Γεωτρήσεις για πετρέλαιο – φυσικό αέριο (και) από τον Λίβανο στην Ανατολική Μεσόγειο

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πλωτό γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» της εταιρείας Vantage Drilling θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 4 της ΑΟΖ του Λιβάνου στο τέλος του έτους, δηλώνει η Λιβανέζα υπουργός Ενέργειας & Νερού Nada Boustani Khoury.

Το Οικόπεδο 4 βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Βηρυτού. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 9. Το τελευταίο συνορεύει με την ΑΟΖ του Ισραήλ, με τη Βηρυτό να πιστεύει ότι το Τελ-Αβίβ έχει συμπεριλάβει στη δική του περιοχή μέρος της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Σύμφωνα με παλαιότερη αναφορά, η «Daily Star» προσδιορίζει την έναρξη των γεωτρήσεων στα δύο οικόπεδα τον Δεκέμβριο του 2019 και του 2020 αντίστοιχα. Για την προετοιμασία των δραστηριοτήτων στο Οικόπεδο 4 θα επισκεφτούν τον Λίβανο απεσταλμένοι της εταιρείας την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητα για εντοπισμό υδρογονανθράκων μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ…

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
randomname
Member
Noble Member
randomname

Σε εμάς έχει κανείς ιδέα αν προχωράνε τα πράγματα; Ή θα περιμένουμε 30-40 χρόνια μέχρι να μπουν για τα καλά οι ανανεώσιμες και να μην συμφέρει η εξόρυξη;

filon26
Member
Famed Member
filon26

Οι ανανεώσιμες πηγές δεν μπορούν και δεν πρόκειται να υποκαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα. Στο απώτερο μέλλον, η λύση είναι το υδρογόνο και η πυρηνική σύντηξη. Όλα τα άλλα είναι συμπληρωματικές και οικονομικά μη βιώσιμες λύσεις (γι’αυτό και επιδοτούμενες). Κατά συνέπεια, στο Ιόνιο και νότια, νοτιοδυτικά της Κρήτης (κατ’ αρχάς) υπάρχει η βούληση και το πρόγραμμα να γίνουν αυτά που πρέπει. Αν οι προβλέψεις επαληθευθούν, τα επόμενα 25-30 χρόνια, θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Με δεδομένη την εμπλοκή των Γαλλων και των Αμερικανών, θα συνιστούσα απλά υπομονή και φυσικά να ρίχνουμε και μια ματιά στο πως πως εξελίσσονται τα πράγματα στη Λιβύη.

jose3
Guest
jose3

Αναμενουμε την ψηφιση απο την Βουλη των συμβασεων με Exxon-Total-ΕΛΠΕ
για την περιοχη νοτια-νοτιοδυτικα της Κρητης.Αυτο αναμενεται να γινει
συντομα (ειχα ακουσει για εντος Αυγουστου) αν και στην Ελλαδα ποτε δεν
μπορεις να εισαι σιγουρος…