- Advertisement -

Η Τουρκία μπορεί να ζητήσει ρωσική τεχνολογία για μαχητικά αεροσκάφη, αν δεν αποκτήσει το F-35

- Advertisement -


Εφόσον οι ΗΠΑ διώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα του F-35, η τουρκική κυβέρνηση θα στραφεί σε εναλλακτικές, με πιθανότερη επιλογή να αναζητήσει τεχνολογία για μαχητικά αεροσκάφη από τη Ρωσία.
 

RT: Αν η Τουρκία δεν παραλάβει τα F-35 μπορεί να αγοράσει Su-35


Σύμφωνα με το «Defense News», η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια αν δεν αποκτήσει το αμερικανικό μαχητικό. Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία να μην παραλάβει το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400 και απειλούν ότι δεν θα αποκτήσει το F-35 αν το ρωσικό οπλικό σύστημα αναπτυχθεί στο τουρκικό έδαφος. Με βάση τουρκικές πληροφορίες, τα ρωσικά όπλα θα ξεκινήσουν να φθάνουν στην Τουρκία το καλοκαίρι και θα μπορούσαν να γίνουν επιχειρησιακά τον Σεπτέμβριο.
 

H Γενί Σαφάκ λέει ότι η Τουρκία θα βρει αλλού μαχητικά αν δεν της δώσουν το F-35…


Ακόμη όμως δεν είναι γνωστό ποια μπορεί να είναι η λύση που θα υποκαταστήσει το αμερικανικό αεροσκάφος. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αναφερθεί πως υπάρχουν και αεροσκάφη που κατασκευάζονται στη Ρωσία. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα έσπρωχνε την Τουρκία περισσότερο στη Ρωσία και θα την καθιστούσε τη μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που αποκτά Α/Α συστήματα και μαχητικά από τη Ρωσία! Παρόμοια δήλωση είχε κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για δυνητική ρωσοτουρκική συνεργασία στην τεχνολογία μαχητικών στις 8 Απριλίου 2019. Άλλες τουρκικές επιλογές θεωρείται ότι θα ήταν η συνεργασία με τη SAAB ή την κοινοπραξία κατασκευής του Eurofighter Typhoon.
 

Μήπως το νέο τουρκικό μαχητικό TF-X θα είναι τελικά το … Su-57 “Erdoganski”;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
George_K
Trusted Member
George_K (@george_k)
1 year ago

Εφόσον την πετάξουν έξω από το προγραμμα του F-35 συνεπάγεται ότι έχει εφαρμοστεί ο νόμος CAATSA. Δεν γνωρίζουμε μέχρι που θα φτάσουν οι κυρώσεις (αν επεκταθούν και στην απαγόρευση πώλησης ανταλλακτικών και εξοπλισμού για όλα τα αμερικανικής προέλευσης οπλικά συστήματα που έχουν οι ΤΕΔ).
Για Gripen και Typhoon ούτε λόγος, καθώς περιλαμβάνουν απάρτια αμερικανικής κατασκευής.
Η οικονομία βρίσκεται σε μαύρα χάλια και θα καταρρεύσει ότι έχει απομείνει. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο για να το σηκώσει η Ρωσία (άσε που δεν θέλει και ο Πούτιν).
Όποτε να ετοιμαστούμε να δούμε πάλι τίποτε εξεγέρσεις στις πλατείες αγανακτισμένων, μιας και έβγαλε δήμαρχο η Κωνσταντινούπολη μη ελεγχόμενο από το καθεστώς Ερντο, που εικάζω ότι θα γενικευτούν σε περισσότερες πόλεις της Τουρκίας καθημερινά.
Βενεζουέλα τους βλέπω…

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  George_K

πολύ πιθανό, αλλά μήπως πιθανότερη η κ………τούμπα;;;

ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
1 year ago
Reply to  sotbak

Και κολοτουμπα να κάνει πλέον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη θα γίνει μπουρλότο η Τουρκία και τα απόνερα θα πάρουμε και εμάς ακριβώς όπως στις προφητείες!

George_K
Trusted Member
George_K (@george_k)
1 year ago
Reply to  sotbak

Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Τον έχεις όμως ικανό να το κάνει; Έχει μετατραπεί σε ένα δικτάτορα – μονάρχη, ο οποίος έχει αιχμάλωτη τη χώρα σε μια νεοοθωμανική πολιτική κουλτουρα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της φατρίας του. Φαινεται ότι πιο πολύ τον απασχολεί πως φαίνεται το εγώ του στο λαό παρά το καλό του λαού του. Παράδειγμα το σημερινό, ένα μικρό αποτέλεσμα του σανού που τους ταΐζει τόσα χρόνια:
https://hellasjournal.com/2019/04/aprokliti-epithesi-apo-mainomeno-plithos-dechtike-o-kilitsntarogloy-stin-agkyra-video/
Πάω στοίχημα ότι προτιμά να βυθίσει τη χώρα του στο χάος παρά να αναλάβει την ευθύνη της κωλοτούμπας. Άλλωστε ο ρόλος του επαναστάτη ενάντια στην κακιά Δύση θα ενισχυθεί.
Εμείς πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά γιατί η κρίση που θα τους βρει θα εξαχθεί σε εμάς και τους Κύπριους. Το έχουμε δει ξανά το έργο. Τους έχουμε μάθει καλά πλέον…

Thethirdpart
1 year ago
Reply to  George_K

Rebel?? 🙂 If you make your moves with a narrow approach like this..!! You will end up being busted again “mehmetcik buster ” 🙂

George_K
Trusted Member
George_K (@george_k)
1 year ago
Reply to  Turk

😀 Yes.. nice try…
Google translate doesn’t help you to understand the meaning.
But enlighten us please… tell us your opinion about your president. Tell us how you see things in your country, from a turk perspective.

Thethirdpart
1 year ago
Reply to  George_K

George _k, you don’t need to hear anything from me, I am sure you know better 🙂

Thras
Trusted Member
Thras (@thras)
1 year ago
Reply to  George_K

Ο Ερντογάν κάνει ένα μεγάλο λάθος. Θεωρεί ότι το τουρκικό οικονομικό θαύμα της τελευταίας δεκαετίας το πέτυχε μόνος του. Πιστεύει ότι καταλαβαίνει καλύτερα από τις αγορές την οικονομία και μπορεί να την κατευθύνει κατά βούληση.
Μάλιστα η οικονομική ανάκαμψη του έχει δώσει ένα αίσθημα μεγαλείου και η νεοοθωμανική νοοτροπία του έχει αναβιώσει το αυτοκρατορικό παρελθον της χώρας. Θεωρεί ότι μπορεί να μιλάει ως ίσος προς ίσο με τις λοιπές παγκόσμιες δυνάμεις.
Μένει να αποδειχθεί η ορθότητα των απόψεών του ή η πανηγυρική διάψευσή τους!

Thethirdpart
1 year ago
Reply to  Thras

Dear Thras, I agree with you 100%..I don’t think President Erdogan has been reading the signs about economy in a right way..that’s why we have difficulties nowadays and I think it will get worse..but as a nation we are with him about S400, North Syria and North Irak policies..

Thras
Trusted Member
Thras (@thras)
1 year ago
Reply to  Turk

Είναι γνωστό ότι ο εθνοαπελευθερωτικός αγώνας των κούρδων αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Τουρκία.
Προσπαθήσατε να τους αφομιώσετε, αλλά αποτύχατε. Απαγορεύσατε τη γλώσσα τους, τις ραδιοφωνικές εκπομπές στα κουρδικά, τις εφημερίδες… Τους χαρακτηρίζετε τρομοκράτες επειδή θέλουν δικό τους κράτος, αλλά η αλήθεια είναι ότι απλά έχετε καταλάβει τα εδάφη τους στα οποία ζούν 1500 χρόνια πρίν εμφανιστούν τούρκοι στην περιοχή! Την ίδια πολιτική ακουλουθήσατε και με όλες τις 70 διαφορετικές εθνότητες που κατοικούν στη Μικρά Ασία στοχεύοντας να τις αφομοιώσετε και εξισλαμίσετε.
Είμαι βέβαιος ότι και στην ελληνική επανάσταση πριν σχεδόν 200 χρόνια για εσάς οι Έλληνες ήταν τρομοκράτες.
Εφόσον λοιπόν συμφωνείς με τον πρόεδρό σας και τις επιλογές του, όπως λες, προφανώς στηρίζεσαι στο δίκαιο του ισχυρού.
Πρόσεχε όμως γιατί αυτή τη φορά μπορεί οι επί χιλιετίες καταπιεσμένοι να έχουν συμμάχους ισχυρότερους από εσάς…

TurkO
TurkO (@turko)
1 year ago
Reply to  Thras

Dear Thras,
Kurds have all the right for ask a state for their own. If they got power to get it, I respect that. But nobody gives land or country to anyone. I want to correct your information about Kurds resident in anatolia. Kurds also arrive to asia minor with the path Turks open. Before Turks defeated aByzantine, Anatolia wasn’t populated by any nation who muslim. Anatolia was Christian populated. Kurds were living in north Iran and Iraq in that era. Kurds followed Turks to Anatolia. I agree with you about Kurds asimilation etc.

Thras
Trusted Member
Thras (@thras)
1 year ago
Reply to  TurkO

All Asia Minor was populated by christians and pagans before 1000 AC. It took Ottoman Empire a millenium of consequent genocide to exterminate christian population or force them to convert to Islam.
As for the Kurds, they were in the region (called “Καρδούχοι”) when Alexander the Great invaded Persian Empire. The fact that they are now muslims doesn’t mean they entered the region when Turks did. They probably converted to it, under use of force, as everyone else.
Even nowadays, most residents of Asia Minor is of Greek, Amenian or Aramate origin regardless of their formal religion…

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
1 year ago
Reply to  Turk

Are there any countries such as North Syria and North Irak ❓ ??It seems to me like “grab North Syria ” and ” grab North Irak ” policies . 👿 ” .” Reading the signs” is oversimplification of the actions of the semi-dictator of yours. Nevertheless this is a very interesting period of the turkish “democracy”.

AstirKeno
Astir Keno
1 year ago
Reply to  Turk

By saying “North Syria and North Irak policies” i guess you mean “The Kurdish populated areas in neighbor countries policies”

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

121
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 April #395

Αγορά 3.99

Related News

ΠτΔ: Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα

Πηγή: ΑΠΕΣυλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη, εκφράζει με ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα...

Η Ισπανία πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στο MH-60R

Αντιμέτωπο με την ανάγκη αντικατάστασης των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων SH-60B, το Ισπανικό Ναυτικό έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία για την έναρξη της διαδικασίας αγοράς του MH-60R.Σύμφωνα...

Τουρκία: Τουλάχιστον 24 νεκροί και 804 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό και επακόλουθο τσουνάμι

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα τουρκικά σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου στις 13:51 την Παρασκευή...