Η Τουρκία φέρεται να κωλυσιεργεί εσκεμμένα την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να της εκδοθούν φερόμενοι ως Γκιουνελιστές

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία αργοπορεί την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να αναγκάσει τα δεύτερα να προχωρήσουν στην έκδοση 15 ατόμων που φέρονται να υποστηρίζουν τον ιμάμη Γκιουλέν.

 

Όπως υποστηρίζει το «Nordic Monitor», το θέμα εισήλθε στο τουρκικό κοινοβούλιο στις 9 Μαΐου 2019, αλλά βρίσκεται ακόμη κολλημένο σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών από τις 31 Μαΐου. Ωστόσο, ούτε και εκεί είχε συζητηθεί μέχρι και την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019.

 

Αυτή η ασυνήθιστη κωλυσιεργία έχει οδηγήσει στην εντύπωση πως η Άγκυρα θέλει ένα αντάλλαγμα από τα Σκόπια: την έκδοση των 15 ατόμων (οι δέκα έχουν λάβει την σκοπιανή υπηκοότητα) για φημολογούμενη ανάμειξη στο κίνημα Γκιουλέν. Από την πλευρά τους, τα Σκόπια αντιδρούν στην παράδοση τους, προτάσσοντας το εγχώριο και ευρωπαϊκό δίκαιο.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περισσότεροι από 500 χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία με διάφορες κατηγορίες μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016. Μεγάλο θύμα των διώξεων είναι ο στρατός, καθώς πιστεύεται ότι έχουν απομακρυνθεί ή συλληφθεί περίπου το 70% των στρατηγών και ναυάρχων, ενώ πλήγμα έχει δεχθεί η αεροπορία της χώρας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
montif74
Member
montif74

Μπράβο στην Ελλάδα και την Βόρεια Μακεδονία! Διώχνουν τα υπολείμματα των Τούρκων και Ρώσων από τα Βαλκάνια. Σύντομα θα έχει μηδενιστεί η επιρροή τούς και θα ζούμε όλοι καλύτερα. Η συμφωνία των Πρεσπών φέρνει αποτελέσματα.