στις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ήταν πολύ χαλαρές στο να συμβεί πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία αλλά όχι στις ίδιες δεν είναι μονόπλευρη στάση;

ζελιμπος
Guest
ζελιμπος

Η μελλοντική ενωμένη Κορέα υπό τον Εθνικομπολσεβίκο Κίμ Γίονγκ Ούν, με όχημα την πυρηνική ισχύ του Βορά και την οικονομική του Νότου, με πληθυσμό υγιή δίχως στρατιές συνταξιούχων, υπογεννητικότητα και κοινωνικές ασθένειες, αντικαθιστά την θνήσκουσα ευνουχισμένη Ιαπωνία με πληθώρα κοινωνικών ασθενειών, υπογεννητικότητα φοβερή και γεροντοκρατία παντού.

Οι δηλώσεις αυτές του Τραμβίου δείχνουν ότι η νέα ηνωμένη Κορέα αντικαθιστά την Ιαπωνία ως καίριος σύμμαχος των ΗΠΑ Ανατολικά της Κίνας.