Τραμπ-Πούτιν: Ιστορική συνάντηση άλλα και ένα… αυτογκόλ!

33
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Νωρίτερα σήμερα, έλαβε χώρα η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο προεδρικό παλάτι στο Ελσίνκι. Της συνάντησης προηγήθηκε κάτι που από πολλούς ερμηνεύτηκε αρνητικά, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη κρίση στις σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Ντ. Τραμπ χρησιμοποίησε το αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο (Twitter) και δυο ώρες πριν τη συνάντηση, έγραψε πως οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών είναι στο χειρότερο σημείο, κάτι για το οποίο φταίει η αμερικανική ανοησία και βλακεία. Φυσικά το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε retweet, συμφωνώντας με τα συμπεράσματα του Αμερικανού Προέδρου.

https://twitter.com/mfa_russia/status/1018803468805566464

Βέβαια το “αυτογκόλ” του Ντ. Τραμπ έχει μικρή σημασία στη παρούσα φάση, αλλά πέρα από ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, οι δυο ισχυροί ηγέτες δε συζήτησαν (τουλάχιστον δημόσια), τις πραγματικές αιτίες της κρίσης στις σχέσεις των δυο χωρών, όπως το θέμα της φερόμενης ανάμειξης της Ρωσία στις Αμερικανικές Εκλογές το 2016, οι ρωσικές επεμβάσεις σε Ουκρανία και Συρία κτλ. Με το πέρας της 90λεπτης συνάντησης, ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο για μια “καλή αρχή.”

Η συνάντηση κορυφής των δυο ηγετών ήρθε σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, αφού πριν λίγες ημέρες, παραπέμφθηκαν 12 Ρώσοι για το χακάρισμα των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος, που θεωρείται μέρος της προσπάθειας ανάμιξης στις Εκλογές του 2016.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Έρευνας Ρόμπερτ Μιούλερ, είχε πρόσφατα παραπέμψει στη δικαιοσύνη ακόμη 32 άτομα, αναμέσά τους και τον Πολ Μάναφορντ, πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Αμερικανού Προέδρου, καθώς και του πρώην συμβούλου ασφαλείας του Μάικλ Φλυν, ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Στέφανος
Guest
Στέφανος

Κάποιες διατυπώσεις σας είναι τουλάχιστον ανακριβείς. Μιλάτε για “ρωσική παρέμβαση” στην Ουκρανία, παραβλέποντας οτι προηγήθηκε πραξικόπημα ενάντια στον νόμιμο εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Γιαννούκοβιτς (διεφθαρμένος ή μη) και εμφύλιες ταραχές με θύματα ρωσόφωνους Ουκρανούς πολίτες! Να θυμίσω οτι αυτοί που πρωτοστάτησαν στο πραξικόπημα ήταν ομάδες, φέρουσες ασπίδες με…αγκυλωτούς σταυρούς! Προωφανώς και υπήρξε ρωσική απάντηση, όχι απλά ανάμειξη. Αλλα δεν είναι ορθό να απομονώνονται ή να παρατίθενται αποσπασματικά επιλεγμένα γεγονότα.

Nikodimos
Editor
Noble Member

Ακριβές αντίγραφο της επιχειρηματολογίας του Κρεμλίνου. Σαν να ακούμε τον Ετσεβίτ να ωραιοποιεί και δικαιολογεί την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Ευχαριστούμε για το input αλλά δεν θα πάρουμε.

Στέφανος
Guest
Στέφανος

Τον Ετσεβίτ και τον Αττίλα, φρόντισε να οπλίσει με πολιτικά επιχειρήματα η Χούντα των Αθηνών στην απόπειρά της να ανατρέψει το Μακάριο. Αν δεν υπήρχε αυτή η μελανή κηλίδα της ιστορίας, ο Αττίλας δεν θα είχε καμία νομιμοποίηση επέμβασης. Αυτογκολ βάλαμε, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Βέβαια πριν την απόπειρα ανατροπής του Μακαρίου, εδώθησαν προς τους δικτάτορες οι σχετικές εγγυήσεις απο τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής: “τελειώνετε με το Μακάριο στα εσωτερικά, και εμείς σας καλύπτουμε εξωτερικά”. Η αξία των εγγυήσεων όχι μόνο δεν επαληθεύτηκε στην πράξη, αλλα αντίθετα ο ξένος παράγοντας έβαλε πλάτη στον Αττίλα και στη διχοτόμηση. Η… Read more »

Kamp
Member
Kamp

Παρότι ανήκουμε στην Ατλαντική συμμαχία πρέπει να ομολογήσουμε πως οι δυτικοί τα προηγούμενα χρόνια πρέσαραν ίσως περισσότερο από ότι έπρεπε την Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της.. Ο Τραμπ έχει μερικώς δίκαιο στο ότι η Ρωσία ουσιαστικά δεν συνιστά επί της ουσίας απειλή αλλά πρέπει να προσέχουμε τους Κινέζους.. Βέβαια και η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις ψυχροπολεμικές τακτικές, να αντιληφθεί πως το οικονομικό της μέγεθος δεν είναι παραπάνω από ότι της Ισπανίας.. Είναι κρίμα μία χώρα με τους φυσικούς πόρους της Ρωσίας να μην μπορεί ουσιαστικά να ξεκολλήσει από τον πάτο του βαρελιού λόγω… Read more »

chikichiki
Member
chikichiki

Η λέξη παρέμβαση δεν έχει μεροληπτική φόρτιση, και είναι γεγονός ότι αυτή η παρέμβαση αποτέλεσε πεδίο διμερούς αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας. Το άρθρο δε λέει κάτι με υποκειμενικό τρόπο.

Στέφανος
Guest
Στέφανος

Οφείλουμε όλοι να είμαστε ακριβείς. Όταν ομιλούμε για Ρωσική επέμβαση ή ανάμιξη στα εσωτερικά Ρωσίας ή Ουκρανίας, οωφείλουμε ταυτόχρονα να λαμβάνουμε υπόψη οτι προηγήθηκε ανατροπή εκλεγμένης κυβέρνησης (Στην Ουκρανία Γιαννούκοβιτς, στη Συρία Άσαντ). Αυτό δε σημαίνει οτι παίρνει κανείς το μέρος του Άσαντ ή του Γιανούκοβιτς, της αμερικανικής ή της Ρωσικής προπαγάνδας. Όποιος υπηρετεί τη δημοκρατία, την αλήθεια και την αντικειμενικότητα οφείλει να είναι ακριβοδίκαιος σην παράθεση γεγονότων.

Nikodimos
Editor
Noble Member

Το κείμενο δεν είναι υποχρεωτικό ούτε να σας αρέσει αλλά ούτε και να συμφωνήσετε μ’ αυτό. Το ίδιο ισχύει και για εμάς ως προς τα σχόλια σας, που όμως δημοσιεύονται κανονικά.

Στέφανος
Guest
Στέφανος

To αυτονόητο λέτε. Χωρίς βέβαια να μπορείτε να κρύψεται τον εκνευρισμό σας απέναντι στην αντίθετη άποψη και στον αντίλογο γενικότερα.

Nikodimos
Editor
Noble Member

Δεν είναι η αντίθετη άποψη που μας εκνευρίζει, προφανώς. Αν ίσχυε κάτι τέτοια, απλά δεν θα εγκρίναμε τις αντίθετες απόψεις. Φυσικά εσείς μπορείτε να πιστεύετε το αντίθετο κι εμείς δεν μπορούμε (και δεν θέλουμε) να κάνουμε τίποτα για αυτό. Ωστόσο σχόλια που αποσκοπούν μόνο να προκαλέσουν και σε τρολαρισμα είναι όντως εκνευριστικα κι αντιμετωπίζονται ανάλογα.

chikichiki
Member
chikichiki

Αποτελεί αυτονόητο και αναπόσπαστο σκέλος του ορισμού της λέξης “επέμβαση” ότι προηγείται η τέλεση ενός γεγονότος το οποίο στέκεται αφορμή για να συμβεί αυτή. Δε μπορεί να επέμβει κανείς στο τίποτα. Από κει και πέρα, η λέξη αυτή καθαυτή δεν περιέχει κάποιου είδους φόρτιση, και το γεγονός μπορεί να τη δικαιολογούσε ή και όχι. Η πρόσθεση όμως που εσείς επιθυμείτε να κάνετε δεν προσθέτει ακρίβεια στο κείμενο, μονάχα μεροληψία υπέρ της ρωσικής θέσης αφού ξεκάθαρα γίνεται επίκληση στη δημοκρατική νομιμότητα από την οποία αβίαστα ρέει το συμπέρασμα ότι η Ρωσία πρέπει να έδρασε ως υπερασπιστής αυτής της νομιμότητας και άρα… Read more »

Bob Batons
Guest
Bob Batons

“Εκλεγμένη κυβέρνηση Άσαντ” λέει και τα μάτια μας πονάνε… Και κατά τ’ άλλα δεν κάνει ρωσική προπαγάνδα. Όσο για την Ουκρανία, ο Ουκρανικός λαός ξεσηκώθηκε όταν ο τότε πρόεδρος του, έκανε στροφή 180 μοιρών στο θέμα της τελωνειακής σύνδεσης της χώρας με την Ε.Ε. μετά από αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Πούτιν. Ο ουκρανικός λαός, δε θέλει να γίνει υποχείριο της Ρωσίας γι’ αυτό και αντέδρασε. Το ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές, ήταν και ακροδεξιοί-εθνικιστές, δε σημαίνει ότι ήταν όλοι το ίδιο. Και στους δικούς μας αγανακτίστας, είχαμε ένα σωρό κόσμο να χαιρετά ναζιστικά, τι πάει να πει αυτό; Ότι όλοι ήταν… Read more »

Στέφανος
Guest
Στέφανος

Όσο κι αν πονάνε τα μάτια σας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός σας, η κυβέρνηση Άσαντ ήταν εκλεγμένη, όπως και η κυβέρνηση Γιανούκοβιτς. Εκλεγμένοι σίγουρα ΔΕΝ ήταν όλες εκείνες οι ακραίες ισλαμικές φατρίες που κάλυψαν το κενό εξουσίας που άφησε πίσω της η περίφημη “αραβική άνοιξη” κατόπιν απίστευτα πρόχειρων χειρισμών της Δύσης. Ίσως το επίπεδο της Δημοκρατίας στη Συρία να μην ανταποκρίνεται στα δημοκρατικά μας πρότυπα, αλλα τηρουμένων των αναλογιών υπήρχε στη Συρία μια εκλεγμένη κυβέρνηση που κρατούσε τη χώρα ενωμένη. Το ίδιο και στην Ουκρανία. Ο εκλεγμένος πρόεδρός της είχε κάθε δικαίωμα να ασκήσει πολιτική και κατόπιν να… Read more »

Bob Batons
Guest
Bob Batons

Εκλεγμένος πρόεδρος ο Άσαντ από που κι ως που; Και πως την κρατούσε ενωμένη; Με τα όπλα; Η πλειοψηφία του πληθυσμού ήθελε την ανατροπή του Άσαντ και πάνω σ’ αυτή τη δυσαρέσκεια βρήκαν πάτημα οι ακραίοι ισλαμιστές αλλά και άλλοι για να ξεκινήσουν πόλεμο κατά του Άσαντ. Να σας ρωτήσω: μήπως πιστεύετε ότι και ο Καντάφι ήταν εκλεγμένος πρόεδρος; Όσο για την Ουκρανία: Ο εκλεγμένος -όντως σ’ αυτή την περίπτωση- Γιανουκόβιτς, ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος την τελωνειακή σύνδεση της χώρας με την Ε.Ε. Ξαφνικά μια βδομάδα πριν την επίσημη συμφωνία, κάνει ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στη Ρωσία και μετά από συνάντηση… Read more »

Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Τελικα η “επενδυση” του πούτιν στον τραμπ (προωθοντας τον μεσω του παγκοσμιου δικτυου προπαγανδας που εχει “στησει”) αρχιζει να αποδιδει καρπους. Το νατο αποδυναμωνετε και αρχιζουν οι κοντρες, στρέφει την αμερικη εναντια στους παραδοσιακους της συμμαχους ευρωπαικη ενωση και βρεταννια, στο τελος θα αρθουν και οι οικονομικες κυρωσεις και θα δεσει το γλυκο. Ο ομπαμα ειχε ενισχυσει σημαντικα στρατιωτικα τις ανατολικες χωρες με τη κριση της ουκρανιας, προφανος και η χιλαρι θα εστελνε περισσοτερο στρατο αρα προπαγανδιζοντας στα κοινωνικα δικτυα και φορουμ υπερ της εκλογης τραμπ πετυχε το σκοπο του Οσο κι αν τον σιχαινομαι τον πουτιν (για τον απολυταρχισμο… Read more »

ink
Guest
ink

filtate aporiptis to endexomeno o trump na theli na apalagi apo ta exoda?? outos i allos sti mesi anatoli kai stin asia pleon einai to zori ton amerikanon oxi stin europi….

Mitsos_Mantzos
Member
Mitsos_Mantzos

Εμάς τι μας χαλάει να τα φτιάξουν τα παιδιά, έχουμε κάτι να χάσουμε;

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλησπέρα Σχετικά με το πιο κάτω και μιας και το άρθρο έχει κατηγοριοποιηθεί ώς επικαιρότητα: “Η συνάντηση κορυφής των δυο ηγετών ήρθε σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, αφού πριν λίγες ημέρες, παραπέμφθηκαν 12 Ρώσοι για το χακάρισμα των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος, που θεωρείται μέρος της προσπάθειας ανάμιξης στις Εκλογές του 2016.” Το πλήρες κείμενο της παραπομπής εδώ: https://www.justice.gov/file/1080281/download Και μια ανάλυση των γκρίζων σημείων της παραπομπής (από Αμερικανικές πηγές): http://turcopolier.typepad.com/sic_semper_tyrannis/2018/07/something-rotten-about-the-doj-indictment-of-the-gru-by-publius-tacitus.html#more Επίσης στις 13/07 σε ανοικτή ακρόαση στο Κογκρέσο (βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=gXTAlUormPA) ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής από το Τέξας Louie Gohmert κατηγόρησε εθυέως τον πράκτορα του FBI Peter Strzok ότι ψεύδεται… Read more »

ivychris
Guest
ivychris

Άσε από fake news & ψεκασμένους τραμπικούς έχουμε χορτάσει. Πάρε να έχεις να μεταφράζεις τι απάντηση έδωσαν στο “σοβαρό” γερουσιαστή μέσα στην επιτροπή. “….To start, Rep. Louie Gohmert (R-TX) opted to use up a portion of his five minutes with Strzok to raise a tired, yet darling Republican talking point: Hillary Clinton. Addressing the former FBI agent, he launched into a mystifying diatribe about work that Strzok may or may not have done on the Clinton email probe, a harangue that culminated with Gohmert asserting that Strzok didn’t “seem to be all that concerned of our national integrity, of our… Read more »

UFO
Guest
UFO

“κατόπιν εκτενούς εκγληματολογικής ανάλυσης από το ICIG ανακάλυψαν ότι συνεπεία μιας ανομαλίας στον επίμαχο server 30000 email απεστάλησαν προς μια εχθρική χώρα η οποία ΔΕΝ σχετίζεται με τη Ρωσία,”
Γελάνε και οι πέτρες με αυτά που γράφεις Ιβαν…

Στέφανος
Guest
Στέφανος

Οι πέτρες, κύριέ μου, γελάνε απο το “λογικό” συνειρμό-χωροχρονικό άλμα οτι η υποκλοπή 3000mail που στάλθηκαν άγνωστο που, καθόρισαν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και αποτελούν απόδειξη ρωσικής (ή…εξωγήινης) επέμβασης στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Να υποθέσουμε βέβαια, οτι παρόμοιες “αναμίξεις-επεμβάσεις” των ΗΠΑ στα εσωτερικά άλλων χωρών (πχ Ουκρανία, χώρες Β. Αφρικής) κινούνται στα όρια της “επιστημονικής φαντασίας”…

ivychris
Guest
ivychris

η απάντηση του James Comey, του πρωην Διευθυντή του FBI, αυτού που έβγαλε στη φόρα τον ιδιωτικό λογαριασμο mail της Χίλαρυ

“This was the day an American president stood on foreign soil next to a murderous lying thug and refused to back his own country. Patriots need to stand up and reject the behavior of this president.”
https://twitter.com/Comey/status/1018965071786110976

Nikos Paraskevas
Guest
Nikos Paraskevas

H σημαντική είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν η αποκάλυψη του Πούτιν για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος και χτύπησε. Επικοινωνιακά κέρδισε ας το παραδεχτούμε, ειδικά όταν έχει απέναντι σου έναν Τραμπ που είναι πολύ καλός σε αυτό το επίπεδο, είναι εξαιρετικό κατόρθωμα. Και ουσιαστικά όμως κέρδισε γιατί προκάλεσε ή θα πρέπει να προκαλέσει σκάνδαλο στις ΗΠΑ (για να δούμε). Επίσης ο Τραμπ αρέσκεται να κάνει τους πολιτικούς του αντιπάλους να τρέχουν, συνήθης τακτική, με τη παραδοχή του ότι ουσιαστικά εμπιστεύεται τον λόγο του Πούτιν περισσότερο από την CIA.… Read more »

Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Το μεγαλυτερο αυτογκολ το εβαλε μετα τη συναντηση ειπε πως πιστευει τον πουτιν που τον διαβεβαιωσε πως δεν ειχε καμια αναμιξη υπερ του στις εκλογες του 2016 (αλιμονο), και οχι τις μυστικες υπηρεσιες της χωρας του (CIA, FBI) Μετα απο 2 ωρες βέβαια τουιταρε πως εχει μεγαλη εμπιστοσυνη στις μυστικες υπηρεσιες του. Αυτος ο προεδρος αν δεν εχει κατι να κρυψει στην συγκεκριμενη περιπτωση (απιθανο) ειναι ο μεγαλυτερος καραγκ@@@ς ever

Mitsos_Mantzos
Member
Mitsos_Mantzos

Ρε παιδιά Δεν μπορώ να σας καταλάβω μερικούς. Γράφετε κατά του Τραμπ και κατά του Πούτιν με Τόσο πάθος λες και έχετε στο στήθος tattoo Made in USA, Δηλαδή τι θέλετε; Γουστάρετε ψυχροπολεμική κατάσταση, γουστάρετε να διαλύσουμε τη Ρωσία, πυρηνικό πόλεμο; Δηλαδή σας χαλάει αμα τα βρούνε και έχουμε ηρεμία και λύνουμε τα προβλήματα χωρίς πολέμους; Σας αρέσει να βλέπετε οικογένειες Να σκοτώνονται και να ξεριζώνονται; θέλατε Ομπάμα με τα στημένα Νόμπελ Ειρήνης, η μήπως Χίλαρι που από την πώρωση της μπορεί να βομβαρδίζε και την ίδια της την χώρα; Η μήπως είστε τόσο υπέρ δημοκράτες που θέλετε ντε και… Read more »

Bob Batons
Guest
Bob Batons

Βασικά εσύ και κάποιοι άλλοι υποστηρίζετε με τόσο πάθος τις ρωσικές θέσεις λες και είστε ρωσόδουλοι πράκτορες της. Εγώ και υπόλοιποι απαντάμε στις αστειότητες των Τραμπικών και φυσικά των Ρωσόδουλων που μας μιλάνε για εκλεγμένο Άσαντ!!

Στέφανος
Guest
Στέφανος

Ξέρεις και οι υπόλοιποι μπορούν σε αποκαλέσουν αμερικανόδουλο ή και πολύ χειρότερα, προσεγγίζοντας το διάλογο με τον τρόπο που εσύ το κάνεις.

Flight and Space
Admin
Famed Member

To σχόλιο διεγράφη, ας μην δώσουμε συνέχεια…

Bob Batons
Guest
Bob Batons

Και που ακριβώς θα βασίζετε το ότι είμαι αμερικανόδουλος; Για πες; Στο ότι δεν πιστεύω ότι ο Άσαντ είναι εκλεγμένος πρόεδρος ας πούμε; Το ότι εγώ δεν αποδέχομαι τη ρωσική προπαγάνδα, δε σημαίνει ότι συμφωνώ απόλυτα με τους Αμερικάνους. Οι Ρώσοι προσπαθούν να επαναφέρουν την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης υπό τον έλεγχο τους. Και αυτό το κάνουν όχι τώρα τελευταία, απλά στην εποχή μας είναι πιο εμφανές, αλλά από την πρώτη στιγμή. Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι προσπαθούν -και καλά κάνουν- να τους σταματήσουν. Αλλά πέρα από το ότι θέλουν οι μεν και οι δε, το θέμα είναι ότι οι… Read more »

Mitsos_Mantzos
Member
Mitsos_Mantzos

Κάποιο λάθος κάνεις Bob. Βρες ένα σχόλιο μου που υποστηρίζει με πάθος κάποιον, ουτε ρωσόδουλος ουτε αμερικανοδουλος είμαι, αλλά Ειμαι 100% Ελληνας και Αμερικανούς και Ρώσους τους γραφω στα αρ…. Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να πω στο παραπάνω σχόλιο μου, και Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της USA που ο πρόεδρας της δεν αναλώνει το χρόνο του να κάθεται να τσακώνεται με τους Ρώσους και να δημιουργεί ψυχροπολεμικές καταστάσεις χωρίς λόγο, αλά ίσα-ίσα προσπαθεί να είναι καλός μαζί τους (κατά κάποιο τρόπο) που αυτό μόνο σε καλό μπορεί να βγει. Οπότε υπάρχουν δύο… Read more »

Bob Batons
Guest
Bob Batons

Όχι αγαπητέ δεν είμαι πολεμοχαρής και ούτε και παίρνω το μέρος των Αμερικανών 100%. Γι’ αυτό π.χ. δεν υποστηρίζω την ανατροπή του Άσαντ -όχι τώρα αλλά από την πρώτη στιγμή. Λες να συζητήσεις μαζί τους φιλικά κτλ κτλ. Τα αναφέρεις λες και πρόκειται για φιλική κουβεντούλα ανάμεσα σε δύο γνωστούς. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η βασική αιτία του προβλήματος είναι η επιθυμία της Ρωσίας να ανακτήσει την επιρροή της στην Ανατολική Ευρώπη. Να επιστρέψουν εκεί από που αναγκαστικά έφυγαν και που όμως δεν τους θέλουν. Και δεν εννοώ δεν τους θέλουν οι Αμερικανοί ή οι Γερμανοί, αλλά οι… Read more »

ink
Guest
ink

sostos…

Nikolaos
Member
Nikolaos

Τα μυθιστορήματα έγιναν πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι, όπως πασιφανώς πλέον φαίνεται, εκβιάσιμος. Και ενεργεί ανάλογα. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα τελειώσει τη θητεία του, όπως προεξοφλούν μερικοί: Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία της πλειοψηφίας του υπερσυντηρητικού χώρου θα οδηγήσει πολλούς να τον στηρίξουν μέχρι τέλους, δεν θα απαρνηθούν εύκολα τον σημαιοφόρο της αντιμεταρρύθμισης που τους έδωσε τη μεγάλη νίκη μετά από χρόνια (είναι όπως οι καραμανλικοί στη ΝΔ – καμιά σχέση ιδεολογικά – που νοσταλγούν το 46% του περί ου ο λόγος …). Αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Ακόμη και οι πλέον τιποτένιοι και ανεγκέφαλοι πολίτες… Read more »

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλησπέρα @UFO – Για αρχή δεν με λένε Ιβαν, έκανες λάθος, ξαναδοκίμασε Στο σχόλιο μου που μάλλον δεν διάβασες καλά προσπάθησα να μεταφέρω το διάλογο από το βίντεο που παρέθεσα και στο οποίο η γλώσσα είναι τα Αγγλικά. Υπέθεσα οτι κάποιοι αναγνώστες μπορεί να μην γνωρίζουν καλά την Αγγλική. Όπως και να έχει, τα λόγια που σε έκαναν να γελάσεις υπόθηκαν από τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή από το Τέξας Louie Gohmert. ivychris – Δεν μπορώ να γνωρίζω την κατάσταση της υγείας του Louie Gohmert καθότι δεν είμαι ο γιατρός του. Σε ευχαριστώ όμως για τις παραθέσεις και μάλιστα με πηγές που… Read more »