Η δεύτερη παρτίδα των τουρκικών S-400 παραλαμβάνεται τον Αύγουστο;

1
1351
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία περιμένει την παράδοση της δεύτερης παρτίδας του ρωσικού Α/Α συστήματος S-400 είτε μέσα στον Αύγουστο είτε τον Σεπτέμβριο, εμφανίζεται να δήλωσε τη Δευτέρα ο Χουλουσί Ακάρ κατά την εφημερίδα «Hurriyet».

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, αυτό οφείλεται στον τερματισμό της Συνθήκης INF, η οποία δημιουργεί στην Άγκυρα αυξημένη ανάγκη για τα Α/Α συστήματα S-400. Η δήλωση Ακαρ έρχεται σε αντίθεση πάντως με την αναφορά του «ισχυρού άνδρα» της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ την 1η Αυγούστου, οπότε ο τελευταίος υπογράμμισε ότι η έναρξη της δεύτερης φάσης των παραδόσεων θα γίνει από τον νέο χρόνο. Επιπλέον, ο Ακάρ πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει μια νέα συμφωνία στην Τουρκία, αλλά δεν είπε κάτι παραπάνω.

Οι επόμενες παραδόσεις των τουρκικών S-400 θα γίνουν το 2020

Οι πρώτες παραδόσεις του Α/Α συστήματος στην Τουρκία έγιναν στις 12 Ιουλίου. Αντιδρώντας σε αυτές οι ΗΠΑ τόνισαν ότι είναι αδύνατη η συνέχιση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35, ενώ το NATO απέκλεισε τη διασύνδεση του ρωσικού συστήματος στο δίκτυο αεράμυνας της Συμμαχίας.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
x-m
Member
Noble Member
x-m

“αυτό οφείλεται στον τερματισμό της Συνθήκης INF, η οποία δημιουργεί στην Άγκυρα αυξημένη ανάγκη για τα Α/Α συστήματα S-400”. Ούτε σε μοσχάρια να απευθύνονταν………. lol