Τραμπ-Πούτιν: Ιστορική συνάντηση άλλα και ένα… αυτογκόλ!

33
2165

Νωρίτερα σήμερα, έλαβε χώρα η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο προεδρικό παλάτι στο Ελσίνκι. Της συνάντησης προηγήθηκε κάτι που από πολλούς ερμηνεύτηκε αρνητικά, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη κρίση στις σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Ντ. Τραμπ χρησιμοποίησε το αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο (Twitter) και δυο ώρες πριν τη συνάντηση, έγραψε πως οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών είναι στο χειρότερο σημείο, κάτι για το οποίο φταίει η αμερικανική ανοησία και βλακεία. Φυσικά το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε retweet, συμφωνώντας με τα συμπεράσματα του Αμερικανού Προέδρου.

Βέβαια το “αυτογκόλ” του Ντ. Τραμπ έχει μικρή σημασία στη παρούσα φάση, αλλά πέρα από ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, οι δυο ισχυροί ηγέτες δε συζήτησαν (τουλάχιστον δημόσια), τις πραγματικές αιτίες της κρίσης στις σχέσεις των δυο χωρών, όπως το θέμα της φερόμενης ανάμειξης της Ρωσία στις Αμερικανικές Εκλογές το 2016, οι ρωσικές επεμβάσεις σε Ουκρανία και Συρία κτλ. Με το πέρας της 90λεπτης συνάντησης, ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο για μια “καλή αρχή.”

Η συνάντηση κορυφής των δυο ηγετών ήρθε σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, αφού πριν λίγες ημέρες, παραπέμφθηκαν 12 Ρώσοι για το χακάρισμα των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος, που θεωρείται μέρος της προσπάθειας ανάμιξης στις Εκλογές του 2016.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Έρευνας Ρόμπερτ Μιούλερ, είχε πρόσφατα παραπέμψει στη δικαιοσύνη ακόμη 32 άτομα, αναμέσά τους και τον Πολ Μάναφορντ, πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Αμερικανού Προέδρου, καθώς και του πρώην συμβούλου ασφαλείας του Μάικλ Φλυν, ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI.

33 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάποιες διατυπώσεις σας είναι τουλάχιστον ανακριβείς. Μιλάτε για “ρωσική παρέμβαση” στην Ουκρανία, παραβλέποντας οτι προηγήθηκε πραξικόπημα ενάντια στον νόμιμο εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Γιαννούκοβιτς (διεφθαρμένος ή μη) και εμφύλιες ταραχές με θύματα ρωσόφωνους Ουκρανούς πολίτες! Να θυμίσω οτι αυτοί που πρωτοστάτησαν στο πραξικόπημα ήταν ομάδες, φέρουσες ασπίδες με…αγκυλωτούς σταυρούς! Προωφανώς και υπήρξε ρωσική απάντηση, όχι απλά ανάμειξη. Αλλα δεν είναι ορθό να απομονώνονται ή να παρατίθενται αποσπασματικά επιλεγμένα γεγονότα.

  • Ακριβές αντίγραφο της επιχειρηματολογίας του Κρεμλίνου. Σαν να ακούμε τον Ετσεβίτ να ωραιοποιεί και δικαιολογεί την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

   Ευχαριστούμε για το input αλλά δεν θα πάρουμε.

   • Τον Ετσεβίτ και τον Αττίλα, φρόντισε να οπλίσει με πολιτικά επιχειρήματα η Χούντα των Αθηνών στην απόπειρά της να ανατρέψει το Μακάριο. Αν δεν υπήρχε αυτή η μελανή κηλίδα της ιστορίας, ο Αττίλας δεν θα είχε καμία νομιμοποίηση επέμβασης. Αυτογκολ βάλαμε, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Βέβαια πριν την απόπειρα ανατροπής του Μακαρίου, εδώθησαν προς τους δικτάτορες οι σχετικές εγγυήσεις απο τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής: “τελειώνετε με το Μακάριο στα εσωτερικά, και εμείς σας καλύπτουμε εξωτερικά”. Η αξία των εγγυήσεων όχι μόνο δεν επαληθεύτηκε στην πράξη, αλλα αντίθετα ο ξένος παράγοντας έβαλε πλάτη στον Αττίλα και στη διχοτόμηση. Η περίπτωση της Ουκρανία προσομοιάζει του Κυπριακού, καθώς και εκεί μια εξωγενής επέμβαση ανέτρεψε νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Η δημοκρατική εκτροπή πάντα ανοίγει κερκόπορτες. Οι δε “εγγυήσεις” του ξένου παράγοντα, καλά θα κάνουν να μη λαμβάνονται καν υπόψη ούτε απο τους κυβερνώντες, ούτε απο τον Ελληνικό λαό. Η τελευταία αποστροφή αφορά όσους ανιστόρητους υπέγραψαν οτι χαρτί τους έφεραν μπροστά τους οι ξένοι παράγοντες λαμβάνοντας προφανώς “εγγυήσεις” για στήριξη στο πεδίο της οικονομίας.

   • Παρότι ανήκουμε στην Ατλαντική συμμαχία πρέπει να ομολογήσουμε πως οι δυτικοί τα προηγούμενα χρόνια πρέσαραν ίσως περισσότερο από ότι έπρεπε την Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της.. Ο Τραμπ έχει μερικώς δίκαιο στο ότι η Ρωσία ουσιαστικά δεν συνιστά επί της ουσίας απειλή αλλά πρέπει να προσέχουμε τους Κινέζους.. Βέβαια και η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις ψυχροπολεμικές τακτικές, να αντιληφθεί πως το οικονομικό της μέγεθος δεν είναι παραπάνω από ότι της Ισπανίας.. Είναι κρίμα μία χώρα με τους φυσικούς πόρους της Ρωσίας να μην μπορεί ουσιαστικά να ξεκολλήσει από τον πάτο του βαρελιού λόγω μίας πολιτικής νομενκλατούρας και ολιγαρχίας που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας..

  • Η λέξη παρέμβαση δεν έχει μεροληπτική φόρτιση, και είναι γεγονός ότι αυτή η παρέμβαση αποτέλεσε πεδίο διμερούς αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας. Το άρθρο δε λέει κάτι με υποκειμενικό τρόπο.

   • Οφείλουμε όλοι να είμαστε ακριβείς. Όταν ομιλούμε για Ρωσική επέμβαση ή ανάμιξη στα εσωτερικά Ρωσίας ή Ουκρανίας, οωφείλουμε ταυτόχρονα να λαμβάνουμε υπόψη οτι προηγήθηκε ανατροπή εκλεγμένης κυβέρνησης (Στην Ουκρανία Γιαννούκοβιτς, στη Συρία Άσαντ). Αυτό δε σημαίνει οτι παίρνει κανείς το μέρος του Άσαντ ή του Γιανούκοβιτς, της αμερικανικής ή της Ρωσικής προπαγάνδας. Όποιος υπηρετεί τη δημοκρατία, την αλήθεια και την αντικειμενικότητα οφείλει να είναι ακριβοδίκαιος σην παράθεση γεγονότων.

    • Το κείμενο δεν είναι υποχρεωτικό ούτε να σας αρέσει αλλά ούτε και να συμφωνήσετε μ’ αυτό. Το ίδιο ισχύει και για εμάς ως προς τα σχόλια σας, που όμως δημοσιεύονται κανονικά.

     • To αυτονόητο λέτε. Χωρίς βέβαια να μπορείτε να κρύψεται τον εκνευρισμό σας απέναντι στην αντίθετη άποψη και στον αντίλογο γενικότερα.

     • Δεν είναι η αντίθετη άποψη που μας εκνευρίζει, προφανώς. Αν ίσχυε κάτι τέτοια, απλά δεν θα εγκρίναμε τις αντίθετες απόψεις. Φυσικά εσείς μπορείτε να πιστεύετε το αντίθετο κι εμείς δεν μπορούμε (και δεν θέλουμε) να κάνουμε τίποτα για αυτό. Ωστόσο σχόλια που αποσκοπούν μόνο να προκαλέσουν και σε τρολαρισμα είναι όντως εκνευριστικα κι αντιμετωπίζονται ανάλογα.

    • Αποτελεί αυτονόητο και αναπόσπαστο σκέλος του ορισμού της λέξης “επέμβαση” ότι προηγείται η τέλεση ενός γεγονότος το οποίο στέκεται αφορμή για να συμβεί αυτή. Δε μπορεί να επέμβει κανείς στο τίποτα. Από κει και πέρα, η λέξη αυτή καθαυτή δεν περιέχει κάποιου είδους φόρτιση, και το γεγονός μπορεί να τη δικαιολογούσε ή και όχι. Η πρόσθεση όμως που εσείς επιθυμείτε να κάνετε δεν προσθέτει ακρίβεια στο κείμενο, μονάχα μεροληψία υπέρ της ρωσικής θέσης αφού ξεκάθαρα γίνεται επίκληση στη δημοκρατική νομιμότητα από την οποία αβίαστα ρέει το συμπέρασμα ότι η Ρωσία πρέπει να έδρασε ως υπερασπιστής αυτής της νομιμότητας και άρα η επέμβαση πρέπει να ήταν δίκαιη. Νομίζω πως δε μιλάμε πλέον για αντικειμενικότητα. Σωστή ή όχι, ηθική ή ανήθικη, το γεγονός ήταν ότι υπήρξε μια επέμβαση και ότι αυτή αποτέλεσε πρόβλημα στις αμερικανορωσικές σχέσεις, ανεξάρτητα από το αν πχ οι ΗΠΑ έπρεπε να αναγνωρίσουν το δίκαιο χαρακτήρα της αλλά δε το έπραξαν λόγω ιδιοτελών παραγόντων. Ειλικρινά πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητες περαιτέρω λεπτομέρειες, ειδικά τέτοιας “διττής” φύσης.

    • “Εκλεγμένη κυβέρνηση Άσαντ” λέει και τα μάτια μας πονάνε… Και κατά τ’ άλλα δεν κάνει ρωσική προπαγάνδα.

     Όσο για την Ουκρανία, ο Ουκρανικός λαός ξεσηκώθηκε όταν ο τότε πρόεδρος του, έκανε στροφή 180 μοιρών στο θέμα της τελωνειακής σύνδεσης της χώρας με την Ε.Ε. μετά από αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Πούτιν. Ο ουκρανικός λαός, δε θέλει να γίνει υποχείριο της Ρωσίας γι’ αυτό και αντέδρασε. Το ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές, ήταν και ακροδεξιοί-εθνικιστές, δε σημαίνει ότι ήταν όλοι το ίδιο. Και στους δικούς μας αγανακτίστας, είχαμε ένα σωρό κόσμο να χαιρετά ναζιστικά, τι πάει να πει αυτό; Ότι όλοι ήταν ακροδεξιοί; Όπως και τώρα στο Μακεδονικό τα ίδια;

     Το πρόβλημα στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης, ξεκινάει από την προσπάθεια των Ρώσων να επιστρέψουν εκεί που δεν τους θέλουν κύριοι. Όλα από εκεί ξεκινάνε.

     • Όσο κι αν πονάνε τα μάτια σας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός σας, η κυβέρνηση Άσαντ ήταν εκλεγμένη, όπως και η κυβέρνηση Γιανούκοβιτς. Εκλεγμένοι σίγουρα ΔΕΝ ήταν όλες εκείνες οι ακραίες ισλαμικές φατρίες που κάλυψαν το κενό εξουσίας που άφησε πίσω της η περίφημη “αραβική άνοιξη” κατόπιν απίστευτα πρόχειρων χειρισμών της Δύσης. Ίσως το επίπεδο της Δημοκρατίας στη Συρία να μην ανταποκρίνεται στα δημοκρατικά μας πρότυπα, αλλα τηρουμένων των αναλογιών υπήρχε στη Συρία μια εκλεγμένη κυβέρνηση που κρατούσε τη χώρα ενωμένη. Το ίδιο και στην Ουκρανία. Ο εκλεγμένος πρόεδρός της είχε κάθε δικαίωμα να ασκήσει πολιτική και κατόπιν να κριθεί δημοκρατικά για τις πράξεις ή τις παραλήψεις του. Όπως για παράδειγμα ο κύριος Τσίπρας! “Έλυσε” το σκοπιανό παρέα με τον κύριο Κοτζιά εν μια νυκτί. Είδατε κάποια εκτροπή, είδατε ταραχές ή βίαια επεισόδια; Είδαμε μπόλικες κατηγορίες, αλλα καμία μα καμία εκτροπή! Kαι όταν έρθει η ώρα, θα κριθεί ο κος Τσίπρας στις κάλπες. Αλλα κανένας δεν τον ανέτρεψε, όπως έγινε στην Ουκρανία! Προφανώς και όλοι οι Ουκρανοί που αντέδρασαν δεν ήταν ακροδεξιοί. Στις βίαιες συγκρούσεις όμως πρωτοστάτησαν νεοναζί. Οι εικόνες ασπίδων με χαραγμένους αγκυλωτούς σταυρούς έχουν καταγραφεί σε όλα τα δελτία ειδήσεων και η άρνησή τους προσβάλει τη λογική, τη μνήμη και τη νοημοσύνη. Και ως γνωστό, αυτοί που κάνουν τη βρώμικη δουλειά σε μια εκτροπή, είναι οι ακραίοι πρετοριανοί. Η σύγκριση σας με την ελληνική περίπτωση των αγανακτισμένων είναι τουλάχιστον αβασάνιστη. Οι “αγανακτισμένο锨δεν προκάλεσαν καμία μα καμία δημοκρατική εκτροπή.

     • Εκλεγμένος πρόεδρος ο Άσαντ από που κι ως που; Και πως την κρατούσε ενωμένη; Με τα όπλα; Η πλειοψηφία του πληθυσμού ήθελε την ανατροπή του Άσαντ και πάνω σ’ αυτή τη δυσαρέσκεια βρήκαν πάτημα οι ακραίοι ισλαμιστές αλλά και άλλοι για να ξεκινήσουν πόλεμο κατά του Άσαντ. Να σας ρωτήσω: μήπως πιστεύετε ότι και ο Καντάφι ήταν εκλεγμένος πρόεδρος;

      Όσο για την Ουκρανία: Ο εκλεγμένος -όντως σ’ αυτή την περίπτωση- Γιανουκόβιτς, ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος την τελωνειακή σύνδεση της χώρας με την Ε.Ε. Ξαφνικά μια βδομάδα πριν την επίσημη συμφωνία, κάνει ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στη Ρωσία και μετά από συνάντηση με τον Πούτιν (κατά την οποία για εμένα θα έπεσαν και προσωπικές απειλές δεδομένου ότι ο ίδιος ήταν απίστευτα διεφθαρμένος), βγαίνει και ανακοινώνει ότι αντί της Ε.Ε. η χώρα του θα συμμετάσχει στην ευρασιατική οικονομική ένωση της Ρωσίας. Χωρίς καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση, όπως περίπου και ο ΓΑΠ το 2010. Και λέω περίπου γιατί ο ΓΑΠ τουλάχιστον εξασφάλισε μία έμμεση νομιμοποίηση μέσω της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή. Το ίδιο και ο Τσίπρας τώρα. Στην περίπτωση της Ουκρανίας όμως, το κοινοβούλιο της χώρας καταδίκασε τη συμφωνία με τον Πούτιν. Ο Γιανουκόβιτς δεν είχε καμία απολύτως νομιμοποίηση σ’ αυτό που έκανε. Αποφάσισε μόνος του, χωρίς τη συμφωνία του εκλεγμένου κοινοβουλίου της χώρας. Εξού και το λάθος σας στη σύγκριση που κάνετε.

      Το ότι πρωτοστάτησαν οι ακραίοι εθνικιστές δε λέει τίποτα. Πάντα οι ακραίοι της αριστεράς και της δεξιάς κάνουν τα επεισόδια. Όμως αυτοί παίρνουν πολλαπλασιαστική ισχύ από το γεγονός ότι εκφράζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας. Έτσι έγινε και εδώ τότε, έτσι έγινε και στην Ουκρανία.

 2. Τελικα η “επενδυση” του πούτιν στον τραμπ (προωθοντας τον μεσω του παγκοσμιου δικτυου προπαγανδας
  που εχει “στησει”) αρχιζει να αποδιδει καρπους.
  Το νατο αποδυναμωνετε και αρχιζουν οι κοντρες, στρέφει την αμερικη εναντια στους παραδοσιακους της συμμαχους ευρωπαικη ενωση και βρεταννια, στο τελος θα αρθουν και οι οικονομικες κυρωσεις και θα δεσει το γλυκο.
  Ο ομπαμα ειχε ενισχυσει σημαντικα στρατιωτικα τις ανατολικες χωρες με τη κριση της ουκρανιας,
  προφανος και η χιλαρι θα εστελνε περισσοτερο στρατο
  αρα προπαγανδιζοντας στα κοινωνικα δικτυα και φορουμ υπερ της εκλογης τραμπ
  πετυχε το σκοπο του
  Οσο κι αν τον σιχαινομαι τον πουτιν (για τον απολυταρχισμο του και την αντιδημοκρατικοτητα του)
  δεν μπορω παρα να αναγνωρισω τις ικανοτητες ενος επαγγελματια γκαγκεμπιτη πρακτορα

  • filtate aporiptis to endexomeno o trump na theli na apalagi apo ta exoda?? outos i allos sti mesi anatoli kai stin asia pleon einai to zori ton amerikanon oxi stin europi….

 3. Καλησπέρα

  Σχετικά με το πιο κάτω και μιας και το άρθρο έχει κατηγοριοποιηθεί ώς επικαιρότητα:

  “Η συνάντηση κορυφής των δυο ηγετών ήρθε σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, αφού πριν λίγες ημέρες, παραπέμφθηκαν 12 Ρώσοι για το χακάρισμα των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος, που θεωρείται μέρος της προσπάθειας ανάμιξης στις Εκλογές του 2016.”

  Το πλήρες κείμενο της παραπομπής εδώ: https://www.justice.gov/file/1080281/download

  Και μια ανάλυση των γκρίζων σημείων της παραπομπής (από Αμερικανικές πηγές): http://turcopolier.typepad.com/sic_semper_tyrannis/2018/07/something-rotten-about-the-doj-indictment-of-the-gru-by-publius-tacitus.html#more

  Επίσης στις 13/07 σε ανοικτή ακρόαση στο Κογκρέσο (βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=gXTAlUormPA) ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής από το Τέξας Louie Gohmert κατηγόρησε εθυέως τον πράκτορα του FBI Peter Strzok ότι ψεύδεται (μαζί με άλλους βαρύτατους χαρακτηρισμούς) σχετικά με το τι έγινε με χακάρισμα των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος.

  Συγκεκριμένα είπε οτι ενώ ο Chuck McCullough από το ICIG (Office of the Inspector General of the Intelligence Community) έστειλε τον ερευνητή του Frank Rucker μαζί με την δικηγόρο της υπηρεσίας Janette McMillan να ενημερώσουν τον Strzok και άλλους 3 από το FBI σχετικά με το οτι κατόπιν εκτενούς εκγληματολογικής ανάλυσης από το ICIG ανακάλυψαν ότι συνεπεία μιας ανομαλίας στον επίμαχο server 30000 email απεστάλησαν προς μια εχθρική χώρα η οποία ΔΕΝ σχετίζεται με τη Ρωσία, ο Strzok τους αγνόησε επιδεικτικά παρόλο που διακυβέβετο η ασφάλεια των ΗΠΑ γιατί δεν ήθελε να εμπλέξει την Χίλαρυ.

  Υπερασπίστηκε την άποψη του επαναλαμβάνοντας της κατηγορίες σε συνέντευξη του στο ΦΟΞ: http://video.foxbusiness.com/v/5808969622001/?#sp=show-clips

  Δεν ξέρω για εσάς, αλλά όταν απο τη μια βλέπω το FBI να συντάσσει κατηγορητήρια ενατνίων Ρώσων και απο την άλλη άτομα του Κογκρέσου να λένε δημόσια ότι ένα παρακλάδι της DIA έχει στοιχεία ότι το χακάρισμα δεν σχετίζεται με τη Ρωσία, υποψιάζομαι ότι κάτι σάπιο υπάρχει στις ΗΠΑ και θα ήταν καλό να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με το τι έγινε στις Αμερικανικές εκλογές του 2016.

  • Άσε από fake news & ψεκασμένους τραμπικούς έχουμε χορτάσει.
   Πάρε να έχεις να μεταφράζεις τι απάντηση έδωσαν στο “σοβαρό” γερουσιαστή μέσα στην επιτροπή.

   “….To start, Rep. Louie Gohmert (R-TX) opted to use up a portion of his five minutes with Strzok to raise a tired, yet darling Republican talking point: Hillary Clinton. Addressing the former FBI agent, he launched into a mystifying diatribe about work that Strzok may or may not have done on the Clinton email probe, a harangue that culminated with Gohmert asserting that Strzok didn’t “seem to be all that concerned of our national integrity, of our election when it was involving Hillary Clinton.” (A confusing contention, given the Clinton probe involved her use of a private email server while she was secretary of state, not a presidential election.)

   Without offering Strzok the chance to respond, Gohmert then began to lecture the former FBI agent for not admitting he had a political bias while working on special counsel Robert Mueller’s Russia probe (Strzok admitted having his own political views in opening remarks) and cryptically commended him for being “really good” at “lying.”

   “He can probably pass the polygraph!”

   That comment was met with cries of “DISCRACE!” from Democratic Rep. David Cicilline (RI), who promptly placed his foot in his mouth as Gohmert seized on the Democrat’s vocabulary to further pounce on Strzok’s moral compass.

   “No, the disgrace is what this man has done to our justice system!” he shouted. “There is the disgrace, and it won’t be recaptured anytime soon because of the damages you’ve done to the justice system and I’ve talked to FBI agents around the country, you’ve embarrassed them, you’ve embarrassed yourself.”

   And then, the most feeble blow:

   “And I can’t help but wonder when I see you looking there with a little smirk, how many times did you look so innocent into your wife’s eyes and lie to her about Lisa Page?”

   Democratic groans of outrage ensued.

   Among the more amusing objections made to Gohmert’s unprecedentedly personal line of attack came from Rep. Bonnie Watson Coleman (D-NJ): “What is wrong with you? DO YOU NEED YOUR MEDICATION?”

   As the protests died down, Judiciary Committee ranking member Rep. Jerry Nadler (D-NY) pointed out that it’s against Committee rules to impugn the character of a witness. Gohmert ended his time with Strzok by babbling about Hillary Clinton again and trying to block the former agent from responding to his personal assaults.

   As a frequent apologist for those accused of sexual misconduct or ignoring abuse, Gohmert is clearly no maestro of morality.
   <>
   <>

   Μιλάμε για ψυχοπαθή με διακεκριμένη διπολική διαταραχή.
   Και αν το FBI είναι biased εναντίον του Τραμπ, απορώ, ποια μυστική υπηρεσία ήταν αυτή που έβγαλε τα mails της Κλιντον? Δεν ήταν το FBI? Τι ισχύει τελικά, ότι μας βολεύει?
   Και αν το FBI δεν είναι αξιόπιστο και ο Mueller είναι κυνηγός του Τραμπ, τότε ο DNI Coats είναι κι αυτός εναντίον του Τραμπ???
   “DNI Coats repeats assessment that Russians meddled in 2016 election”
   https://www.washingtontimes.com/news/2018/jul/16/coats-repeats-assessment-russians-meddled-2016-ele/
   Ότι και να λέτε, ότι και να γράφετε ο Τραμπ θα πάρει τον π….ο πριν τελειώσει τη θητεία του και μάλιστα θα διωχθεί διακομματικά για 1η φορά στην ιστορία του Αμερικανικού Έθνους!
   Σήμερα ο Ρεπουμπλικανός John McCain τον διέσυρε…
   “John McCain Calls Trump’s Press Conference With Putin ‘One of the Most Disgraceful Performances by an American President'”
   http://time.com/5339932/john-mccain-statement-trump-putin-meeting/

   Αστο καλύτερα και άλλαξε κανάλι…

 4. “κατόπιν εκτενούς εκγληματολογικής ανάλυσης από το ICIG ανακάλυψαν ότι συνεπεία μιας ανομαλίας στον επίμαχο server 30000 email απεστάλησαν προς μια εχθρική χώρα η οποία ΔΕΝ σχετίζεται με τη Ρωσία,”
  Γελάνε και οι πέτρες με αυτά που γράφεις Ιβαν…

  • Οι πέτρες, κύριέ μου, γελάνε απο το “λογικό” συνειρμό-χωροχρονικό άλμα οτι η υποκλοπή 3000mail που στάλθηκαν άγνωστο που, καθόρισαν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και αποτελούν απόδειξη ρωσικής (ή…εξωγήινης) επέμβασης στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Να υποθέσουμε βέβαια, οτι παρόμοιες “αναμίξεις-επεμβάσεις” των ΗΠΑ στα εσωτερικά άλλων χωρών (πχ Ουκρανία, χώρες Β. Αφρικής) κινούνται στα όρια της “επιστημονικής φαντασίας”…

 5. η απάντηση του James Comey, του πρωην Διευθυντή του FBI, αυτού που έβγαλε στη φόρα τον ιδιωτικό λογαριασμο mail της Χίλαρυ

  “This was the day an American president stood on foreign soil next to a murderous lying thug and refused to back his own country. Patriots need to stand up and reject the behavior of this president.”
  https://twitter.com/Comey/status/1018965071786110976

 6. H σημαντική είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν η αποκάλυψη του Πούτιν για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος και χτύπησε. Επικοινωνιακά κέρδισε ας το παραδεχτούμε, ειδικά όταν έχει απέναντι σου έναν Τραμπ που είναι πολύ καλός σε αυτό το επίπεδο, είναι εξαιρετικό κατόρθωμα. Και ουσιαστικά όμως κέρδισε γιατί προκάλεσε ή θα πρέπει να προκαλέσει σκάνδαλο στις ΗΠΑ (για να δούμε).

  Επίσης ο Τραμπ αρέσκεται να κάνει τους πολιτικούς του αντιπάλους να τρέχουν, συνήθης τακτική, με τη παραδοχή του ότι ουσιαστικά εμπιστεύεται τον λόγο του Πούτιν περισσότερο από την CIA. Το είπε ή έστω υπονόησε σαφέστατα ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος!

  Αυτοί οι δύο λοιπόν έχουν βάλει τους πάντες στην Αμερική να τρέχουν.

  Τώρα επί της ουσίας ο Τραμπ κάνει υψηλή στρατηγική. Οι ΗΠΑ έχουν στριμώξει τη Ρωσία στον τοίχο. Το ΝΑΤΟ είναι στα 160 χλμ από το δεύτερο οικονομικό κέντρο την Αγ.Πετρούπολη και η σύμμαχος πλέον Ουκρανία απέχει περίπου 400 χλμ πεδιάδας από το πρώτο, την Μόσχα και την περιοχή της Μοσχοβίας. Καθένας που θα ήθελε να εισβάλει στην Ρωσία θα ευχόταν να ξεκινούσε από εκεί. Αυτή η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ έχει βάλει την Ρωσία σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση. Το να πιέσει κάποιος μια πυρηνική δύναμη παραπάνω δεν έχει νόημα, μόνο κακό μπορεί να κάνει.

  Σε αντίθεση λοιπόν με τη γενιά των στρατιωτικών και πολιτικών που έχουν ανατραφεί με τον ψυχροπολεμικό εμμονισμό ότι η Ρωσία είναι ο πρωαίνιος εχθρός, το κακό επί της Γης κτλ ο Τραμπ δείχνει ρεαλισμό. Να εστιάσουμε στην άνοδο της Κίνας έχει πει, να εστιάσουμε στην άνοδο της Γερμανίας που έχει πρωτοφανή εμπορικά πλεονάσματα (και σε βάρος των ΗΠΑ) στην παγκόσμια οικονομική ιστορία. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται κατευνασμός στο μέτωπο της Ρωσίας. Προκειμένου να γίνει αναδιανομή διπλωματικών, πολιτικών, στρατιωτικών πόρων αλλά το κυριότερο για να μην οδηγηθεί η Ρωσία σε στενή συμμαχία με Κίνα ή Γερμανία. Αυτός είναι ο μόνος κίνδυνος άλλωστε της Αμερικής.

 7. Το μεγαλυτερο αυτογκολ το εβαλε μετα τη συναντηση
  ειπε πως πιστευει τον πουτιν που τον διαβεβαιωσε πως δεν ειχε καμια αναμιξη υπερ του
  στις εκλογες του 2016 (αλιμονο), και οχι τις μυστικες υπηρεσιες της χωρας του (CIA, FBI)
  Μετα απο 2 ωρες βέβαια τουιταρε πως εχει μεγαλη εμπιστοσυνη στις μυστικες
  υπηρεσιες του.
  Αυτος ο προεδρος αν δεν εχει κατι να κρυψει στην συγκεκριμενη περιπτωση (απιθανο)
  ειναι ο μεγαλυτερος καραγκ@@@ς ever

 8. Ρε παιδιά Δεν μπορώ να σας καταλάβω μερικούς. Γράφετε κατά του Τραμπ και κατά του Πούτιν με Τόσο πάθος λες και έχετε στο στήθος tattoo Made in USA, Δηλαδή τι θέλετε; Γουστάρετε ψυχροπολεμική κατάσταση, γουστάρετε να διαλύσουμε τη Ρωσία, πυρηνικό πόλεμο; Δηλαδή σας χαλάει αμα τα βρούνε και έχουμε ηρεμία και λύνουμε τα προβλήματα χωρίς πολέμους; Σας αρέσει να βλέπετε οικογένειες Να σκοτώνονται και να ξεριζώνονται; θέλατε Ομπάμα με τα στημένα Νόμπελ Ειρήνης, η μήπως Χίλαρι που από την πώρωση της μπορεί να βομβαρδίζε και την ίδια της την χώρα; Η μήπως είστε τόσο υπέρ δημοκράτες που θέλετε ντε και καλά να φύγει ο βρωμερός Πούτιν αυτός ο φασίστας αντιδημοκράτης; Εσεις οι ιδιοι ειστε που άμα έβγαινε η Χίλαρι θα ισοπεδώνει τη Συρία και θα λέγατε φονιάδες των λαών Αμερικανοί. Τώρα Τι πάθατε; Γράφεται με Τόσο πάθος για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, λες και είστε οι ιδρυτές του ΝΑΤΟ.

  • Βασικά εσύ και κάποιοι άλλοι υποστηρίζετε με τόσο πάθος τις ρωσικές θέσεις λες και είστε ρωσόδουλοι πράκτορες της. Εγώ και υπόλοιποι απαντάμε στις αστειότητες των Τραμπικών και φυσικά των Ρωσόδουλων που μας μιλάνε για εκλεγμένο Άσαντ!!

   • Ξέρεις και οι υπόλοιποι μπορούν σε αποκαλέσουν αμερικανόδουλο ή και πολύ χειρότερα, προσεγγίζοντας το διάλογο με τον τρόπο που εσύ το κάνεις.

    • Και που ακριβώς θα βασίζετε το ότι είμαι αμερικανόδουλος; Για πες; Στο ότι δεν πιστεύω ότι ο Άσαντ είναι εκλεγμένος πρόεδρος ας πούμε; Το ότι εγώ δεν αποδέχομαι τη ρωσική προπαγάνδα, δε σημαίνει ότι συμφωνώ απόλυτα με τους Αμερικάνους.

     Οι Ρώσοι προσπαθούν να επαναφέρουν την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης υπό τον έλεγχο τους. Και αυτό το κάνουν όχι τώρα τελευταία, απλά στην εποχή μας είναι πιο εμφανές, αλλά από την πρώτη στιγμή. Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι προσπαθούν -και καλά κάνουν- να τους σταματήσουν. Αλλά πέρα από το ότι θέλουν οι μεν και οι δε, το θέμα είναι ότι οι ίδιοι οι λαοί της Ανατ. Ευρώπης δε θέλουν να επανέλθουν υπό τον έλεγχο των Ρώσων. Ακόμα και οι Λευκορώσοι. Που πιστεύω ότι θα είναι η επόμενη χώρα που θα δημιουργηθεί θέμα στη μετά-Λουκασένκο εποχή. ΚΑι ξέρεις τότε τι θα γίνει; Εσύ και όλοι οι υπόλοιποι που υποστηρίζετε τη Ρωσία μέχρι αηδίας -εξού και ο χαρακτηρισμός Ρωσόδουλοι- θα βγαίνετε πάλι και θα λέτε τα γνωστά περί περικύκλωσης της Ρωσίας, περί εκλεγμένου ηγέτη Λουκασένκο κτλ κτλ

   • Κάποιο λάθος κάνεις Bob. Βρες ένα σχόλιο μου που υποστηρίζει με πάθος κάποιον, ουτε ρωσόδουλος ουτε αμερικανοδουλος είμαι, αλλά Ειμαι 100% Ελληνας και Αμερικανούς και Ρώσους τους γραφω στα αρ…. Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να πω στο παραπάνω σχόλιο μου, και Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της USA που ο πρόεδρας της δεν αναλώνει το χρόνο του να κάθεται να τσακώνεται με τους Ρώσους και να δημιουργεί ψυχροπολεμικές καταστάσεις χωρίς λόγο, αλά ίσα-ίσα προσπαθεί να είναι καλός μαζί τους (κατά κάποιο τρόπο) που αυτό μόνο σε καλό μπορεί να βγει. Οπότε υπάρχουν δύο option,
    A. Είτε προσπαθείς να τα βρεις μαζί τους (ρώσους) και να λύσεις όλα τα προβλήματα με διάλογο και ηρεμία, σε φιλικό κλίμα ( δηλαδή μάλλον αυτό που κάνει ο Trump)
    Β. Είτε τους πας κόντρα σε όλα τα επίπεδα, τους κάνεις εμπάργκο, στέλνεις τα πολεμικά σου πλοία στη Μαύρη θάλασσα από την άλλη μεριά του κόσμου και τους τσιγκλάς, κτλπ. ( Αυτή ήταν η πολιτική Ομπάμα Και σίγουρα θα ηταν και Χίλαρις)
    Άρα η πρώτη option μόνο σε κάτι καλό μπορεί να βγάλει, ενώ η δεύτερη θα φέρει προβλήματα, τσακωμούς και τζαρτζάρισμα, τα οποία θα φέρουν ένα ψυχροπολεμικό κλίμα, και αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα μπορεί να φέρει με τη σειρά του ένα πολύ θερμό επεισόδιο, και το πολύ θερμό επεισόδιο μπορεί να φέρει ενα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Τώρα άμα ς αρεσει η δεύτερη οψιόν, η μόνη λέξη που μου ρχεται στο μυαλό για να σε χαρακτηρίσω είναι πολεμοχαρή.

    • Όχι αγαπητέ δεν είμαι πολεμοχαρής και ούτε και παίρνω το μέρος των Αμερικανών 100%. Γι’ αυτό π.χ. δεν υποστηρίζω την ανατροπή του Άσαντ -όχι τώρα αλλά από την πρώτη στιγμή.

     Λες να συζητήσεις μαζί τους φιλικά κτλ κτλ. Τα αναφέρεις λες και πρόκειται για φιλική κουβεντούλα ανάμεσα σε δύο γνωστούς. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η βασική αιτία του προβλήματος είναι η επιθυμία της Ρωσίας να ανακτήσει την επιρροή της στην Ανατολική Ευρώπη. Να επιστρέψουν εκεί από που αναγκαστικά έφυγαν και που όμως δεν τους θέλουν. Και δεν εννοώ δεν τους θέλουν οι Αμερικανοί ή οι Γερμανοί, αλλά οι ίδιοι οι λαοί της Ανατ. Ευρώπης: ούτε καν οι Λευκορώσοι, ο πιο κοντινός πολιτισμικά στους Ρώσους λαός. Την οποία Λευκορωσία, στο παρελθόν ο Πούτιν προσπάθησε να την προσαρτήσει. Όταν Λουκασένκο έκανε όμως πίσω, αφού κατάλαβε ότι δε θα γίνει ο νούμερο 2 στη Ρωσία, αλλά απλά ένας ακόμη έπαρχος, η Ρωσία σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου ξαφνικά ενθυμούμενη τις οφειλές της Λευκορωσίας.
     Και άλλα πολλά παραδείγματα όπου η Ρωσία φέρεται εκβιαστικά στους γείτονες της προσπαθώντας ωμά να τους φέρει υπό την επιρροή της.

 9. Τα μυθιστορήματα έγιναν πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι, όπως πασιφανώς πλέον φαίνεται, εκβιάσιμος. Και ενεργεί ανάλογα. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα τελειώσει τη θητεία του, όπως προεξοφλούν μερικοί: Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία της πλειοψηφίας του υπερσυντηρητικού χώρου θα οδηγήσει πολλούς να τον στηρίξουν μέχρι τέλους, δεν θα απαρνηθούν εύκολα τον σημαιοφόρο της αντιμεταρρύθμισης που τους έδωσε τη μεγάλη νίκη μετά από χρόνια (είναι όπως οι καραμανλικοί στη ΝΔ – καμιά σχέση ιδεολογικά – που νοσταλγούν το 46% του περί ου ο λόγος …). Αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Ακόμη και οι πλέον τιποτένιοι και ανεγκέφαλοι πολίτες θα διερωτηθούν πλέον (διεθνώς!), μετά την τραυματική εμπειρία, α) μήπως ο μύθος των “επιχειρηματιών που θα κυβερνήσουν χρηστά επειδή είναι χορτάτοι” είναι απλά μύθος, και β) μήπως το να εκλέγουμε κοστουμαρισμένους αλήτες – τραμπούκους, πραγματικά χαμίνια με περιβολή περιωπής, που τα γουστάρουμε επειδή είναι εικόνα και ομοίωση δική μας και των κωλόπαιδων που αναθρέφουμε, τελικά δεν είναι για καλό των υποθέσεων του έθνους. Ένας τύπος με σκοτεινές χρεωκοπίες, τεράστιο πλέγμα διεθνών επενδύσεων που εξαρτώνται από την εύνοια ξένων κυβερνήσεων, ο οποίος έχει εμφανέστατα μια ψυχοπαθολογικής αποχρώσεως σεξουαλικότητα (που ευχερώς καταγράφεται με μεθόδους μυστικών υπηρεσιών), ήταν μοιραίο ότι θα είναι εκβιάσιμος.
  Πάντως, ό,τι και να γίνει, το περιστατικό καταγράφεται ως μια τεράστια αποτυχία του αμερικανικού πολιτικού συστήματος (και των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και του δικαστικού σώματος), που απέδειξε ότι δεν έχει τα φίλτρα για να εμποδίσει μια μείζονα διακινδύνευση της εθνικής ασφάλειας, την ανέλιξη στον προεδρικό θώκο ενός compromised προσώπου. Είναι μια αδυναμία που σίγουρα δεν διέφυγε της προσοχής των εχθρών της Αμερικής … Η Κερκόπορτα θα χρησιμοποιηθεί ξανά … Άλλωστε τα μεγάλα κάστρα μόνο από μέσα παίρνονται …

 10. Καλησπέρα
  @UFO – Για αρχή δεν με λένε Ιβαν, έκανες λάθος, ξαναδοκίμασε 🙂
  Στο σχόλιο μου που μάλλον δεν διάβασες καλά προσπάθησα να μεταφέρω το διάλογο από το βίντεο που παρέθεσα και στο οποίο η γλώσσα είναι τα Αγγλικά. Υπέθεσα οτι κάποιοι αναγνώστες μπορεί να μην γνωρίζουν καλά την Αγγλική. Όπως και να έχει, τα λόγια που σε έκαναν να γελάσεις υπόθηκαν από τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή από το Τέξας Louie Gohmert.

  @ivychris – Δεν μπορώ να γνωρίζω την κατάσταση της υγείας του Louie Gohmert καθότι δεν είμαι ο γιατρός του. Σε ευχαριστώ όμως για τις παραθέσεις και μάλιστα με πηγές που έβαλες γιατί αυτό ακριβώς ήθελα να θίξω: ότι υπάρχει τρελλή πόλωση στις ΗΠΑ και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία όλων μας. Από τη μια πλευρά το FBI λέει συνέλεξε στοιχεία και καταθέτει κατηγορητήριο. Από την άλλη πλευρά ένας Γερουσιαστής δεν λέει ένα αόριστο “υπάρχουν πληροφορίες” ή “από απόρρητα στοιχεία” αλλά λέει ξεκάθαρα ότι ο Α,Β,Γ από την υπηρεσία Χ λένε διαφορετικά πράγματα από το FBI. Σκέψου απλώς αύριο να κλητευθούν από το δικαστήριο για κατάθεση στην υπόθεση και να πουν τα ίδια.

  Εν κατακλείδι θα σταθώ σε μια δήλωση του Τραμπ στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, όπου δήλωσε ότι οι Αμερικανικές και οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τα πάνε καλά και πιθανότατα είχαν καλύτερες διαχρονικά σχέσεις απ’ ότι οι πολιτικές ηγεσίες των 2 χωρών εδώ και χρόνια.

  Well, our militaries do get along. Our militaries have gotten along probably better than our political leaders for years. Our militaries do get along very well. They do coordinate in Syria and other places. Okay? Thank you.

  Πλήρες κείμενο εδώ: https://www.vox.com/2018/7/16/17576956/transcript-putin-trump-russia-helsinki-press-conference

Comments are closed.