Ερντογάν: Δυο εβδομάδες διορία για την υλοποίηση της ζώνης ασφαλείας

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία θα ξεκινήσει τα δικά της σχέδια μετά από δύο εβδομάδες στη Βόρεια Συρία αν μέχρι τότε δεν έχουν υπάρξει αποτελέσματα από τη συμφωνία της με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο Ερντογάν απευθύνθηκε στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με βασικό όπλο το προσφυγικό. Ο ίδιος τόνισε ότι προσδοκά μια «πιο στέρεα υποστήριξη» από τη Δύση και επεσήμανε ότι η χώρα του δεν μπορεί να έχει την ευθύνη για τέσσερα εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες. Για να καταλήξει: «Δύο ή τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από την Τουρκία και την Ευρώπη μπορούν να εγκατασταθούν στη ζώνη ασφαλείας ανατολικά του Ευφράτη στη Βόρεια Συρία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», ο Ερντογάν υποστήριξε πως πρέπει να διατηρηθεί η ειρήνη στο Ιντλίμπ και κατηγόρησε εκ νέου τις ΗΠΑ ότι προχωρούν πολύ αργά στο θέμα της ζώνης ασφαλείας στη Συρία. Οι δύο χώρες συμφώνησαν στις 7 Αυγούστου να υπάρξει μια τέτοια ζώνη στο συριακό έδαφος κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, αλλά η Τουρκία πιστεύει πως οι ΗΠΑ δεν εκκαθαρίζουν τη σχετική περιοχή από τους Κούρδους μαχητές του YPG, που η ίδια θεωρεί ότι συνεργάζονται με το PKK. Με την εγκατάσταση των Σύρων προσφύγων στη ζώνη ασφαλείας, ο Ερντογάν σκοπεύει να αποκόψει τους Κούρδους της Τουρκίας από τους Κούρδους της Συρίας.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
kkalev
Member
Trusted Member
kkalev

Μετά το Αφρίν ο Ερντογάν επιθυμεί να καταλάβει και αλλοιώσει δημογραφικά και την Ανατολική Συρία με τους πρόσφυγες για όπλο.

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Σε δυο εβδομάδες εδωσε τελεσίγραφο ο Ερντο αν δε τουν κανουν το χατήρι οι usa, θα δουνε τι θα παθουνε..!
Αλλοίμονο τους!!

NaturalKiller
Guest
NaturalKiller

If Greece is wise enough, it will support this operation. Otherwise a new and deadly refugee wave like zombie apocalypse will swarm into the islands :D… Cheers

TGD
Member
TGD

Οι Τούρκοι εκδίωξαν συστηματικά τους Σύριους χριστιανούς από τα εδάφη τους για έναν αιώνα. Τους αντικατέστησαν οι μουσουλμάνοι Κούρδοι. Τώρα θέλουν να κάνουν το αντίστροφο!