Ισπανικό ναρκοθηρευτικό προσάραξε ενώ προσπαθούσε να εντοπίσει τα συντρίμια του μοιραίου C-101

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Ναυτικό αποδίδει το περιστατικό σε κακές καιρικές συνθήκες, όμως το ισπανικό ναρκοθηρευτικό Turia (Μ34) κλάσης Segura προσάραξε χθες το πρωί (Τρίτη) ενώ είχε ενταχθεί στις επιχειρήσεις ερευνών για τον εντοπισμό των συντριμιών του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους C-101 που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του χειριστή του.

Συντριβή ενός ισπανικού CASA C-101 – νεκρός ο πιλότος

Έτσι η επιχείρηση ανεύρεσης του αεροσκάφους εξελίσσεται σε μία ντροπιαστική συγκυρία για τις ισπανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με πηγές του ισπανικού Ναυτικού, το περιστατικό συνέβη εξαιτίας ενός προβλήματος με το υποβρύχιο όχημα εξερεύνησης “Πλούτο”, αν και δεν διευκρίνισαν περαιτέρω για την φύση του προβλήματος.

Ωστόσο διέψευσαν ότι υπήρξε διαρροή των καυσίμων του πλοίου, πράγμα που είχε διαδοθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 10.30 τοπική ώρα και αμέσως άρχισε εισροή υδάτων στο πλοίο, για το οποίο δόθηκε διαταγή εγκατάλειψης, που εκτελέστηκε πολύ γρήγορα και με επιτυχία χάρη στην παρουσία πολυάριθμων σωστικών μέσων στην περιοχή.

Δύτες του Ναυτικού παλεύουν τώρα να περιορίσουν τις ζημιές και την εισροή υδάτων στο σκάφος προκειμένου, όπως τονίζει η τοπική ιστοσελίδα La Verdad, να σώσουν το πλοίο από ένα άδοξο τέλος σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την ακτή, όπου το ναρκοθηρευτικό βρίσκεται σε οπτική απόσταση εκατοντάδων μαρτύρων.

Τοπικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι μια φορτηγίδα κατευθύνεται προς το πλοίο για να αποστραγγίσει τα καύσιμά που βρίσκεται στις δεξαμενές του, ώστε να αποφευχθούν τυχόν διαρροές και να ελαφρυνθεί το πλοίο, ώστε να καταστεί δυνατή η αποκόλλησή του.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •