Ο Τραμπ θέλει από τους Συμμάχους χρήματα για την φιλοξενία των αμερικανικών στρατευμάτων!

6
1518
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Γερμανία, η Ιαπωνία και τελικά οποιαδήποτε άλλη χώρα φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες θα πρέπει να καταβάλει το πλήρες κόστος της αμερικανικής παρουσίας, ζητά τώρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Σύμφωνα με το “Bloomberg”, σε κάποιες από τις περιπτώσεις το κόστος φιλοξενίας των Αμερικανών μπορεί να φθάσει σε τόσο δυσθεώρητα ποσά, όπως το πενταπλάσιο ή εξαπλάσιο κόστος! Η πρώτη εφαρμογή του μέτρου θα αφορά τη Νότια Κορέα, που φιλοξενεί 28.000 Αμερικανούς στρατιώτες.

 

Το θέμα αποτελεί πάγιο στόχο του Αμερικανού Προέδρου από τα προηγούμενα έτη και θεωρείται ως μέτρο εξαναγκασμού οι συμμαχικές – ειδικότερα οι πλούσιες – χώρες να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στην άμυνα, αντί να περιμένουν από τις ΗΠΑ να τις προστατεύουν.

 

Πάντως, η αμερικανική στρατιωτική παρουσία σε άλλες χώρες κρίνεται επιβεβλημένη. Στην περίπτωση της Γερμανίας, για παράδειγμα, οι ΗΠΑ διατηρούν σημαντικές βάσεις και κέντρα διοίκησης. Το ίδιο ισχύει για την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
antonis
Guest
antonis

Τελικά ο ελληνικός κινηματογράφος ήταν πολύ μπροστά!
https://youtu.be/jztbYzhoQAg

Δημήτρης Τριανταφύλλου
Guest
Δημήτρης Τριανταφύλλου

Ρίξε Ντόναλντ τιμολόγια.
Ρίξε λογαριασμούς.
Δίκαιο. Δεν μπορεί να έχω 50.000 στρατιωτικό προσωπικό, βάσεις, εξοπλισμό και οι Γερμανοί σύμμαχοι να σου κάνουν και υποδείξεις !!
Αναδρομικά να τα ζητήσεις.

shadow man®
Guest
shadow man®

αυτό πιανει και εμάς?

Costas
Guest
Κώστας

Δεν έχει σημαντικούς αριθμούς δυνάμεων στην Ελλάδα. Οι εδώ νατοϊκές βάσεις έχουν τη λογική διευκόλυνσης νατοϊκών επιχειρήσεων στην περιοχή όταν χρειαστεί, παρά τη μόνιμη παρουσία δυνάμεων. Το μόνο προσωπικό εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό. Άρα δεν μπορούν να απαιτήσουν κάτι τέτοιο από εμάς. Ακόμα και να το ζητούσαν όμως, θα εκλάμβαναν άρνηση και δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι γι αυτό. Η εγκατάλειψη των βάσεων θα τους αποδυνάμωνε γεωστρατηγικά. Πχ η Σούδα αποτελεί το ικανότερο σημείο υποδοχής μεγάλου μεγέθους και αριθμού ναυτικών μέσων της ευρύτερης περιοχής με δικά τους εν πολλοίς έξοδα. Γιατί να το παρατήσουν για να γλιτώσουν λίγα… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Μιλάμε για τον άνθρωπο που, αν αφεθεί, θα βάλει ταφόπλακα στη διεθνή θέση των ΗΠΑ και θα κλονίσει συθέμελα τον μεταπολεμικό κόσμο. Πρώτη και αυτονόητη συνέπεια (με δεδομένο ότι όλες οι εμπλεκόμενες χώρες θα πουν όχι και θα προτιμήσουν να ξοδέψουν τα χρήματα για να προμηθευτούν οι ίδιες αμυντικό υλικό από εγχώριους προμηθευτές, άρα οι ΗΠΑ και οι εγγυήσεις τους θα αποχωρήσουν) είναι ότι Γερμανία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα θα αποκτήσουν πυρηνικά (μπορούν να το κάνουν εν μια νυκτί). Μη μου πει κάποιος ότι έχουν υπογράψει τη Συνθήκη περί Μη Διάδοσης, γιατί όλοι ξέρουμε πόση αξία έχουν οι υπογραφές αυτές,… Read more »

Panos71
Guest
panos71

Μπιζνες κανει ο ανθρωπας πως κάνετε ετσι, αυτη δεν ειναι η δουλεια του; 100 φορες το εχει πει ο ανθρωπας, ” America first “.