«Βαρύ πόδι» της Άγκυρας στην Αφρική

3
1482
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 46
  •  
  •  

 

Πόδι και μάλιστα βαρύ βάζει η Τουρκία στην Αφρική. Το επόμενο μήνα η Άγκυρα θα εγκαινιάσει μια μεγάλη στρατιωτική βάση στο Μογκαντίσου και στα εγκαίνια θα παραστεί όχι μόνο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Hulusi Akar αλλά και ο ίδιος ο (νεο)σουλτάνος Ερντογάν.

Τυπικά η εγκατάσταση, δαπάνης 50 εκατομμυρίων δολαρίων, προορίζεται να γίνει κέντρο εκπαίδευσης του Σομαλικού Εθνικού Στρατού. Όλες όμως οι ενδείξεις είναι ότι πρόκειται για εφαλτήριο ευρύτερης στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 46
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Και εμείς θα βάλουμε πόδι στην Μεσόγειο με τις…κορβετοφρεγάτες και τα παπα3…

Φίλιππος
Guest
Φίλιππος

Εγώ αναρωτιέμαι που βρίσκουν όλα αυτά τα λεφτά οι Τούρκοι για να ανοίγονται τόσο…Υποψιάζομαι πως παίρνουν χρηματοδότηση απο έτερες σουνιτικές/ισλαμικές χώρες.

4Horsemen
Guest
4 Horsemen

Η Τουρκία σύντομα θα γίνει μιά από τις 9-10 παγκόσμιες υπερδυναμέις. Με την έκρηξη πληθυσμού (3 παιδιά min), την τεράστια οικονομία (είναι στο G20 – έχουν βάλει στόχο το “G10”), τη στρατηγική θέση, τη στρατιωτική ισχύ, θα γίνουν τόσο ισχυροί, που θα πρέπει κάποια στιγμή να συνασπιστεί ολόκληρη η Ευρώπη για να τους αντιμετωπίσει. Εμείς από τη πλευρά μας πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, απαντώντας με νομικά επιχειρήματα και διπλωματία, εντός διεθνούς νομιμότητας και πάντα στα πλαίσια των οργανισμών στους οποίους οφείλουμε να είμαιστε προσηλωμένοι (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση). Δεν μπορούμε πια να ακολουθήσουμε αυτό το τρελό ράλι – οι τούρκοι… Read more »