Ο Trump αρνείται ότι απείλησε το Ιράν και κατόπιν απευθύνει προειδοποίηση

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ. Τράμπ χαρακτήρισε την έκθεση για πιθανή αποστολή 120.000 στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή ως Fake news και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί ένα τέτοιο σχέδιο. Την ίδια στιγμή όμως ξεκαθάρισε ότι θα το έκανε αν χρειαζόταν…!

“Θα το έκανα [να στείλω στρατεύματα]? Φυσικά” προσέθεσε. “Αλλά δεν το έχω σχεδιάσει. Αν το κάναμε, θα στέλναμε πολύ περισσότερους στρατιώτες πάντως”

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ιρανός απεσταλμένος στον ΟΗΕ Majid Takht Ravanchi κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν “ψυχολογικό πόλεμο” εναντίον της Τεχεράνης, σχολιάζοντας στο CNN την σχετική αναφορά περί ανάπτυξης 120.000 Αμερικανών στη Μέση Ανατολή και επισήμανε ότι το Ιράν δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες χώρες.
“Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένταση και συγκρούσεις στη «γειτονιά» μας, επειδή κανείς δεν πρόκειται να επωφεληθεί από μια τέτοια σύγκρουση στην περιοχή μας, εκτός από λίγους […] μερικούς ανθρώπους στην Ουάσιγκτον και ορισμένες χώρες κοντά μας”, συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Garrett Marquis αρνήθηκε να σχολιάσει την ορθότητα της είδησης των New York Times. Δήλωσε μόνο ότι ο Trump βρίσκεται σε ανοικτή συνομιλία με την Ιρανική ηγεσία και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.

Πηγή: Bloomberg


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Fake News, Fake Intentions, Fake Presidents…

Thomas
Member
Noble Member
Thomas

Ωραία δεν μας έφταναν τα προβλήματα στη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη, το Ιράκ χωρίς να ξεχνάμε τη Βενεζουέλα την Βόρεια Κορέα και την Κινεζική Θάλασσα, πάμε γυρεύοντας να ανοίξουμε ιστορίες και στο Ιράν.