Η Τουρκία έχει ξεκινήσει το διαγωνισμό δικτύωσης των υπό παραγγελία μαχητικών F-35 με το σύστημα δικτύωσης της Τουρκικής Αεροπορίας, τονίζει το «Defense News». Η εταιρία που θα αναλάβει το έργο οφείλει να δημιουργήσει την ασφαλή διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων του F-35 με το δίκτυο πληροφοριακών συστημάτων της Τουρκικής Αεροπορίας (THK), γνωστό και ως HvBS. Η προθεσμία για την κατάθεση των εταιρικών προσφορών λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2018.

10 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ε,ασφαλώς….Αφού εδώ τρώμε τη φόλα αμάσητη κοντά μια δεκαετία,
     αποκλείεται να μην την φάνε και οι γείτονες.
     Καλά κρασά
     Ταμάμ.

     • Προσωπικά πιστεύω οτι όλα είναι ρευστά με το θέμα F35 στην Τουρκία.Αυτοί προχωρούν σαν να μην τρέχει τίποτα και σφυρίζουν αδιάφορα περιμένοντας κάποια δήλωση αντίδραση απο ΗΠΑ ενώ σχεδόν έχουν κόψει το σχοινί. Η άλλη περίπτωση είναι να είναι όλα προσυμφωνημένα και να παίζουν ένα παιχνίδι δηλώσεων και «όταν κλείνουν οι πόρτες» να γελάνε παρέα.. Εχω ξαναγράψει οτι άσχετα τι πιστευουμε στην Ελλάδα, για τους Τούρκους και τα εθνικά της συμφέροντα ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, είναι για αυτούς ένας πολύ ικανός ηγέτης που προσπαθεί να κάνει περιφερειακή δύναμη την Τουρκία που περιγελά τα διεθνή νομισματικά ταμεία κ.α. Εμείς μείναμε με την πλέμπα…

  • Φαινόταν απο χρόνια η δουλειά για όποιον είχε διορατικότητα.Εχουν περάσει χρόνια μπροστά σε όλα τα επίπεδα τεχνολογικής εξέλιξης.

 1. Πάντως δεν φαίνεται να ανησυχούν ότι δεν θα παραλάβουν τα F35. Μήπως θα πρέπει να εξηγήσει κάποιος στους φίλους μας από δυτικά ότι η απόκτηση των f35 από Τουρκία θα επιταχύνει το πρόγραμμα του εθνικού τουρκικού μαχητικού (TFX) λόγω αντιγραφής τεχνολογίας πέμπτης γενεάς (οι Τούρκοι δεν θα χρειαστεί να ανακαλύψουν τον τροχό από την αρχή..). Μήπως επίσης το τουρκικό μαχητικό παίξει κάποια στιγμή ανταγωνιστικά στην διεθνή αγορά έναντι των αμερικάνικων – ευρωπαϊκών μαχητικών, »κλέβοντας» παραγγελίες που σε άλλη περίπτωση θα πήγαιναν στην αμερικάνικη ή ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία?? Έχουν καταλάβει οι φίλοι μας από δυτικά ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν αναπτύσσεται τόσο για εσωτερική κατανάλωση όσο για εξαγωγή, καθώς αναπτύσσεται μαζί με μια πλειάδα οπλικών συστημάτων -ατρακτιδίων, ωστε να μην εξαρτώνται για εξαγωγές από το αμερικάνικο κογκρέσο ή από τα ευρωπαικά κοινοβούλια?

  • Να θυμίσω ότι μιλάμε για τα ίδια ξεφτέρια που πούλησαν κάποτε F-14 στους σημερινούς ορκισμένους Σιίτες εχθρούς τους. Για την ακρίβεια, υπάρχει ένας ανατριχιαστικός παραλληλισμός με τις ιστορίες των 2 αεροσκαφών, από άποψης αναπτυξιακών προβλημάτων και ανάγκης εύρεσης εξαγωγικών πελατών για να μοιραστούν το κόστος. Αν ξέρουν τι κάνουν τότε θα κάνουν μια σωστή επιλογή, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να σκεφτούν κοντόφθαλμα και οπορτουνιστικά, και να την πληρώσουμε εμείς.

 2. Δε πειράζει, θα το χακάρουν οι κομπιουτεράδες της ΚΥΠ.

  *Μετά σκέφτομαι ότι η ΚΥΠ μάλλον δεν έχει καν κομπιουτεράδες*

Comments are closed.