Ο Τραμπ θα συναντιόταν με τους ηγέτες του Ιράν «χωρίς προϋποθέσεις»

0
251

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα συμφωνούσε να συναντηθεί με τους ηγέτες του Ιράν «ανά πάσα στιγμή» και «χωρίς προϋποθέσεις».

Η δήλωση ήρθε μόλις λίγες ημέρες αφού ο Τράμπ είχε εκφράσει σκληρό και απειλητικό τόνο προς το Ιράν στον λογαριασμό του στο Twitter, όπως συνηθίζει εξάλλου απέναντι σε οποιονδήποτε κατά καιρούς βάζει στο στόχαστρο.

Ωστόσο, σε συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στο Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα συμφωνήσει να συναντηθεί με τους ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας – υποθέτοντας βέβαια ότι είναι κι αυτοί έτοιμοι για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα συναντηθώ με οποιονδήποτε. Πιστεύω στις συναντήσεις, θα συναντηθώ με το Ιράν (sic) αν θέλουν να συναντηθούν.»

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει αν είναι έτοιμοι. Διευκρίνισε ότι δεν θα παρουσιάσει καμία προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνάντησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Θέλουν να συναντηθούν; θα τους συναντήσώ».

Αν όντως πραγματοποιούνταν μία τέτοια συνάντηση θα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη διαβούλευση με την ηγεσία του πάλαι ποτέ «άξονος του κακού» κατά Τζορτζ Μπους του νεότερου, μετά την συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν…

Ίσως να ακολουθήσει και συνάντηση με τον Μαδούρο; Τότε πια θα τα έχουμε δει όλα.