Ψυχρολουσία στην Άγκυρα: Οι ΗΠΑ έχουν στείλει συνολικά πάνω από 1.000 φορτηγά οπλισμού στους Κούρδους της Συρίας

6
4044
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανακοίνωσε ότι μια νέα παρτίδα στρατιωτικής και υλικοτεχνικής βοήθειας εισήλθε στις ελεγχόμενες περιοχές από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανατολικά του Ευφράτη.

Τις προηγούμενες ημέρες, 55 φορτηγά οχήματα μετέφεραν υλικοτεχνική και στρατιωτική βοήθεια, προερχόμενα από το βόρειο Ιράκ μέσω του σημείου διέλευσης Semalia. Τα οχήματα εισήλθαν στην Συρία και συγκεκριμένα στις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φορτηγών που έχουν μεταφέρει εφόδια στην περιοχή στα 1.115, (σε συνολικά 13 παρτίδες) που έχουν αφιχθεί στην ανατολική περιοχή του Ευφράτη από τότε που η Διεθνής Συμμαχία και οι SDF ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Αν και για την ώρα οι αριθμοί δεν επιβεβαιώνονται από άλλη πηγή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτοί να είναι ακριβείς. Είναι ήδη γνωστό πως σύμφωνα με το «Security Assistance Monitor», μεταξύ των Οικονομικών Ετών 2017-2020 δαπανούνται $500 εκατ. για την ενίσχυση των αντικαθεστωτικών ομάδων, κυρίως των SDF (δηλαδή των Κούρδων). Πρόκειται για όπλα Ανατολικής προέλευσης, που αποκτώνται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πριν καταλήξουν στη Συρία. Όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας, ο παρεχόμενος οπλισμός δεν περιορίζεται σε πολυβόλα, αλλά συμπεριλαμβάνει όλμους και ΑΤ όπλα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε βίντεο που δείχνει την άφιξη 250 φορτηγών που μεταφέρουν οπλισμό και λοιπό εφοδιαστικό υλικό σε περιοχές ελεγχόμενες από το SDF, στην Χασάκα, τη Ράκα, αλλά και στο Χαλέπι (που δεν ελέγχεται από το SDF, άλλα άλλες αντικαθεστωτικές ομάδες).

دخول نحو 250 شاحنة محملة بالأسلحة ومعدات لوجستية

شريط مصور للمرصد السوري يرصد دخول نحو 250 شاحنة محملة بالأسلحة ومعدات لوجستية،جرى توزيعها على القواعد العسكرية التابعة للتحالف الدولي في محافظات الحسكة والرقة وحلب

Gepostet von ‎المرصد السوري‎ am Donnerstag, 24. Januar 2019

Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη των ΗΠΑ προς το κουρδικό στοιχείο της Συρίας είναι αναμφίβολη και σίγουρα προκαλεί ψυχρολουσία στην Άγκυρα που βλέπει τον πιο θανάσιμο εχθρό της να εξοπλίζεται συνεχώς.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Miscojones
Guest
miscojones

Τα μακρόστενα κουτιά που μεταφέρονται στα φορτηγά, μοιάζουν για φορείς πυραύλων Grad. Καμία σχέση με φορητό οπλισμό δηλαδή.

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Οι Αμερικάνοι στέλνουν στους Κούρδους για στρατιωτική ενίσχυση, τυφέκια AK 47 (Καλάσνικοφ)?
Άτιμη παγκοσμιοποίηση! smile

AESA
Member
Noble Member
AESA

Τι να στείλουν Μ4; Άλλες σφαίρες, άλλοι γεμιστήρες …. Καλάσνικοφ εκεί βρίσκεις ευκολότερα από σκορπιό. Δεν μπορούν να χαλάσουν αυτά που γνωρίζουν οι Κούρδοι.
Δεν είναι και political correct να έχουν αντάρτες Μ4 !!!
Υπάρχουν και αρχές στις δυτικές εταιρείες …

gdmast
Guest
gdmast

Εντάξει δεν είναι και οπλισμός για να τρελαίνεσαι κιόλας. Όμως σχετικά ικανός.
Και το κυριότερο, περνά μηνύματα.

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Εγώ λέω οτι “σκουπίστηκαν” τα Ουκρανικά αποθέματα.Είπε και ο πρόεδρός τους οτι πρέπει να “δυτικοποιηθούν” τα αμυντικά τους συστήματα.Κολλάει η υπόθεση.

Chris
Guest
Chris

Έχουμε και εμείς κάτι ανατολκής πορέλευσης αντιαρματικά, τα ανταλλάσουμε με javelin smile