Τουρκία, καθυστέρηση παραδόσεων Javelin

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανέθεσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 στην Raytheon/Lockheed Martin Javelin JV τροποποίηση έργου σχετική με την παραγωγή ΑΤ όπλων Javelin προς τις Αυστραλία, Εσθονία, Λιθουανία, Τουρκία, Ταϊβάν και Ουκρανία.

Η Τουρκία αγοράζει Javelin – Θανάσιμος κίνδυνος για τα LEO2HEL

Η Τουρκία θα παραλάβει το όπλο μετά από ανάθεση που έγινε νωρίτερα φέτος, αν και η ποσότητα των Javelin που θα παραληφθεί από την Άγκυρα δεν έχει ανακοινωθεί. Ο Javelin θεωρείται κορυφαίος στο είδος του και πιθανότατα αποκτάται για την αντιμετώπιση γειτονικών αρματικών απειλών.

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό (Leo2HEL) και αγοράζει πυραύλους Kornet και Javelin

Σύμφωνα με την αρχική ανάθεση, το έργο παραγωγής των όπλων έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Με τη νεότερη τροποποίηση της σύμβασης, οι εργασίες κατασκευής οφείλουν να τερματισθούν στις 31 Αυγούστου 2021, παρατηρείται δηλαδή μια χρονική καθυστέρηση ενός έτους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
p270
Member
p270

Αυτα ειναι πραγματικα μεγαλος κίνδυνος για τα leo στον εβρο ,μηπως να εμπαινε στοχος αποκτησεις μερικων και απο εμας;

MaxRomana
Member
MaxRomana

…. γιατί να τα αποκτήσουμε ….. να αναχαιτίσουμε με τα δικά μας του τουρκικά Javelin !!!!

Φίλιππος
Guest

Καλό όπλο το Javelin αλλα αυτή την στιγμή ο ΕΣ είναι μάλλον καλυμμένος απο αντιαρματικά βλήματα (για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα πάντα). Περισσότερο νόημα θα είχε μια επένδυση σε ένα σύστημα ενεργής προστασίας για τα Leo2A6HEL