23.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Bloomberg: Η Τουρκία θα μεταφέρει Τουρκμένους αντάρτες από τη Συρία στη Λιβύη!

Bloomberg: Η Τουρκία θα μεταφέρει Τουρκμένους αντάρτες από τη Συρία στη Λιβύη!

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 4
  •  
  •  

Η Τουρκία στέλνει Τουρκμένους μαχητές στη Λιβύη για να ενισχύσει την κυβέρνηση της Τρίπολης στις μάχες εναντίον του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Όπως σημειώνει το «Bloomberg», οι ένοπλοι έχουν τα προηγούμενα έτη πολεμήσει στο πλάι του Τουρκικού Στρατού στη Συρία και η ανάπτυξή τους είναι ένα από τα μέτρα που η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει για να στηρίξει άμεσα τον Λίβυο πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Επιπλέον, θα ενισχυθεί η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή και τουρκικά στρατεύματα θα εκπαιδεύσουν και θα συντονίσουν τις δυνάμεις του αλ Σαράτζ. Η νέα συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ακολουθεί προηγούμενη για τον καθορισμό των ναυτικών ζωνών, που καταδικάζεται από την Ελλάδα και την Αίγυπτο και προκαλεί την αντίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με βάση το «Ahval», η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη υπογραμμίζει την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Άγκυρας στις εξελίξεις στη βορειαφρικανική χώρα, αλλά και τις στρατιωτικές και πολιτικές υποθέσεις της Μεσογείου. Η Τουρκία έχει επίσης αναπτύξει πλωτά γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην Κύπρο, αντιδρώντας στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση της Λιβύης είχε αρχικά απορρίψει την ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην επικράτειά της, αποφάσισε ωστόσο να αλλάξει άποψη, καθώς οι δυνάμεις του Χαφτάρ προελαύνουν προς την Τρίπολη. Δεν αποκλείεται όμως η ενεργή τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη να περιπλέξει τις διεθνείς κινήσεις για τη διπλωματική επίλυση της κατάστασης.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 4
  •  
  •  
- Advertisement -

47 ΣΧΟΛΙΑ

47 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
MUSTAFA

Όλοι γνωρίζουν ότι είναι ψέμα …
Bloomberg: ψέματα νέα 🙂
(μόνο εσείς πιστεύετε …
σωστά;)

My_name_is_Nobody

Μουστάρδα διαδίδεται πως πας εθελοντής.

Jolly_Roger

Оxi pε σu! О Моuσтαpδαs θεωpεiтαi asset! О Моuσтαpδαs εivαi ‘σπоuδαγμενоs’ – ξεpεi γpαфn кi αvαγvωσn. Δεv εivαi xαzоi vα σтεiλоuv εvαv ‘σπоuδαγμεvо’ vα пεθαvεi μαzi με тоv αvαλωσiμо оxλо тωv оpк. 🙂

My_name_is_Nobody

Επιτελικός θα είναι.
Ιθύνων νους.

Jolly_Roger

@ ShadowMan,

Τα ‘vote down’ με τα οποία με φιλοδωρείς συστηματικώς, αποτελούν παράσημα για εμένα.

comment image

George74

Α ρε mustafa, εδώ μέσα θα σε κάνουμε άνθρωπο, θα σε κάνουμε Ελληνάρα και θα σε στείλουμε σαν μυστικό πράκτορα στους απέναντι … εσύ θα μας σώσεις!

Jolly_Roger

… тωpα μαλiσтα поu εxзi αvαптuξεi фiλiзs καi με тоus αδзpфоuς Ισпαvоus, θα тоv λзμε «ΜоuΘтαpδα»

d.b

Πες μας την αλήθεια σε παρακαλώ. Θα στείλετε τακτικό στρατο;
Για λεγε;

Νικόλας

Πουθενά δεν πολεμούν Τούρκοι! Η συντριπτική πλειοψηφία είναι συγγενή τουρκικά φύλα. Αυτό για το ΕΜΠΕΙΡΟΠΟΛΕΜΟ που μας προπαγανδίζουν οι συνήθεις ύποπτοι.. Ας περάσουν Τουρκμένοι και από το Αιγαίο μια βόλτα… Με την πρώτη ομοβροντία MLRS -πυροβολικού, θα χρειαστεί ο Παράδεισος να αγοράσει την 3Α για να προλαβαίνει τις παραγγελίες για πιλάφι… Σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζω την τουρκική απειλή, αλλά έχω κουραστεί να ακούω για το ετοιμοπόλεμο και το εμπειροπόλεμο των Τούρκων, που μπορούν να καταλάβουν όποιο νησί επιθυμούν και να εισβάλουν όπου θέλουν… Φυσικά και μπορύν ΑΝ ο αμυνόμενος ΔΕΝ έχει στρατό-ναυτικό-αεροπορία… Εκεί όντως είναι φοβεροί… (και πάλι όμως… Read more »

viper3000ad

Βλάκες να μην μας πουν!
Τα μεταγωγικά πάνε περνάνε από το FIR της Ελλάδας όσο εμείς ξεχνιόμαστε από τα χαζό μέσα “ενημέρωσης” στις υπερπτήσεις αντιπερισπασμού της γείτονας. Φαντάζεσαι τακτικό στρατό και κουραφέξαλα. Δεν θα υπάρξουν…ούτε επιστρατεύσεις, ούτε μαζικές κινήσεις. Αυτά ήταν για το 1914. Μόνο η ανικανοτητά μας να έχουμε γνώστες σε θέσεις κλειδιά θα φανεί, όπως ο συρφετός των ένθετων που ακόμη δεν έχουν βρεί τι έκανε στο Σουδάν ο ‘Ερντι πρίν 2 χρόνια. Όπως κατάλαβες ποτέ δεν υπήρξε φόβος μιλιταρισμού παρά φόβος ψηφοκεντικός. Απλά εμείς κατεβάζουμε ότι μας πλασάρουν.

Turk

Oh Nicolas…i admire your approach..i just like the way you think…how naif you are:) of course we are weak..don’t worry we can’t even move before your great army..turks just talk but Ares is with Greeks all the time…and Turks are Shepards and we only know about camels, that’s all..

George_K

Πάντως οφείλω να το παραδεχτώ. Έχετε αυτογνωσία.. Μπράβο!!!

Νικόλας

I really love what you are doing here… Are you that afraid? really, that you have to enter a greek military site ? what is going on? you have no life? or is your job to do that? are you really that much afraid of us?

George_K

Αυτές οι κότες είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία..

d.b

Ετσι ετσι. Παλι φονιαδες θα βάλουν Που ενίοτε θα έχουν Τουρκικά όπλα για να κάνουμε και διαφήμιση battle proven…. υπέροχα

FTS

Να κάτι που πρέπει να προβληματίσει και την Ελλάδα και δεν το έχουμε συζητήσει πολύ.

Η Τουρκία έχει πλέον πρόσβαση σε μια τεράστια δεξαμενή από χαμηλού κόστους αναλώσιμα Ορκς τα οποία στέλνει στην πρώτη γραμμή ώστε να περιορίζει τις απώλειες της.
Για την τουρκική γνώμη η ζωή 100 τέτοιων Oρκς αξίζουν όσο η ζωή 1 τούρκου.
Και είναι μάχιμοι, δεν είναι όπως οι τούρκοι φαντάροι που καθαρίζουν τις τουαλέτες.

Φυσικά θα μπορούσε αυτούς τους φανατικούς ισλαμιστές η Τουρκία να τους χρησιμοποιήσει και σε ένα ελληνοτουρκικό επεισόδιο.

Jolly_Roger

То кαλо με тоus Тоupкμεvоus (μn-εпiσnμωs εvтαγμεvоus σтоv Тоupкιко Σтpαто) αтαктоus оpк εivαi пωs… δεv εiσαi кαv uпоxpεωμεvоs vα тnpnσεis тα пpοσxnμαтα και тis δiε8vεis σuμфωviεs пεpi αixμαλωтων. Пpωтns тαξns λiпασμα кαi кαvεis δεv пpокεiтαi vα тоus αvαznтnσεi. Оuтε кαν ασßεσтn σто λαкко δεv 8α xpεiασтεi.

Cobra Kai

Αν θα φοράνε στολές και διακριτικά θα βραχυκυκλώσεις ως προ το τί να κάνεις (μην το πάρεις προσωπικά Jolly, εσύ όχι, όλοι οι υπόλοιποι μπορεί). Ενώ αντίθετα οι κεντροασιάτες το έχουν ξεκαθαρίσει από τη στιγμή που γεννήθηκαν: ή εγώ ή εσύ. Είναι μπροστά γκρεμός πίσω ρέμα, διότι 1ο σενάριο: η Τουρκία τους ντύνει και τους στέλνει πρώτο, δεύτερο και μπορεί και τρίτο κύμα. Και εκτός της όποιας μαχητικότητας τους προβαίνουν και σε αγριότητες. Έστω πως πέφτουν στα χέρια σου. Πως το αποδεικνύεις την ίδια στιγμή που τα Τουρκικά ΜΜΕ κραυγάζουν για εκτελεσμένους δικούς τους ακόμη και αν μας έχουν πάρει… Read more »

Mageiras

Τους σφάζεις μεχρι τον τελευταίο! Η διεθνής κοινότητα θα μας κάνει ότι έκανε και σε αυτούς που κατάσφαξαν τους κουρδους…

Tasos

απλά να έχουμε κατά νου ότι αυτά τα ζώα θα είναι στο πρώτο κύμα όταν θα θελήσουν να αναμετρηθούν με εμάς οι πατρώνες τους…..

My_name_is_Nobody

Για να έχουμε μια εικόνα ποιος ελέγχει πάνω κάτω τι.
comment image

Akinci

Hey Anastasios,
I hope you know that more than 90% of Lybia is deseret, that the population is around 7 million, and that the majority are with Al-Sarraj?

After finishing your researches, watch this: https://youtu.be/8Bs9_VGFQVo

Jolly_Roger

@ Akinci (кαтα коσμоv Mehmet Sunar),

Аvαλuтn тns кαpпαziαs, αuто εivαi то ßivтεо поu δiεpεuσε кαi δεixvεi тnv σтpαтоλоγnσn vεωv пpоθuμωv nλi8iωv turkeys (=γαλопоuλεs) поu θα αфnσоuv тα кокαλαкiα тоus σтn Λißun: «…σαs uпоσxоμαi пiλαфiα кαi пαp8εvεs…»

https://www.youtube.com/watch?v=d85_-tbbp_s

ΥΓ. Аuто τо 8εμαтαкi με тis пαp8εvεs pε Akinci, тi фάσn; Pε тоσо σтεpnσn εxεтε пiα σтn Тоupкiα;

tomauromati

Από αξιόπιστες πηγές γνωρίζω ότι δε πρόκειται για 70 παρθένες αλλά για μια εβδομηνταχρονη. Ο φίλος δεν έχει ενημερωθει ακόμη.

My_name_is_Nobody

Ωραίος!!!

Mageiras

Από τις γίδες αποτελεί αναβάθμιση…

Turk

Ohh very bad copy of western products..nobody will buy it..TOGG will bankrupt..you are wasting money and time..oh I can’t believe how stupid you are…(!)(!)(!) 😉

My_name_is_Nobody

Εσύ Turk προπαραγγελία έκανες όπως ο Ταγίπ;
Δεν πιστεύω να είσαι FETO και να μην το κάνεις;

Turk

Not yet my man:) but I will buy definitely 🙂

My_name_is_Nobody

Πάλι ληγμένα παίρνεις;
Ποιος Αναστάσιος;
Πωλητής αυτοκίνητων είσαι ρε Επιδρομέα του γλυκού νερού.

Akinci

Anastasios, if you are more polite to your neighbours, maybe T.O.G.G. will produce also in Greek-Blue 😉

https://twitter.com/TOGG2022/status/1210555687417331712?s=19

https://twitter.com/TOGG2022/status/1210562312064638978?s=19

My_name_is_Nobody

Ρε π@π@ρ@ το “Akinci” στην γλώσσα σου σημαίνει “Επιδρομέας” γι αυτό σε προσφωνώ έτσι. Το “My name is nobody” αν είχες πάει σχολείο και είχες τη στοιχειώδη ευφυΐα, το πολύ πολύ να το απέδιδες ως ” Οδυσσέας”

Επιδρομέα της συμφοράς και τρολ και με iQ ψαριού.
Συνδιασμός που σκοτώνει.

ΥΓ
Αν πιστεύεις πως μπορείς να βρεις το πραγματικό μου όνομα καλό κουράγιο.

Mavi70

Και να το βρει θα σου κάνει το κόλπο με την φασολάδα!! 😆 ίσως για αυτό ψάχνεται!!

Roman

Nobody in Turkey gives a crap about Greek mythology.

My_name_is_Nobody

Έχεις δίκιο.
Μόνο οι πολιτισμένοι λαοί ενδιαφέρονται.

VAGGELAS

Σε αντίθεση με ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο!!! Ή αλλιώς, καλύτερα να σε ζηλεύουν, παρά να σε λυπούνται!!! Το ‘πιασες μάγκα?

Jolly_Roger

@ Roman,

Nai, vαi, vαi μαs εпзiσεs! Гiα αuто zоpizзσαi vα δiαфnμiσзis тis Ёλλnviкεs αpxαiотnтεs тns Μiкpαs Ασiαs ωs δnθзv μνnμзiα тωv «αpxαiωv Τоupкωv» μnпωs тσiμпnσзi кαvзvαs ασxзтоs тоupiσταs; Гiα αuто εфтασзs vα μεтоvоμασзis тоv Оμnpο σε… Оμαp;

Тα ‘xε пεi о Aiσωпоs αпо пαλiα (εкзivn тnv iσтоpiα με тnv αλзпоu кαi тα σтαфuλiα), αλλα поu vα то ξзpεis! Aλλwσтε, тотε δзν uпnpxαтε кαv!

comment image

Mavi70

Πρωτοχρονιά στον δρόμο για τον Σαρατζ!!Είχα πει ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχει τελειώσει η υπόθεση.Τώρα βλέπω πιο γρήγορα .Λοιπόν στείλτε τώρα για να μην ξέρουν απο να φύγουν!!Αλλά ξέχασα κάνατε back up με την Τυνησία για να έχουν απόσταση να τρέξουν μέχρι τα σύνορα όταν στραβώσει η κατάσταση.Γελάει όλος ο κόσμος με τις απειλές της Τουρκίας. Κύριοι πάμε για ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό της Λιβύης σύντομα. Καλή χρονιά σε όλους.

A.K.

Εγω μεχρι λοχιας εφτασα στον στρατο… Αλλα εχω μια απορια. Αντε και εστειλε ο Ερντογαν ενα κοπαδι φανταρους στην Λιβυη φορα παρτιδα και με καθε επισημοτητα. Αυτο θα ηταν μια μαλλον καλη αφορμη για να στειλει ο Σισι τα πανακριβα Mistral του να κοβουν βολτες στον κολπο της Συρτης και να ψαχνουν μεχρι και τις ψαροβαρκες τηρωντας και τα προσχηματα σε σχεση με τα ψηφισματα του ΟΗΕ. Μετα τι θα τους κανει τους φανταρους του? Αφου ο Τυνισιος του ειπε “ασε μην μπλεξουμε” και δεν του εδωσε λιμανι, πως θα εφοδιαζει τους δικους του και τους συμμαχους του? Μετα πως… Read more »

My_name_is_Nobody

Ελπίζω τα Oυκρανικά μεταγωγικά που θα τους πάνε να έχουν την κατάλληλη υποδοχή.

Jolly_Roger

«…кαтαλλnλn uпоδоxn…»; Σтpαкασтpоuкεs кαi пpωтоxpоviαтiкα пupотεxvnμαтα ‘кαλωσоpiσμαтоs’ αs поuμε;

YГ. Пpαγμαтiκα 8α n8ελα vα εßλεпα тis фαтσεs тωv εξ Αvαтоλωv μоuσαφipnδωv, отαv пpоσпα8оuv vα μεтαфpασоuv тα post μоu, με τо Γкouγкλ

nigozs

Οι δυνάμεις του Χαφταρ, προσπαθούν ένα μήνα τωρα να μπουν στην Τρίπολη χωρίς αποτέλεσμα.
Αυτό σημαίνει ότι είτε έχουν ξεμείνει από δυνάμεις ικανές και υλικό είτε πως δεν θα τα καταφέρουν τελικά. Ο Ερντογάν κινείται συγκρατημένα, κατά κάποιο τρόπο (περιμένει έγκριση κλπ κλπ) ώσπου να δεί τί θα γίνει.
Οι πτήσεις της Turkish air προς Λιβύη συνεχίζονται εξ όσων γνωρίζω, σωστά ?
Μην σας κάνει εντύπωση λοιπόν η οποία ανατροπή της κατάστασης εντος των ημερών……

agnostosependytis

Όλες οι πλευρές γνωρίζουν ότι το τελος του δράματος είναι κοντά. Ο Σουλτάνος ξέρει ότι αν περάσουν 1-2 βδομάδες και μπει ο Χαφτάρ τετέλεσθαι. Ο Χαφτάρ ξέρει ότι αν δεν τελειώσει γρήγορα τετέλεσθαι επίσης, και νομίζω το ίδιο ξέρει και ο στρατός του. Για αυτό, αν και πριν μαχόταν να πάρουν την Τρίπολη, μετά το φρενάρισμα που τους έκαναν οι δυτικοί (μην ξεχνάμε ότι με τη φόρα που είχε τότε θα την έπαιρνε την Τρίπολη) ζορίστηκαν και δεν μπόρεσαν να την πάρουν, ή είχαν μεγάλες απώλειες. Τώρα όμως ξέρουν ότι αν δεν την πάρουν, όχι απλά θα έχουν μεγάλες απώλειες,… Read more »

George74

Δε πρέπει να αφήσουμε να περάσει τίποτα για Λιβυή. Συνεργασία με το Αιγυπτιακό και Λιβυκό (Χαφτάρ) Ναυτικό, προειδοποίηση για κάθε πλοίο που πλέει κατά εκεί. Ο Έρντογαν εξάγει ισλαμιστές και τρομοκρατία, οι τουρκμένοι κάνουν τις βρωμοδουλιές και δε βλέπεις τούρκο στρατιώτη. Γι’αυτό και τα drones, πακιστανοί πιλότοι, πυροβολικό, κατευθυνόμενες βόμβες και ρουκέτες, ηλεκτρονικό πόλεμο και πόλεμο από μακριά…κότες.

Roman

Will “brave” Griks send troops to Libya to help Hafter and fight the Turks?

LOL. i didn’t think so. :)))

My_name_is_Nobody

Επειδή τουρκοτρόλ ξέρεις πως γράφεται η Ελλάδα στην αγγλική θα σου δείξω πως γράφεται η Τουρκία.
comment image

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

185
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Δεκέμβριος #403

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Μάιος #396

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 March 2016 #358

Αγορά 1.99 $

Related News

Η Ιαπωνία θέλει να έχει έτοιμο το νέο της μαχητικό μέχρι το 2031

Το καινούριο μαχητικό αεροσκάφος της Ιαπωνίας θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το 2031, σύμφωνα με μια πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας...

Ανανέωση της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Προς μια Ελληνική Αμφίβια Εκστρατευτική Δύναμη

Η οργάνωση των Ελλήνων Πεζοναυτών δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από την εποχή της δημιουργίας τους, το 1967 (32ο Σύνταγμα Πεζοναυτών). Πρόκειται για ένα ελαφρύ...

Μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κινεζική Θάλασσα εν μέσω εντάσεων

Ενώ η ένταση στα σύνορα Ινδίας-Κίνας συνεχίζονται, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικών ωκεανών. Οι ομάδες αεροπλανοφόρων των USS Nimitz (CVN...

ΥΠΕΘΑ: Το ταξίδι Παναγιωτόπουλου αναβλήθηκε προσωρινά κατόπιν συμφωνίας με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται ότι ύστερα από συνεννόηση με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας συμφωνήθηκε προσωρινή αναβολή της επισκέψεως του υπουργού Εθνικής Αμύνης...

Κεν. Στρ. Μελετών: Περαιτέρω ενίσχυση της τουρκικής στρατιωτικής υπεροχής στην Κύπρο

Ενισχύθηκε περαιτέρω το 2020 υπέρ της Τουρκίας το ισοζύγιο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κατοχικών δυνάμεων, με τις διαφοροποιήσεις στα κατοχικά στρατεύματα και...
- Advertisement -