Η Ρωσία αναπτύσσει Tu-22M3 και Iskander στην Κριμαία για την αντιμετώπιση του Aegis Ashore που βρίσκεται στη Ρουμανία

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ρωσία έχει αναπτύξει αριθμό βομβαρδιστικών Tu-22M3 και συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Iskander στην Κριμαία, απαντώντας στο αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Aegis Ashore που λειτουργεί από το 2015 στη Ρουμανία.

 

Σύμφωνα με το «TASS», η παρουσία του Aegis Ashore κοντά στη Ρωσία αποτελεί σημαντική πρόκληση, έτσι, το ρωσικό υπουργείο άμυνας αποφάσισε να αναπτύξει Tu-22M3 στην αεροπορική βάση Gvardeyskoye, στην χερσόνησο της Κριμαίας.

 

Μετά την κατάληψη της Κριμαίας το 2014, στην περιοχή έχει ενισχυθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία, με την εγκατάσταση Α/Α συστημάτων S-300, S-400, Buk-M2, Pantsir-S1, αλλά και την ανάπτυξη συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
4Horsemen
Member
4Horsemen

Το Gvardeyskoye, δεν είναι στο Κάλινγκραντ;

ariseagle
Member

Όχι στην Κριμαία είναι. Το chkalovsk είναι στο Καλίνινγκραντ… Μάλιστα στην ίδια βάση της Κριμαίας επιχειρούν su-25 & su-24.

Ektor Palis
Guest
Ektor Palis

Απ’ ό,τι είδα στον χάρτη, το Gvardeyskoye βρίσκεται 27 km Νοτιοανατολικά τού Καλίνιγκραντ…..
Και το Chkalovsk βρίσκεται 366 km ανατολικά τής Μόσχας….

ariseagle
Member

Προφανώς, αυτό που βρίσκεται 27 χλμ Νοτιοανατολικά του Καλίνινγκραντ είναι το Gvardeysk και δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Το Gvardeyskoye(Гвардейское) είναι περίπου 20 χλμ βορειοδυτικά της Συμφερόπολης και διαθέτει αεροπορική βάση. H Chkalovsk air base Kaliningrad βρίσκεται στα περίχωρα του Καλίνινγκραντ και είναι η μία από τις δύο ενεργές αεροπορικές βάσεις στον θύλακα μαζί με αυτήν στο
Chernyakhovsk(Черняховск) οι οποίες ανήκουν στην αεροπορία ναυτικού και είναι εξοπλισμένες με su-30sm, su-24m και su-27P. Επιβεβαίωση εδώ: http://www.easternorbat.com/html/russian_air_force_eng.html
Επίσης η Ρωσία είναι τόσο μεγάλη που προφανώς και θα υπάρχουν πόλεις ή χωριά με την ίδια ή παρόμοια ονομασία.

digitallito
Member
digitallito

“Μετά την κατάληψη της Κριμαίας το 2014, στην περιοχή έχει ενισχυθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία, με την εγκατάσταση Α/Α συστημάτων S-300, S-400, Buk-M2, Pantsir-S1, αλλά και την ανάπτυξη συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander.”

Και όλα αυτά πέρασε και τα φωτογράφισε ένα F-35….. razz