- Advertisement -

Η Τουρκία στρέφεται στη Νότια Κορέα για να σώσει το Altay!

- Advertisement -

Η Τουρκία διαπραγματεύεται με νοτιοκορεατικές εταιρείες για να λύσει τα προβλήματα του προγράμματος Altay, που μαστίζεται από σημαντικές καθυστερήσεις.

Πού απευθύνθηκε αυτή τη φορά η Τουρκία για να λύσει το πρόβλημα που λέγεται κινητήρας (και) του Altay;

Όπως αποκαλύπτει το «Defense News», η Τουρκία θέλει να προμηθευτεί από τη νοτιοκορεατική βιομηχανία συγκρότημα ισχύος για το άρμα μάχης, αφού δεν μπορεί να το αποκτήσει από τη Γερμανία, λόγω ενός άτυπου εμπάργκο όπλων.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, που Τούρκος αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας δηλώνει στο «Defense News» πως είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει η παραγωγή του Altay.

Ψυχρή ομολογία αποτυχίας από Τουρκία: Ακόμα ψάχνουμε κινητήρα για το Altay!

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις συζητήσεις συμμετέχουν η κατασκευάστρια εταιρεία του Altay, BMC, και η νοτιοκορεατική εταιρεία Hyundai Rotem, που κατασκευάζει το K2 Black Panther. Το Altay προέρχεται από το K2. Μέσω της Hyundai Rotem υπάρχουν παράλληλα διαβουλεύσεις με τις εταιρείες Doosan και S&T Dynamics, οι οποίες παράγουν κινητήρες και κιβώτια μετάδοσης κίνησης αντίστοιχα. Οι συζητήσεις αναμένεται να διαρκέσουν για κάποιους μήνες, μέχρι να γίνει γνωστό τι απέφεραν.

Το τουρκικό άρμα μάχης Altay θα είναι έτοιμο (…ξανά) σε δυο χρόνια

Επιπλέον, η Τουρκία ανησυχεί πως θα πάψει να λαμβάνει γαλλικές πλάκες θωράκισης μετά τα πρώτα 40 Altay. Η τουρκική κυβέρνηση παρήγγειλε 251 Altay τον Νοέμβριο του 2018 και ήλπιζε ότι θα παραλάβει το πρώτο Altay παραγωγής 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Τώρα φαίνεται ότι αυτός ο στόχος ήταν υπερβολικά αισιόδοξος!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berserker

«Οι Τούρκοι φτιάχνουν τα πάντα»!
«Πώς να σταθούμε απέναντι τους με χρεωκοπημένη οικονομία – δεν φτιάχνουμε ούτε ποδήλατα»;
«Το Σεπτέμβριο του 2020 η Τουρκία θα έχει 9 F-35»
«Εδώ θα είμαστε και θα το θυμηθείτε, η Τουρκία θα πάρει και F-35 και S-400»
«Σιγά μη δε δώσουν τα Γερμανά κινητήρα για το Αλτάυ. Αφού είναι κολλητάρια»
«Όλοι κάνουν τα χατήρια της Τουρκίας»
«Μας μισούν οι Φράγκοι γιατί έχουν κόμπλεξ με την Αρχαία Ελλάδα»

Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα:
«Οι Έλληνες μας πήραν τα δικά μας F-35, τα πληρωμένα»
«Οι Γάλλοι δίνουν Ραφάλ στους Έλληνες για να μας κλείσουν στην Αττάλεια»
«Που είναι οι μηχανικοί μας να φτιάξουν κινητήρα για το Αλτάυ, τόσο σπουδαίο είναι ένα ντηζελάκι;»
«Το 2021 η ΠΑ θα είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια μπροστά από την Τουρκική»
«Οι Έλληνες εκβιάζουν την ΕΕ και τις ΗΠΑ»
«Η Έλληνες είναι τα κακομαθημένα παιδιά της Δύσης»
«Όλη η Δύση μας μισεί γιατί είμαστε το μπουγιούκ έθνος»

Και μετά απορούμε που ακούμε από την Εγγλέζα “…low mentalities…”.

Ioannis2

Έτσι ακριβώς είναι φίλτατε έτσι ακριβώς. Όταν ο λαικισμός κυριαρχεί.

RZA

Σπουδαία αμυντική βιομηχανία έχουν οι Τούρκοι!!!
Πήραν το Κ2, θα του έβαζαν γερμανικό κινητήρα, το βάφτισαν ΑΛΤΑΙ και έγιναν παραγωγοί αρμάτων!!!
Αυτά τα κάναμε πριν 20 χρόνια. Αν βαφτίζαμε το Leo 2A6 κάτι σαν TALOS αντί για HEL θα ήμαστε κι εμείς αρματοπαραγωγός χώρα….

Τουρκική βιομηχανία συναρμολογούμενων στην 1:1…

Tango.Alpha

Να σας θυμίσω το κείμενο / άρθρο για την προσπάθεια του ARTEMIS 30 που ξεκινήσαμε να συναρμολογούμε διαφορετικά υποσυστήματα και πως κατέληξε η προσπάθεια ή θα σας πληγώσω;

RZA

Δεν πληγώνομαι καθόλου. Το ίδιο πράγμα λέμε.
Υπάρχουν χώρες που σχεδιάζουν οπλικά συστήματα και χώρες όπως η δική μας που τα συναρμολογούν. Πράγμα που θεωρώ πως είναι σημαντικό.
Το σχόλιο μου είναι για την Τουρκία που παριστάνει πως σχεδιάζει όπλα ενώ στην πραγματικότητα κατασκευάζει σχέδια τρίτων.

Tango.Alpha

Με ένα προσεκτικό σχεδιασμένο πλάνο μπορεί να αποκτήσει κι αποκτά εμπειρία να κτίσει δικά της συστήματα. Βελτιώνοντας τα εκεί που χρειάζεται ή θέλει.

G...

πληρωματα θα εχουν δικα τους ή και αυτα θα ειναι εισαγωμενα?

ptisidiastima

Αυτό είναι μια καλή παρατήρηση!

DangerJetExhaust

Πακιστάνια!

nigozs

Τα project της Τουρκίας ξεκίνησαν πολύ χαμηλόφωνα και χωρίς τυμπανοκρουσιες.
Πρώτα από όλα ξεκίνησαν την δημιουργία λογισμικού κατάλληλο για πολεμικές επιχειρήσεις (τακτικά συστήματα).
Ανέπτυξαν ηλεκτρονική τεχνολογία για ραντάρ, παρεμβολές, επικοινωνίες κλπ ενώ δεν άφησαν ανεκμετάλλευτες βιομηχανιες οχημάτων, μεταλλικών κατασκευών ακόμα και σκραπ ώστε να εχουν πρώτη ύλη.
Επέλεξαν χώρες/συνεργάτες και όχι χώρες/πωλητές με αποτέλεσμα από απλοί αγοραστές (βλ. Ελλάδα) να εξελιχθούν σε κατασκευαστές.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα Α-109 ή Mangusta όπως ήταν γνωστά, τα Altay, οι F κλάσης αντιτορπιλικών με βοήθεια από την Ισπανία (βλ. και ελικόπτερο φόρο), τα αυτοκινούμενα πυροβόλα κ.α.
Επιδόθηκαν σε αντιγραφές, μέσα στα όρια του νόμιμου αλλά και εκτός αυτού ώστε να αποκτήσουν unmanned και άλλα όπλα χρήσιμα για την αυτοτέλεια.
Κουτσα στραβά κατάφεραν να παρουσιάσουν κατασκευές και σε πολλές περιπτώσεις, αποτελέσματα.
Όλα αυτά σε 20 χρόνια. Κανείς δεν περίμενε οι “μπουνταλαδες” να φτάσουν μακριά. Όμως έφτασαν σε στόχους και συνεχίζουν την προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις της βιομηχανίας τους η οποία πλέον δεν είναι αμελητέα είτε το θέλουμε είτε όχι.
Η Βραζιλία πριν αρκετές δεκαετίες όταν προσπάθησε να κάνει κάτι αντίστοιχο χτυπήθηκε στην οικονομία αλύπητα καθώς πήρε δάνεια για ανάπτυξη βιομηχανιών και ναυπηγείων αλλά ξέμειναν από παραγγελίες.
Αντίθετα οι Τούρκοι εμφανίζουν καί πωλήσεις οι οποίες σε λίγα χρόνια δεν θα είναι διόλου αμελητέες.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα κάνει ο,τι μπορεί ώστε να κλείσει τις βιομηχανίες της, να μειώσει αξίες (βλ. ΕΑΒ) και να μην έχει παραγωγή.
Φωτεινές εξαιρέσεις εταιρείες παραγωγής αμυντικού υλικού και ηλεκτρονικών οι οποίες ναι μεν πωλούν με επιτυχία στο εξωτερικό αλλά μένουν πλήρως ανεκμετάλλευτες στο εσωτερικό.
Για παράδειγμα αναφέρω την πρόσφατη επιτυχία της Scytalis που αφορά την πώληση link 22 στην Ιαπωνία ! (Εμείς ψαχνομαστε για λινκ 16 ακόμα).
Υπαρχουν οι δυνατότητες όχι όμως η θέληση να βγούμε μπροστά στις εξελίξεις.
Τις δύο τελευταίες Super Vita τις χρυσοπληρωσε το ναυτικό για να τις τελειώσουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας και να τις παραλάβει.
Χωρίς σχέδιο και αλλαγή νοοτροπίας δεν γίνεται τίποτα.
Ακόμα και οι παραγγελίες εξοπλισμού από το εξωτερικό καθυστερούν ανεξήγητα ή προχωρούν με τον ρυθμό χελώνας.
Μπορούμε, αλλά δεν θέλουμε ή αν σας βολεύει καλύτερα, δεν θέλουν !

Jimmy2

Εννοειται, και ολες αυτες οι χωρες δορυφοροι της Τουρκιας τυπου Αζερμπαιτζαν, Καταρ κτλ θα κανουν αρκετες παραγγελιες ωστε να συντηρησουν το μοντελο τους. Πραγματικα η Τουρκια ειναι ηδη μια μικρη περιφερειακη υπερδυναμη που μονο με οικονομικο η και πραγματικο πολεμο μπορει να περιοριστει ο ρολος της….

RZA

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα όσα αφορούν την δική μας περίπτωση.
Όσον αφορά τους Τούρκους ενδεχομένως καλά κάνουν προσπαθώντας να αποκτήσουν δική τους αμυντική βιομηχανία.Πρέπει να δούμε εαν τα χρήματα που έχουν ξοδέψει γι’ αυτό αποδίδουν πραγματικά.
Θεωρώ πως αυτή η προσπάθειά τους θα οδηγήσει σε διαρκή προμήθεια εμφανώς κατώτερης ποιότητας οπλικών συστημάτων συγκρινόμενων με τα αντίστοιχα συστήματα που μπορούμε να προμηθευτούμε εμείς με άδεια κατασκευής στη χώρα μας.
Οι Τούρκοι δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξουν Rafale, F35, Leopard, T214, ή άλλο σύγχρονο οπλικό σύστημα.
Εμείς δεν θα έπρεπε να ζηλεύουμε την τουρκική προσπάθεια, αλλά μέσα από συμπαραγωγές, και εμπιστευόμενοι επιτέλους τις αξιόλογες ελληνικές εταιρείες να κάνουμε νέο ξεκίνημα απαλλαγμένοι από τις νοοτροπίες που κρατάνε πίσω χρόνια τώρα την αμυντική μας βιομηχανία και όχι μόνο.

Και ένα τελευταίο σχόλιο για την Τουρκία. Πιστεύω πως οι μεγάλοι παίχτες δεν βλέπουν με καλό μάτι τη δράση της και προφανώς προτιμούν την παλιά “υπάκουη” Τουρκία.
Ο οικονομικός πόλεμος είναι ο ευκολότερος τρόπος να τη βάλουν πάλι στη θέση της. Αν δε χοντρύνει το πράγμα μπορεί να τραβήξουν και το Κουρδικό χαρτί από το συρτάρι…
Ελπίζω μόνο να μην είναι ευσεβείς πόθοι

stiven

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές: Η Τουρκία θεωρεί ότι είναι μια μεγάλη ανερχόμενη ευρασιατική δύναμη. Θα κάνει μια ένωση χώρων παντουρκικων , στα πρότυπα της Ευρώπης. Θα παίζει τον ρόλο που παίζει η Γερμανία στην ΕΕ, δηλαδή θα πουλάει τα βιομηχανικά και τα λοιπά παραγόμενα είδη στις χώρες αυτές. Οπότε ο μόνος τρόπος να μην χρεωκοπησει και να παει χαμένη η επένδυση της είναι να βρει πελάτες για να πουλάει τα στρατιωτικά της όπλα κλπ. Για αυτό τον λόγο θελει να μην βρίσκεται στην άκρη γεωγραφικού αυτού χώρου , αλλά στο κέντρο του,. Ετσι για αυτό βάζει χερι στα Βαλκάνια και στην Λιβύη, για να μας κάνει βιλαέτι τους. Όλο αυτό είναι μια επένδυση , ένα σχέδιο καλά μελετημένο πάνω από 20 χρόνια πριν.

randomname

Ελπίζω κάποιοι εδώ στα σχόλια να καταλαβαίνουν οτι το να λες:
“οι τούρκοι φτιάχνουν τα πάντα”
είναι το ίδιο γραφικό με το να λές
“οι τούρκοι μόνο συναρμολογούν και δεν φτιάχνουν τίποτα”

Αυτά…

randomname

Με την αντίθετη σειρά έπρεπε να τα γράψω.

Ionas

Η κλασική συζήτηση περί αμυντικής βιομηχανίας και πόσο καλά τα κάνουν οι Τούρκοι και πόσο αποτυχημένοι είμαστε εμείς ή το αντίθετο.
Το θέμα είναι όχι μόνο θα φτιάχνεις μόνος σου (ποιος δεν το θέλει αυτό;) αλλά πόσο cost effective είναι αυτό; Δηλαδή πόσο σου κοστίζει το κομμάτι και αν είναι πιο ποιοτικό από ότι θα ήταν αν το αγόραζες.
Κατά τη δική μου γνώμη ως τώρα τα νούμερα που έχω σε γνώση μου είναι ότι η ελληνική συνταγή ακουμπάει ακριβώς στις ανάγκες μας.
Η τουρκική σε μεγάλο βαθμό έχει αποτύχει κυρίως τα μεγάλα πρότζεκτ (Altay, TF-X, TF-2000-class frigate) διότι έχουν καθυστερήσει πολύ, δεν έχουν αποδώσει προϊόντα, έχουν επιβαρύνει υπερβολικά τον προϋπολογισμό και ΚΥΡΙΩΣ μας έχουν δώσει ανάσες χρόνου που διαφορετικά θα κλαίγαμε.
Θα βάλω μια εξαίρεση σε μικρότερα υποσυστήματα, όπως συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, UAV, UCAV κ.α. τα οποία παρότι δεν είναι κάτι εξαιρετικό, τα παράγουν σε αριθμούς και ακουμπούν ακριβώς πάνω στις ανάγκες τους για πολεμικές συγκρούσεις χαμηλής έντασης εναντίον ανταρτών ή μέσω proxy.
Υ.Γ. Από το 2023 και μετά θα κάνουμε πάρτι στους αιθέρες….

Jimmy2

Νομιζω οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Ο δρομος της Τουρκιας ειναι μεν σωστος, αλλα τον περπαταει με τον λαθος τροπο. Μπλεχτηκε σε παρα πολλα προτζεκτ, καποια απο τα οποια δεν μπορει και δεν θα μπορει για δεκαετιες σπαταλωντας πορους. Αν αποφασιζε πχ να φτιαξει μονο τα πυροβολα φιρτινα και τα uav και να εστιασει εκει, θα ηταν κομπλε. Τωρα που θελει φαραωνικα σχεδια στο τελος θα μπει και μεσα

Mikros-hroas

‘Εκαναν τα λάθη που κάναμε με το Άρτεμις 30.
Λύσεις υπάρχουν έξυπνες και σωστές.
Δεν πας σε ένα άρμα 60+ τόνων με την μια δεν γίνετε έτσι εύκολα.
Η EGNESA έκλεισε λόγο της χρηματοδότησης του OSORIO αγόρασαν τεχνογνωσία με της πατέντες
και με την δυνατότητα παραγωγή.
Το ίδιο άρμα με βελτιώσεις στους 40+ τόνους με πυροβόλο 120/50 θα μπορούσε να παράγετε ακόμα
και σήμερα.
Αυτά παθαίνεις άμα κάνεις τον έξυπνο σου αρκεί ένα άρμα καλύτερο από το LEO 2A4.
Και το OSORIO ήταν καλύτερο σε όλα.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αλουμίνιο σε πολεμικά σκάφη – Μύθοι και αλήθειες

Γράφει ο Ηρακλής ΜαρδύρηςΤους τελευταίους μήνες έχει μπει στη δημόσια συζήτηση το θέμα της καταλληλότητας του αλουμινίου στη ναυπηγική πολεμικών σκαφών. Καθώς αυτό δεν...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Τροποποιείται ο Νόμος Αμυντικών Προμηθειών (Βενιζέλου), σε δημόσια διαβούλευση το...

14
ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00. έθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το σχέδιο νόμου με τίτλο:...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 April

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 September #376

Αγορά 1.99 $

Related News

Βέμπερ: Η Τουρκία εσφαλμένα εμπόδισε τη νηοψία- Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει σθεναρά

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Εσφαλμένα εμπόδισε η Τουρκία την επιθεώρηση ενός φορτηγού πλοίου από τη ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μεσόγειο (EUNNAVFOR MED), «Ειρήνη», αναφέρει στο...

Bomber Gap: Η Κίνα μεγαλώνει (γρήγορα) τον στόλο των βομβαρδιστικών της

Η αμερικανική Αεροπορία μειώνει τον στόλο των βομβαρδιστικών της αλλά η Κίνα φαίνεται να τα παράγει με την ευκολία που χτίζει πλοία. Αντίθετα με...

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Καθηλωμένα θα παραμείνουν τα αεροπλάνα χωρίς να εκτελεστεί καμία πτήση από και προς ελληνικούς αερολιμένες μεθαύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου καθώς τόσο οι ελεγκτές εναέριας...