Η Τουρκία δεν θέλει περισσότερα αμερικανικά drones στην Ελλάδα

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πιθανή ανάπτυξη περισσότερων πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στην Ελλάδα «δείχνει» να έχει θορυβήσει την Τουρκία ή έτσι τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί η ακραιφνώς φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak».

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, ώστε να εμβαθύνει τους διπλωματικούς και στρατιωτικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ και να βελτιώσει τη θέση της στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η «Yeni Safak» υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θέλει να επιτηρεί τις δραστηριότητες της Τουρκίας με αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη και επιδιώκει τη συχνότερη παρουσία πλοίων του Αμερικανικού Ναυτικού στο Αιγαίο Πέλαγος. Αυτή την περίοδο Αθήνα και Ουάσινγκτον συζητούν το ενδεχόμενο επέκτασης παρουσίας των MQ-9 Reaper, που βρίσκονται στη Λάρισα, και μετά τον Αύγουστο. Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι αμερικανικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135R μπορεί να φιλοξενηθούν εκεί.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην τουρκική πλευρά, ωστόσο, παρουσιάζει η αναφορά στην πιθανή ανάπτυξη ΜΕΑ RQ-4 Global Hawk. Για το θέμα υποστηρίζεται πως υπάρχει το «πράσινο φως» από την Αθήνα και έχει ήδη υπάρξει συμφωνία για την ανάληψη κοινών αποστολών επιτήρησης. Ως πιθανές τοποθεσίες ανάπτυξης των Global Hawk αναφέρονται η Σούδα, η Θεσσαλονίκη και η Χρυσούπολη και ως πιθανός χρόνος άφιξης το προσεχές φθινόπωρο.

Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το Τεύχος Ιουλίου 2019 στο Joomag!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Ε καλα μωρε, αν ειναι να παρεξηγηθουνε εννοειτε πως δεν θα βαλουμε πουθενα drone. Νην χαλασουμε τις καρδιες μας για τετοια πραγματα τωρα… lol

stelios1974
Member
Active Member
stelios1974

Ενοχλείτε με την ανάπτυξη drones, και την εμβαθύνει των διπλωματικών και στρατιωτικών δεσμών με τις ΗΠΑ ;

Ξύδι τοπ…

https://www.youtube.com/watch?v=QdQjmVC3_nk

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
Guest

ΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ DRONES ,ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 8 ΑΡΧΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ,ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.!!!!!!!

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Η “ΝΕΑ ΑΥΓΗ” συνεχίζει το αφήγημα περί περικύκλωσης της Τουρκίας.
Οι κακοί Αμερικανοί μαζί με τους προιώνιους εχθρούς του μεγάλου τουρκικού έθνους δολοπλοκούν εναντίον τους.
Η προσφορά των αποξηραμένων στελεχών των σιτηρών συνεχίζεται.

SKYHOOK47
Member
SKYHOOK47

Aς μην ξεχνάμε επίσης και τη μετατροπή της Αλβανίας και των Σκοπίων σε προτεκτοράτα μας ,αφού έχουμε ήδη αναλάβει την προστασία του εναέριου τους χώρου…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
Guest

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ + ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟ.