Τουρκία: Δοκιμή BORA (updated, video)

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

«Κερασάκι στην τούρτα» της IDEF 2017

Επίδειξη του πυραυλικού βαλλιστικού συστήματος BORA/Khan πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα (…στο πλαίσιο της IDEF) με εκτόξευση από πεδίο κοντά στη Σινώπη καταλήγοντας στην Μαύρη Θάλασσα. Αν και δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ο διαμέτρου 610 mm πύραυλος έχει βεληνεκές 280 km μεταφέροντας κεφαλή 470 κιλών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Βεντούζα!!!!
Το ίδιο μας πάτε και εσείς με τις παρουσιάσεις των επιτευγμάτων των μεμετιών.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Καλά, να σταματήσουμε τότε…

Κωνσταντίνος
Guest
Κωνσταντίνος

Όχι να συνεχίσετε και όταν τελειώσετε να κάνετε μια λίστα με οτι έχουν φτιάξει οι Τούρκοι και να την μοιράσετε σε όποιον υπηρέτησε ως ΥΠΑΜ και ως πρωθυπουργός στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια και να καταγράψετε με ενα βίντεο τις αντιδράσεις τους. Θα ήθελα πολύ να τους δω πως θα απαντήσουν και τι εξηγήσεις θα δώσουν.

DangerJetExhaust
Member
DangerJetExhaust

Κατάθλιψη! Απόγνωση! Αυτό έπαθα με την IDEF. Βέβαια πολλά από αυτά δεν είναι δοκιμασμένα, ούτε έχουν μπει σε μαζική παραγωγή, άγνωστο είναι επίσης αν θα έχουν πελάτες και ποιο θα είναι το τελικό τους κόστος ή αν θα μπουν σε υπηρεσία. Το να τα κατασκευάζει μια μουσουλμανική χώρα ή χώρα με συγγενικούς δεσμούς, δεν είναι δικαιολογία για να τα αγοράσουν όλοι στην Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία, ειδικά αν εκεί υπάρχει και ανταγωνισμός πώλησης όπλων από Ευρωπαίους, Ρώσους και Αμερικανούς. Όμως υπάρχει σε όλα αυτά μια λεπτομέρεια που θέλει μελέτη: Μοιάζει λες και ολόκληρος ο παραγωγικός ιστός της Τουρκίας, με… Read more »

npo
Member
npo

Ο Βασικός τους μακροπρόθεσμος στόχος είναι ν’ αποκτήσουν πυρηνικά.
Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν, πάντως κάποιοι εκεί ανατολικά βάζουν στόχους. Το 1ο βήμα για οποιονδήποτε σχεδιασμό.

Μάνος
Guest
Μάνος

Μιάς και μιλάμε για…..” Βεντούζες”…https://twitter.com/nblaser18/status/862671719810641921

Giorgos tsagaris
Guest
Giorgos tsagaris

Eγω λεω αντι να σας πιασει καταθλιψη παιδια με το συγκεκριμενο συστημα να (ξανα)τσονταρουμε απο κατι και να παρουμε μερικους ATACMS ER….

ΣΕΡΓΙΟΣ
Guest
ΣΕΡΓΙΟΣ

Εμείς σε αντίστοιχη έκθεση τι θα είχαμε να δείξουμε; συναρμολόγηση αεραγωγών F-16; Που βρίσκουν άραγε τα κεφάλαια για την ανάπτυξη όλων αυτών των συστημάτων;

Nikolas K
Guest
Nikolas K

Βασικά η Τουρκία είναι μια χώρα ανεξάρτητη. Αυτό είναι το πρώτο.

giorgos tsagaris
Guest
giorgos tsagaris

Ξερω και ενα αλλο φιλτατε…..ξεκιναει ως εξης:
Ητανε μια φορα ο Τοτός…..

Flight and Space
Admin
Famed Member

H Τουρκία είναι οικονομικά αυτοδύναμη. Το 2001 πήρε δάνειο από τον ΔΝΤ, αλλά έκανε ότι έπρεπε να κάνει και βγήκε από την κρίση. Από τότε γνωρίζει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Περισσότερα https://en.wikipedia.org/wiki/2001_Turkish_economic_crisis

Nikolas K
Guest
Nikolas K

Εσύ, φίλτατε, έχεις τον Πωλ και την Ντέλια να σου λένε τί και πώς να το κάνεις. Και την Ε&Α εγχώριων πολεμικών προιόντων μάλλον την κρίνουν ασύμφορη.

Κ.Δ
Guest
Κ.Δ

Για τις βιομηχανίες του βορρά και της δύσης και της ανατολής,τους ίδιους που εξοπλίζουν τους εν δυνάμει δυνάστες μας,και τους απανταχού αντιπροσώπους,είναι ασφαλώς ασύμφορη. Διαχρονικα και συστηματικά κάθε προσπάθεια που έγινε για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων ή και υποσυστημάτων,και όχι μόνο,είτε θάφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες,είτε κατέληξε σε τεράστιες καθυστερήσεις και ατασθαλίες επι ατασθαλιών. Για δεκαετίες ολόκληρες αγοράζαμε όπλα με τη λογική πετρελαιοπαραγωγού χώρας του κόλπου,και οι πολιτικές ηγεσίες έπραταν και πράτουν σαν να κυβερνούν την Ελβετία η την Αυστρία η την πολιτεία της Καλιφόρνια,και όχι το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που αντιμετοπίζει αμυντικό πρόβλημα ανάλογο με αυτό του Ισραήλ,τουτέστιν,η επιλογή που… Read more »

Ανδρέας
Guest
Ανδρέας

Τα τεχνολογικά της άλματα είναι αποτέλεσμα τριών μεταβλητών. 1. Το δόγμα εσωτερική παραγωγή μετά το 5ετές εμπάργκο οπλικών συστημάτων των Νατοικών χωρών που ακολούθησε την εισβολη στην κύπρο. 2. H Τουρκία είναι μια χώρα που εδώ και 15 χρόνια έχει φτηνό δανισμό και δισεκατομύρια DFI από τα αραβικά πετρελεοπαραγωγικά κράτη. Έχει χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό να επενδύσει στους τομείς της άμυνας. 3. Έχει υποψίφιους πελάτες. Η τουρκία είναι μια από τις λίγες μουσουλμανικές χώρες που μπορεί να πουλήσει το γεοπολιτικό χαρτί της θρησκείας και να μπει σφήνα στο κλασικό τρίο επιλογής ΝΑΤΟ-Ρωσία-Κινα όταν χώρες της αραβικής, αφρικής ή ασίας με… Read more »

παναγιωτης
Guest
παναγιωτης

ανθρώπινο δυναμικό έχει η Ελλάδα μαλλον ίσως το μόνο που έχει και στην ουσια η φεύγει η κάθετε άνεργο .όλα τα άλλα τις λοιπουν και με πρώτο την πολίτικη βούληση

Flight and Space
Admin
Famed Member

Εκεί ακριβώς έχουν επενδύσει τρομερά οι γείτονες… Στο ανθρώπινιο δυναμικό. Όχι μόνο δεν φεύγουν οι νέοι, αλλά επιστρέφουν και όλοι οι “παλιοί” από ξένες εταιρείες.

thodoris korko
Guest
thodoris korko

Το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας είναι ένα πρόγραμμα που της έχει στοιχήσει πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με το δυνητικό κόστος που μπορεί να (μας) προσδώσει. Το CEP τους είναι από 50μετρα έως 100μετρα . Από πλευράς λοιπόν ευστοχίας βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη! ακόμα και 500 ρουκέτες να ρίξουν με βάρος 1000lib η κάθε μια, θα είναι μεν ισχυρό πλήγμα, αλλά απορροφήσιμο. Το ανταποδοτικό πυρ που θα μπορούμε να τους πλήξουμε θα μπορούμε να το σχεδιάσουμε να είναι πολλαπλάσιο και να στοιχίζει πολύ πολύ λιγότερο σε χρήματα. Αυτά τα όπλα της Τουρκίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση Total war… Read more »