- Advertisement -

Η Άγκυρα καταγγέλλει ως «προϊόν προκατάληψης» τη διακήρυξη των νότιων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Τουρκία κατήγγειλε σήμερα ως «προϊόν προκατάληψης» την τελική διακήρυξη των επτά ηγετών των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι προειδοποίησαν χθες, Πέμπτη, την Άγκυρα για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της εξαιτίας των ενεργειών της στην ανατολική Μεσόγειο.
«Τα στοιχεία που περιέχονται στην τελική διακήρυξη σε σχέση με την ανατολική Μεσόγειο και το ζήτημα της Κύπρου είναι προϊόντα προκατάληψης, δεν συνδέονται με την πραγματικότητα και στερούνται νομικής βάσης», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.
Ο τούρκος εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης πως η Άγκυρα εξακολουθεί να είναι ανοικτή σε  συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις.
Ο Ακσόι αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως η Ελλάδα πρέπει «να καθίσει χωρίς προϋποθέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία» ώστε να επιτευχθεί διάλογος και συνεργασία στην περιοχή και προσθέτει πως η Αθήνα πρέπει να αποσύρει τα πολεμικά πλοία της από την περιοχή γύρω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris
Active Member
Dimitris (@dimitris-3)
1 month ago

comment image

nigozs
Trusted Member
nigozs (@nigozs)
1 month ago

Θα έλεγα ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην ΕΕ και όχι στην χθεσινή συνάντηση.
Συνεπώς ας μην θριαμβολογουμε.

AESA
Active Member
AESA (@aesa)
1 month ago
Reply to  nigozs

Δηλαδή τι διαφορετικό μπορεί να πουν; Είτε τους αρέσει είτε όχι η ΕΕ μίλησε μέσω της Γαλλίας με τον πιο εμφατικό τρόπο. Έβαλε στο ίδιο τραπέζι τον Ιταλό που συμμαχεί με τον έντι στην Λιβύη, τον Ισπανό που οι τράπεζες του είναι εκτεθειμένες στην τουρκική λίρα και όλοι τους συντάχθηκαν με αυτά που είπε ο Μανώλης και ο Κυριάκος. Δεν θέλω κυρώσεις στην τουρκία, θέλω να ξεκουμπιστούν από την Αν Μεσόγειο και από το Αιγαίο. Κανένα μέτρο δεν μπορεί να πετύχει αυτά που κάνει το Αεροπλανοφόρο και η σύμπραξη πως όποια εχθρική ενέργεια της τουρκίας είναι εναντίον μας είναι και ενάντια στη Γαλλία. Δεν μου φταίει ο τούρκος που θα πεινάσει από τις κυρώσεις. Το αντίθετο θα τον πωρώσει και θα τον φανατίσει. Δεν θέλω κυρώσεις θέλω πράξεις. Τι άλλαξε στην Λιβύη, στην Ρωσσία, στην Β Κορέα, στην Βενεζουέλα και όπου αλλού επιβλήθηκαν κυρώσεις.
Θέλω να πάρω τα Rafale μου τώρα, τα F35 μου αν μου χρειάζονται, να πετούν τα αεροπλάνα μου, να εκσυγχρονιστούν όλα τα όπλα μου, και να μπορώ να υπερασπιστώ την χώρα μου μόνος μου. Τώρα αν θέλει να με βοηθά και η Γαλλία πολύ ευχαρίστως αλλά πάντα μόνος μου.
Η ΕΕ να μην επιβάλει κυρώσεις στην τουρκία αλλά να με επιδοτήσει να ψωνίσω Ευρωπαϊκά όπλα και να υπερασπιστώ τα σύνορα και συμφέροντα της ΕΕ.

Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
1 month ago
Reply to  AESA

Ας φτιάξουμε πρώτα τα Μ2Κ και τα C-130 (καλά αυτά μην τα φτιάξουμε γιατί θα πετούν για να εξυπηρετήσουν τους λαθρομετανάστες) ας προχωρήσουν γρήγορα οι εκσυγχρονισμοί, ας έχουμε την επιλογή να μας στείλουν οι Γάλλοι γρήγορα εφόδια άμα τα χρειαστούμε, να μας περάσουν πληροφορίες ας καθαρίσουμε αποφασιστικά το θέμα της Μόριας και μετά βλέπουμε για νέες αγορές. Α ναι και να έχουμε μια πραγματική κόκκινη γραμμή και όχι “είναι Τρίτη”
Και τέλος να δούμε πως θα ξεγκριζάρουμε την περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και την Κρήτη.

Last edited 1 month ago by michaleberube
Xristoforos
Trusted Member
Xristoforos (@xristoforos)
1 month ago

Είμαστε προκατειλημμένοι γιατί σας ζηλεύουμε μπρε..!!
Επίσης ζητούμε συγνώμη που είμαστε υπομονετικοί και δεν έχουν μπουμπουνίσει ακόμη τα κανόνια.
Βάστα σουλτάν… η ώρα των κυρώσεων, της πτώχευσης και της εξέγερσης πλησιάζει.. μείνε δίπλα στο αεροπλάνο που θα σε φυγαδεύσει.. Αν προλάβεις…!!

filon26
filon26 (@filon26)
1 month ago

Οι Τουρκικές δηλώσεις δεν έχουν στόχο την ηγεσία των υπολοίπων Ευρωπαικών (πλην Ελλάδος) χωρών, ούτε καν την πλειοψηφία των κατοίκων τους ή το Τουρκικό ακροατήριο.
Συνήθως οι δηλώσεεις που αφορούν την Ελλάδα, έχουν στόχο να υποσκάψουν το ηθικό (χώρα που κρύβεται πίσω από τη Γαλλία, της οποίας οι πρόγονοι ρίχθηκαν στην θάλασσα και άλλα πολύ γραφικά με λύκους, αίματα κλπ.)
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις όμως απευθύνονται σε ένα ιδιάιτερο ακροατήριο.
Θα παρατηρήσετε πως σε κάθε δήλωση στον τελευταίο κύκλο των επιχειρήσεων που η Τουρκία άνοιξε στις αρχές Αυγούστου, επαναλαμβάνονται λέξεις όπως “προκατάληψη”, “αποικιοκρατία” και γίνονται (ενίοτε) θρησκευτικές αναφορές.
Αποδέκτης είναι οι μουσουλμανικές μειονότητες των Ευρωπαικών κρατών, οι οποίες έχουν ισχυρά αντανακλαστικά σε τέτοια ερεθίσματα. Πρόκειται κατά κανόνα για πληθυσμούς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, που κινούνται στα χαμηλότερα στρώματα (ή στο περιθώριο) των κοινωνιών στις οποίες διαβιούν και συνήθως (εν προκειμένω στη Γαλλία) προέρχονται από περιοχές όπου τα “δεινά” που υφίστανται, αποδίδονται συχνά στην περίοδο της αποικιοκρατίας.
Τέτοιοι πληθυσμοί αισθάνονται (ή μαθαίνουν να αισθάνονται) θύματα της προκατάληψης και της αποικιοκρατίας και προφανώς αισθάνονται πιο κοντά σε μια Χώρα ομόθρησκη, θύμα (όπως και αυτοί) της προκατάληψης και της αποικιοκρατίας.
Η σταδιακή και υποσυνείδητη ταύτιση, εκπαιδεύει έναν εν υπνώσει στρατό που μπορεί να δημιουργήσει τρομακτικά εσωτερικά προβλήματα στις Χώρες της Δύσης (από την διαμόρφωση εκλογικού αποτελέσματος μέχρι και κοινωνικές ταραχές και τρομοκρατία).
Συνεπώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα (όπως και σας διαβεβαιώ γίνεται, τουλάχιστον σε μια από αυτές τις χώρες, την οποία έχω την τύχη να γνωρίζω καλά).

Spyros_Kapa
Active Member
Spyros_Kapa (@spyros_kapa)
1 month ago

Γιατί τελικά πρέπει να περιμένουμε μέτρα από την ΕΕ και δεν έχουμε Ίδη ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα με Τουρκία στα φορτηγά τους κυρίως να περιμένουν στην ουρά μέχρι την Κωνσταντινούπολη να δεις πως σφίγγουν οι κ@λοι.

Last edited 1 month ago by marjorieoram
Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
1 month ago
Reply to  Spyros_Kapa

Και κάθε 50 χιλιόμετρα στην Εγνατία.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

109
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Φεβρουάριος #393

Αγορά 3.99

Related News

Ο Ερντογάν ευχαριστεί τον Κυρ. Μητσοτάκη και εκφράζει στην Ελλάδα τα συλλυπητήριά του

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα το απόγευμα οι δύο ηγέτες, όπου ο Έλληνας...

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για παροχή άμεσης βοήθειας στους πληγέντες από τον σεισμό στη Σάμο

ΑΠΕ-ΜΠΕΤο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο για την αντιμετώπιση των...

Η Βρετανία μπλοκάρει την πώληση του FA-50 στην Αργεντινή

Η πώληση του νοτιοκορεατικού ελαφρού μαχητικού FA-50 Fighting Eagle στην Αργεντινή φαίνεται τελικά να σκοντάφτει στο βρετανικό εμπάργκο όπλων, πέρα από το κόστος αγοράς.https://www.ptisidiastima.com/argentina-evaluates-fa50/Η...