Η Τουρκία ενισχύεται με καταστροφείς αρμάτων Kaplan STA

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Τουρκικός Στρατός έχει παραλάβει έξι τεθωρακισμένα οχήματα ΑΤ βλημάτων Kaplan-10 STA, η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) ανακοίνωσε στο Twitter στις 23 Μαρτίου.

Η παράδοση των οχημάτων ακολουθεί τη μεταβίβαση δύο Kaplan-10 STA τον Δεκέμβριο και σηματοδοτεί την έναρξη της φάσης παραγωγής για το πρόγραμμα 260 οχημάτων ΑΤ βλημάτων, για λογαριασμό του Τουρκικού Στρατού. Τα οχήματα κατασκευάζονται από την τουρκική εταιρεία FNSS.

Ο Τουρκικός Στρατός ξεκίνησε την παραλαβή των 260 εγχώριων τεθωρακισμένων οχημάτων ΑΤ βλημάτων

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Anadolu», τα πρώτα οκτώ Kaplan-10 STA εξοπλίζονται με ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους Kornet-E. Συνολικά θα κατασκευαστούν 184 Kaplan-10 STA και 76 Pars 4×4 STA και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν το 2022. Από τα 260 οχήματα, τα 64 θα φέρουν πυραύλους Kornet-E και τα υπόλοιπα 196 θα εξοπλιστούν με τον τουρκικό πύραυλο OMTAS.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

14
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
9 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
sotbakchriss8MPAMPISSTRATOSsimos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
sotbak
Member
Famed Member
sotbak

ετοιμαστείτε…..αυτοί προετοιμάζονται…..

Thanos74
Member
Noble Member
Thanos74

LEO2HEL ουτε κοντα δεν θα φτασουν ασε που ολα αυτα ειναραδοχη οτι στα τεθορακισμενα εχουν χασει το πανω χερι…….

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Δυστυχώς, ευσεβείς πόθοι….. τα αντίστοιχα δικά μας πάνε πάνω σε 240GD. Αν δεν μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη…

Και τώρα με τον κωρονοιό….. πρέπει να μπει το χέρι στην τσέπη απλά για φαγητό

STRATOS
Member
Noble Member
STRATOS

Έχουμε καμιά 400αρία Μ901 με διπλούς εκτοξευτές ΤΟW και πρόσφατα ακούστηκε ότι αγοράσαμε μικρό απόθεμα της τελευταίας πιο εξελιγμένης έκδοσης του πυραύλου..

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Ευχάριστη πληροφορία!

STRATOS
Member
Noble Member
STRATOS
STRATOS
Member
Noble Member
STRATOS

Δεν υπάρχει Α/Τ πύραυλος που να μπορεί να διαπεράσει την θωράκιση του Leo2Hel από απόσταση πάνω από 1500 μέτρα, και το Leo2 Hel θα σε έχει κάνει σκόνη από τα 5500 + μέτρα.

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

γιατί ένας πύραυλος heat επηρεάζεταιαπό την απόσταση? Η διατρητική του ικανότητα εξαρτάται από το κοίλο γέμισμα. Χώρια που επειδή είναι πύραυλος, διατηρεί την ίδια κινητική ενέργεια όσο ο κινητήρας είναι σε λειτουργία (σε όλο το βεληνεκές, σωστά?). Οι πύραυλοι που εκρήγνυνται στην οροφή (λόγω climb)?

Ειλικρινής απορία. Δεν σε τρολάρω.

STRATOS
Member
Noble Member
STRATOS

Πολύ σωστή η παρατήρηση σου, αλλά το θέμα είναι ότι το Leo2 hel ήταν από τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Ε.Σ να αντέχει η θωράκιση του, σε οποιοδήποτε Α/Τ βλήμα από απόσταση 1500 μέτρων. Επίσης το Leo2 hel ήταν το πρώτο άρμα παγκοσμίως και από τα ελάχιστα μέχρι σήμερα που έχει πρόβλεψή για βαριά θωράκιση στην οροφή για αντιμετώπιση αντιαρματικών, και εξού και η καθυστέρηση στην παράδοση τους (τέλη δεκαετίας 2000), όταν 1 υπαξιωματικός βρήκε μια ρωγμή σε μία πλάκα θωράκισης στην οροφή..

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Εν ολίγοις εάν πολεμήσουν σε μεγάλη πεδιάδα, είναι άτρωτα από τα τουρκικά μέσα. Αν κλειστούν σε αναπεπταμένο έδαφος είναι πάλι καλύτερα από τα αντίπαλα μέσα και μπορούν να κάνουν την διαφορά. Άρα χρειαζόμαστε αυτά σε ικανούς αριθμούς και σε θέματα ΤΘ είμαστε ισχυρότεροι, Ευχαριστώ.

Dimitris
Member
Famed Member
Dimitris

“Σύμφωνα με το πρακτορείο «Anadolu», τα πρώτα οκτώ Kaplan-10 STA εξοπλίζονται με ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους Kornet-E.”. Να ενεργοποιήσουν και τα Σ-400, για να πάνε τα ΑΒ από 2 σε 4…

simos
Member
Noble Member
simos

Οι Τουρκοι προετοιμαζονται το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε..

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

στρατηγική ψυχραιμία…Βρε να δεις πως τον λένε αυτόν τον “ογκόλιθο” της ελληνικής πολιτικής σκηνής που το είπε….

MPAMPIS
Member
Famed Member
MPAMPIS

Χρειάζονται πύραυλοι νέας γενιάς οπως οι Griffin και οι brimstone με εμβελειες 8km και 12km (επίγεια εκτοξευομενος ) ειδικά οι brimstone έχουν προδιαγραφές για να θεωρηθούν game changers…….