13.4 C
Athens
Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Βρετανός υπ. Μεταφορών: Δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εξαιρέσεων από την καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

- Advertisement -

Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.
Η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε ο Σαπς, μιλώντας στο Radio 4 του BBC.
«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mikkan

Καλυτερα νομιζω
Θα εχουμαι λιγοτερα κρουσματα

Alter_eagle

Fair enough dear!

Yiorgos

Look who is talking and points fingers, the U. K. I WILL BE Maybe Greece should had acted as the U. K during the Coronavirus, let its people die. At least Greece has a very good reason to forbid arrivals from the U. K, what is the U. KS reason? Mutuality.
I guess he hasn’t figured out there are more British people that would wish to come to Greece, than Greeks that want to go to the U. K. The Greek tourism might suffer, but we are alive and kicking and we’ll be here next year.
In the mean time, hold an umbrella and enjoy the horrible weather at the U. K.
Cheerio,
Yiorgos

Apostolis

Εδώ βλέπουμε ένα παράδειγμα του πως λειτουργούν τα σοβαρά κράτη. Οι Βρετανοί αντέδρασαν στην κίνηση της Ελλάδας με μια αντίστοιχη κίνηση. Γιατί το λέω τώρα αυτό γιατί στην χώρα μας τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Τον Μάρτιο η χώρα δέχτηκε “επίθεση” (υβριδική η όπως αλλιώς θέλετε να την ονομάσετε) από την Τουρκία.Ποια ήταν η αντίδραση μας σε αυτήν την κίνηση της Τουρκίας και δεν μιλάω για την ενίσχυση των συνόρων για να μην μπουκάρουν οι λαθρομετανάστες.Τι μέτρα πήραμε εναντίον της Τουρκίας για να καταλάβουν οι Τούρκοι ότι αυτά που κάνουν έχουν αντίκρισμα; Τίποτα απολύτως. Μιας λοιπόν και ετοιμάζονται οι Τούρκοι για το δεύτερο ήμιχρονο μήπως θα πρέπει η κυβερνηση να ακολουθήση την τακτική των Βρετανών που είναι η συνήθης πρακτική και να αποβάλει επιτέλους τα φοβικα συνδρομα;

Nikolaos

Εξ όσων γνωρίζω, κλείσαμε όλες τις συνοριακές διαβάσεις. Με δεδομένη την εθνοκτόνο μανία των Ελλήνων να πλουτίζουν τον εχθρό και δήμιο τους με τουρισμό και ψώνια (νομίζω δύσκολα θα διαψεύσουν οι ακρίτες μας τη νοσηρή τους συνήθεια να περνούν στην Τουρκία ακόμη και για να βάλουν βενζίνη ή να πλύνουν πάμφθηνα το αυτοκίνητο …) και να σκουπίζουν τα παζάρια της Πόλης (ή και να πλουτίζουν πολυτελή καταλύματα, εστιατόρια και μασσέρ …), φρονώ ότι το πράγμα είχε κάποιο κόστος για την Τουρκία. Που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Σε αντίθεση με όσα λέγονται κατά καιρούς εδώ, το διαμετακομιστικό εμπόριο προς την Ε.Ε. δεν μπορεί να εμποδιστεί, παρά με επίκληση ορισμένων λόγων, η οποία εύλογα γίνεται με φειδώ.

My_name_is_Nobody

Νικόλαε, αν θέλεις να εμποδισεις κάτι, μπορείς να το κάνεις χωρίς να παραβείς ή να επικαλεστείς οτιδήποτε.
Θα αρκούσε πχ στα σύνορα οι τελωνειακοί να έχουν την ταχύτητα βραδυποδα και τυφλή προσήλωση στο γράμμα του νόμου σε συνδιασμό με ευθυνοφοβία ψυχωτικού βαθμού.
Η τροχαία δε, των εθνικών οδών, θα έπρεπε να δείχνει ανοχή στις παραβάσεις και παρατυπίες των οχημάτων που προέρχονται από την γείτονα, ανάλογη με αυτή θα έδειχνε σε απαγωγέα ανηλίκου.
Θέληση να χεις και τρόπος βρίσκεται!

Tango.Alpha

Συμφωνώ ότι αν θέλεις να σταματήσεις κάτι το κάνεις και ιδιαίτερα ανεπίσημα. Εάν οι έλεγχοι στα Τούρκικα φορτηγά ήταν σωστά στοχευμένοι, αρκετά οχήματα δε θα προλάβαιναν το οχηματαγωγό στην Ηγουμενίτσα με αντίστοιχες απώλειες στις επιχειρήσεις. Αντε να αποδείξει ο Τούρκος μεταφορέας ότι στοχεύεις τα φορτηγά του για λόγους αντεκδίκησης.
Αντίστοιχες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να συμβούν στην εισαγωγή τουρκικών προϊόντων με συνέπειες για την ποιότητα και την ασφάλεια του καταναλωτή. Συχνότατες πολύωρες νηοψίες στα καράβια με Τουρκική σημαία και έκτακτοι έλεγχοι λίγο πριν τον απόπλου.
Πριν από χρόνια μου είχαν διηγηθεί πως οδηγούν οι Τούρκοι κάτοικοι δυτικής Ευρώπης όταν επιστρέφουν για διακοπές. Οι τοπικές διοικήσεις τροχαίας θα μπορούσαν να βγάλουν τα διοικητικά τους έξοδα για αρκετά χρόνια σε λίγους μήνες απλά κάνοντας τη δουλειά τους.
Και συμπτωματικά οι πτήσεις της Turkish αντιμετωπίζουν τόσο συχνά εναέρια κυκλοφορία πάνω από την Ηπειρό στα ύψη που θέλουν όταν φεύγουν για Δυτική Αφρική…

Apostolis

Αγαπητέ Νικόλαε το κλείσιμο των συνοριακων διαβασεων έγινε περισσότερο για τον φόβο των λαθρομετανάστων και όχι για να πιεστεί η Τουρκία. Άλλες ενέργειες έπρεπε να γίνουν που θα είχαν κόστος στην Τουρκία, ενδεικτικά σου αναφέρω το κλείσιμο του προξενείου της Κομοτηνής κάτι που ζητάνε πολλοί εδώ και δεκαετίες και τώρα ήταν μια καλή αφορμή.Το ότι θα μας έκλειναν και αυτοί ενα προξενειο π.χ. της Κων/λης δεν έχει τόσο σημασία για εμάς, δεν θα χάναμε τόσα πολλά όσα θα έχαναν οι Τούρκοι στην Κομοτηνή και ο νοών νοειτο.Αλλο μέτρο θα ήταν το πάγωμα της ευρωπαϊκής βοήθειας ύψους πολλών δις ευρώ θέτοντας βέτο.Αφου έτσι κι αλλιώς μας τους στέλνει να μην πληρώνεται κιόλας.Και υπάρχουν και άλλα μέτρα που θα στοίχιζαν ακριβά στην Τουρκία αλλά δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα και για μια ακόμα φορά δείξαμε στρατηγική ψυχραιμία,γι αυτό λέω να παραδειγματιστουμε από τους Βρετανούς.

Nikolaos

Αγαπητέ φίλε, συμφωνούμε απόλυτα στη μεγάλη εικόνα. Η Τουρκία έπρεπε να ματώσει για την ιστορία αυτή, για την οποία ματώσαμε οικονομικά. Για το προξενείο έχω πει και με άλλη αφορμή ότι δεν θεωρώ επωφελές το κλείσιμό του. Θα ταλαιπωρήσει άδικα Έλληνες πολίτες που έχουν (λόγω περιουσιακών, εκπαιδευτικών κλπ σχέσεων με την Τουρκία) ανάγκη προξενικών υπηρεσιών, και θα τους αποξενώσει συναισθηματικά από την πατρίδα (ή και θα δημιουργήσει παράλληλα δίκτυα, ανεπίσημα και γι’ αυτό ανεξέλεγκτα). Επίσης τα αυτονόητα αντίποινα θα μας στερήσουν πολύτιμο κεφάλαιο HUMINT, από το οποίο ο εχθρός έχει άφθονο στα μέρη μας με λογής ΜΚΟ, μετανάστες, πρόσφυγες, “αντεξουσιαστές” κλπ που ευρίσκονται στη δούλεψή του και καταγράφουν επιμελώς πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Και βέβαια θα πλήξουν τη μαρτυρική μειονότητα των Κωνσταντινουπολιτών, που ήδη φυλλοροεί …

Koulis

Μερικοί βιάστηκαν να χαρούν. Από τις 10 Ιουλίου η Ελλάδα θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, όπου δε θα υπάρχει 14 ήμερη καραντίνα.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για τον Ελληνικό Στρατό;

 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (για δωράκι): MH-60R σε καταδρομικό Ticonderoga (έτσι, για να πάει...

19
 Πριν λίγες μέρες, είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο καταδρομικό Leyte Gulf πέρσι τον Δεκέμβρη. Το καταδρομικό κλάσης Ticonderoga, είχε βρεθεί στον...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 May

Αγορά 4.49

Related News

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για τον Ελληνικό Στρατό;

 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...

Μπάιντεν προς Βαρθολομαίο: Προσβλέπουμε σε συνεργασία μαζί σας

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Με απαντητική επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για το συγχαρητήριο γράμμα...

Οι Βρετανοί θέλουν νέα οπλισμένα drones, σαν και αυτά που η Τουρκία χρησιμοποιεί σε Μέση Ανατολή, Λιβύη και Καύκασο

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας προτίθεται να προμηθευτεί φτηνά, οπλισμένα drones στο κοντινό μέλλον, καθώς μελετά τα διδάγματα από την πρόσφατη χρήση τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.Σύμφωνα...