Η Τουρκία λειτουργεί κέντρο υποστήριξης για μεταγωγικά A400M

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει τη λειτουργία ενός κέντρου υποστήριξης για μεταγωγικά A400M στην περιοχή της Καισάρειας, που επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών γενικής υποστήριξης χωρίς τα αεροσκάφη να σταλούν στις εγκαταστάσεις της Airbus.

Σύμφωνα με τη «Hurriyet», το εγχώριο κέντρο υποστήριξης μειώνει το κόστος αλλά και τον χρόνο που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η Τουρκία συμμετέχει με ποσοστό 5,5% στο πρόγραμμα του A400M και η τουρκική βιομηχανία κατασκευάζει μέρη της ατράκτου και των πτερύγων, μεταβιβάζοντάς τα αρχικά στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν καταλήξουν στη γραμμή τελικής συναρμολόγησης, που λειτουργεί στην Ισπανία.

Η Τουρκία έχει παραγγείλει συνολικά 10 A400M, από τα οποία έχει παραλάβει τα εννέα. Το τελευταίο A400M θα αποκτηθεί το 2022. Τα τουρκικά A400M χρησιμοποιούνται για στρατηγικές μεταφορές και έχουν εκτελέσει πλήθος αποστολών υγειονομικού υλικού σε αρκετές χώρες στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19. Όπως αποκάλυψαν πρόσφατα νοτιοαφρικανικά ΜΜΕ, τα τουρκικά A400M χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τη μεταφορά άγνωστης ποσότητας πολεμικού φορτίου, για λογαριασμό του Τουρκικού Στρατού, από τη Νότια Αφρική.

DM: Τουρκικά A400M πηγαίνουν υγειονομικά υλικά στη Νότια Αφρική, επιστρέφουν φορτωμένα με πυρομαχικά!

Το A400M αναπτύχθηκε ως τακτικό μεταγωγικό με στρατηγικές ικανότητες. Πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 11 Δεκεμβρίου 2009 και εισήλθε σε υπηρεσία το 2013. Το A400M έχει παραγγελθεί από οκτώ χώρες και η μοναδική απώλεια αεροσκάφους σημειώθηκε στις 9 Μαΐου 2015, όταν ένα προς παράδοση στην Τουρκία A400M συνετρίβη σε δοκιμαστική πτήση στη Σεβίλλη, σκοτώνοντας τέσσερις εργαζομένους της Airbus.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SAABzap Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
zap
Member
Famed Member
zap

H Toυρκια λειτουργει τα παντα. Εμεις τι κανουμε;

SAAB
Member
Noble Member
SAAB

“…η τουρκική βιομηχανία κατασκευάζει μέρη της ατράκτου και των πτερύγων, μεταβιβάζοντάς τα αρχικά στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν καταλήξουν στη γραμμή τελικής συναρμολόγησης,..” και μετά οι Γερμανοί και οι Άγγλοι τα πουλάνε ως δικά τους σε τύπους που έχουν το σύνδρομο του Ινδιάνου. Σε αυτούς δηλαδή που αρέσκονται σε δώρα και προσφορές. Πότε θα τα βροντήξουμε όλα χάμω και θα τους πούμε “δεν έχουμε ανάγκη εσάς και τις προσφορές σας και τα δώρα σας…”! Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα… (Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ’ όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει; Να τρέφει όλους τους… Read more »