23.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020
Αρχική Uncategorized Επιμένει η Τουρκία στον Έβρο: "Οι Έλληνες παραβίασαν τα σύνορά μας" λέει...

Επιμένει η Τουρκία στον Έβρο: “Οι Έλληνες παραβίασαν τα σύνορά μας” λέει το υπουργείο εξωτερικών τους

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε ανακοίνωση προέβη νωρίτερα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά από πλήθος δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο περί παράνομης κατοχής τμήματος ελληνικού εδάφους από άνδρες του τουρκικού στρατού, δημοσιεύματα που η Ελλάδα διέψευσε κατηγορηματικά.

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως υπήρξε παραβίαση της συνοριακής γραμμής στον ποταμό Έβρο αλλά όχι από τους Τούρκους αλλά από τους Έλληνες.

ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Hami Aksoy (πηγή: τουρκικό υπουργείο εξωτερικών)

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Hami Aksoy, , ανέφερε πως από τις 15 Απριλίου η ελληνική πλευρά (ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών) είχε ενημερώσει την τουρκική πως σκόπευε να κατασκευάσει έναν φράχτη από συρματόπλεγμα στη δυτική όχθη του Έβρου κατά μήκος της συνοριακής γραμμής των ελληνο-τουρκικών συνόρων και συγκεκριμένα “στην περιοχή των Φερών”.

 

Στις 11 Μαΐου, συνεχίζει η ανακοίνωση, του τουρκικό Υπουργείο απάντησε κατόπιν συνεννοήσεως με τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες συνέστησε στην ελληνική πλευρά να στείλει τις ακριβείς συνταταγμένες των περιοχών που σκοπεύει να περιφράξει καθώς και τη σύσταση διμερούς επιτροπής των συνόρων για να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει παραβίαση της μεθοριακής γραμμής.

 

Η τουρκική πλευρά σημειώνει πως, αφού η κοίτη του Έβρου (Meriç) έχει αλλάξει σημαντικά από φυσικούς γεωλογικούς και τεχνητούς παράγοντες από την τελευταία οροθέτηση του 1926, η ελληνική πλευρά οφείλει να καθυστερήσει κάθε ενέργεια μέχρι τη συγκρότηση τεχνικής επιτροπής ελέγχο, που θα φροντίσει το τεχνικό μέρος της χάραξης.

Ξεκάθαρο το Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος

“Παρόλες τις τουρκικές προειδοποιήσεις και συστάσεις”, συνεχίζει το τουρκικό υπουργείο, η ελληνική πλευρά προχώρησε μονομερώς στην έναρξη εργασιών στην περιοχή παραβιάζοντας το καθεστώς χάραξης.

 

Το τουρκικό υπουργείο συνιστά στην Ελλάδα να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις όπως περιγράφηκαν πιο πάνω διαφορετικά να γνωρίζει πως “η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα ( fait-accompli ) στα σύνορά της σε καμία περίπτωση”.

Διευκρινίσεις ΥΠΕΘΑ περί Ψευδών Ειδήσεων για «Κατάληψη» Εδάφους

Σχόλιο: Είναι σαφές πως η επέκταση κατασκευής του φράχτη στο σύνορο του Έβρου αποτελεί μείζον θέμα για την Τουρκία που προσπαθεί να αναστείλει την συνέχιση της ανέγερσής του ανακατεύοντας fake news (οι Έλληνες παραβιάζουν τα τουρκικά σύνορα), με καθυστερήσεις (η σύσταση διπλών επιτροπών χάραξης συνόρων από διπλωμάτες, νομικούς και τεχνικό κλιμάκιο προφανώς θα κρατήσουν εβδομάδες ή σχεδόν σίγουρα μήνες μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία) ενώ ανακατεύουν αληθινά γεγονότα, όπως τη φυσική αλλαγή της κοίτης ενός ποταμού μέσα σε 94 χρόνια, με ψέματα και καλυμμένες απειλές (“δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα”).

Η υποκρισία περισσεύει από τη στιγμή που ο λόγος κατασκευής του φράχτη προέρχεται από έκνομες και ανήθικες ενέργειες της ίδιας της τουρκικής κυβέρνησης, που οργάνωσε και απελευθέρωσε χιλιάδες ξένων μεταναστών ενθαρρύνοντάς τους να περάσουν άναρχα τα σύνορα όμορου κράτους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
11 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Terafox

Σωστότατο το σχόλιο, αυτός είναι ο σκοπός τους. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω για κανένα λόγο!!!

Panagiotis

Καταρχήν όλες οι πλευρές λένε ψέματα και φαίνεται από το ότι αναιρούν αυτά που έχουν πει μερικές μέρες η και ώρες πριν… Από εκεί και πέρα εμείς λέμε “οι Τούρκοι μπήκαν, αλλά οκ δεν θα γίνει πόλεμος για μερικά μέτρα ελάτε να μιλήσουμε και αν επιμείνετε θα δείτε τι θα πάθετε”. Οι Τούρκοι λένε “Δεν κάναμε τπτ εμείς οι Έλληνες μπήκαν, ελάτε να μιλήσουμε και να ξέρετε ότι τετελεσμένα δεν σηκώνουμε”. Τρομακτική ομοιότητα στις δηλώσεις των 2 υπουργείων, καθείς εκ των 2 πλευρών λέει πως κάποιος μπήκε στον χώρο του αλλά αν και μπορεί να τον κάνει να φύγει προς… Read more »

Alexandros

Τώρα εγώ γιατί φοβάμαι πιο πολύ την οποίαν αντίδραση του υπουργείου άμυνας και εξωτερικών παρά τους ίδιους τους Τούρκους;

Tango.Alpha

Η θετική μου ψήφος οφείλεται στο πλατύ χαμόγελο που μου χαρίσατε με το σχόλιο σας – που δυστυχώς είναι γεμάτο αλήθεια.

Falcon7

Σωστότατο το σχόλιο σας και αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα. Πρέπει όμως και η ελληνική απάντηση-αντίδραση να είναι αρκούντως πειστική και εμφαντική. Να μήν αφήνει δηλαδή, κανένα περιθώριο στους απέναντι για παρερμηνείες.

x-m

Όπως τα λέτε, αλλά ακόμα δεν έχουμε μάθει (θα βγει ανακοίνωση στο μέλλον;) γιατί η Ελλάδα έκανε διάβημα στην τουρκία και τελικά ανακάλυψε fake news.

George_K

Καλά καλά… μια μια τις επιτροπές για να τις προλαβαίνετε..
Προτεραιότητα έχει αυτή για τους S-400… χαϊβάνια….

GK21

Αν φτασουμε στο σημειο να κανουμε και κοινη επιτροπη με τους Τουρκους,για την κατασκευη του φραχτη σε ελληνικο εδαφος,τοτε καλυτερα να το κλεισουμε το μαγαζι…..

tver100

Το θέμα είναι να γίνει ο φράχτης, έστω και λίγο μέσα στο Ελληνικό έδαφος και όχι αναγκαστικά πάνω στο όριο. Αυτο είναι το επείγον αυτή την στιγμή. Οσο παιρνούν οι μέρες και δεν κλείνουν τρύπες θα έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε.

Nikolaos

Η Ελλάς έχει αρχίσει σχετικά έργα το αργότερο επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου/Πικραμμένου (νωρίτερα πρωθυπουργός ήταν ο φίλα διακείμενος προς την ανεξελεγκτη μετανάστευση Γ.Α. Παπανδρέου). Εφόσον είναι γνωστό ότι οι κοίτες των ποταμών έχουν την τάση να αλλάζουν ροή, και προβλέπεται για την περίπτωση αυτή ορισμένη, διακρατικώς συμπεφωνημένη διαδικασία για την ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ και ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ορίων του Νοεμβρίου 1926 επί του διαμορφωθέντος πεδίου, γιατί η Ελλάς, που έχει το ζόρι της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, επί 8-9 χρόνια δεν συγκαλεί την Επιτροπή, παρά τώρα ως οι μωρές παρθένοι λέμε “η Τουρκία θέλει να μας ροκανίσει το χρόνο!”; Πρόκειται για υπόθεση που δείχνει… Read more »

Tango.Alpha

Να κρατήσουμε το πρώτο – να τελειώνουμε με το φράκτη. Η αντιμετώπιση των ροών για λίγες μέρες στον Εβρο έστω κι αν φορτωθήκαμε μερικές δεκάδες νέους λαθρομετανάστες (αντί για αρκετές χιλιάδες) που αντί για απέλαση έλαβαν τη σειρά τους για άσυλο με έξοδα των Ελλήνων φορολογούμενων, αποτέλεσε τη μοναδική λαμπερή στιγμή σε μια μακρά λίστα αποτυχιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Κρατώντας τους λαθρομετανάστες εκτός -έστω και μόνο στον Έβρο δείχνει ένα ελάχιστο και σπάνιο δείγμα σοβαρότητας στην εξωτερική πολιτική και άμυνα.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

185
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 April #371

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Φεβρουάριος #393

Αγορά 3.99 $

Related News

Ανανέωση της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Προς μια Ελληνική Αμφίβια Εκστρατευτική Δύναμη

Η οργάνωση των Ελλήνων Πεζοναυτών δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από την εποχή της δημιουργίας τους, το 1967 (32ο Σύνταγμα Πεζοναυτών). Πρόκειται για ένα ελαφρύ...

Μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κινεζική Θάλασσα εν μέσω εντάσεων

Ενώ η ένταση στα σύνορα Ινδίας-Κίνας συνεχίζονται, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικών ωκεανών. Οι ομάδες αεροπλανοφόρων των USS Nimitz (CVN...

ΥΠΕΘΑ: Το ταξίδι Παναγιωτόπουλου αναβλήθηκε προσωρινά κατόπιν συμφωνίας με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται ότι ύστερα από συνεννόηση με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας συμφωνήθηκε προσωρινή αναβολή της επισκέψεως του υπουργού Εθνικής Αμύνης...

Κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας στην Κύπρο (Βίντεο)

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε αεροναυτική άσκηση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, με τη συμμετοχή ναυτικών μονάδων από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη...

SAREX: πολεμικά από την Ιταλία, την Γαλλία, την Κύπρο και την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ιταλική φρεγάτα “Alpino” (F594), κλάσης FREMM, συνασκήθηκε στην Αντολική Μεσόγειο με πολεμικά πλοία από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κύπρο.https://www.ptisidiastima.com/eastern-med-sea/Η φρεγάτα "Alpino"...
- Advertisement -