11.4 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Ήττες από παντού για την Τουρκία, χάνει σε Αιγαίο, Λιβύη και Συρία, Κορωνοϊό, και το χειρότερο, Οικονομία. Μήπως εκτονωθεί στην Ελλάδα;

- Advertisement -

Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έχει χάσει το “κοκαλάκι της νυχτερίδας”. ‘Η μάλλον βρήκε τη νυχτερίδα από την οποία προέρχεται ο κορωνοϊός. Και τελικά, αποδεικνύεται πως τα τουρκικής κατασκευής τεστ για τον κορωνοϊό ίσως και να έχουν… πρόβλημα, και ίσως, το τουρκικό DNA να αποδειχτεί το ίδιο προβληματικό με των υπολοίπων κοινών θνητών.
Το θέμα είναι πως η Τουρκία για πρώτη φορά φαίνεται πως όσα κάνει, δεν της βγαίνουν. Καταρχάς, η Λιβύη έχει αποδειχτεί ένα τεράστιο φιάσκο, καθώς μέχρι και η τουρκική κοινή γνώμη θεωρεί πως κακώς βρίσκονται εκεί τουρκικά στρατεύματα. Απλά κανείς δεν τολμά να πει κάτι δημοσίως, γιατί εδώ έχουν μηνυθεί και βρεθεί στη φυλακή μέχρι και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, για εξύβριση Σουλτάνου.

Εθνικής σημασίας η επικράτησή μας στον Έβρο και τα Νησιά, δεν είναι αστείο αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες


Το θέμα είναι πως με ή χωρίς τους Ρώσους μισθοφόρους, ο Χαφτάρ έχει στριμώξει το Καθεστώς Σάρατζ εντός Τρίπολης, μια πόλη που δεν μπορεί να “πέσει” με τίποτα, λόγω ειδικού σχεδιασμού από τον Καντάφι. Αλλά όποτε χρειάζεται, τα πυροβόλα/ρουκετοβόλα του χτυπούν μέχρι και το λιμάνι, αποτρέποντας έτσι της φιλειρηνική Τουρκία να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια με Kipri και ACV-15. Οι δε απώλειες σε έμψυχο δυναμικό των Τούρκων, θεωρούμε πως αποκρύπτονται, για προφανείς λόγους.
Στη Συρία, η Τουρκία δεν κατάφερε να κάνει με την Ρωσία ότι κάνει με τη Δύση. Η Ρωσία δεν σκοπεύει να χαϊδέψει καμία χώρα, ούτε να κάνει τα χατίρια της κακομαθημένης Τουρκίας. Μπερδεύοντας τον Πούτιν με τους ισορροπιστές, δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες της Δύσης, ο Ερντογάν νόμιζε ότι θα κάνει τα δικά του και στη Συρία, μπαίνοντας σε περιοχές που δεν είχε καμία δουλειά, το Ιντλίμπ.

Δικαίωση της Ελλάδος σε προσφυγή για την αναστολή ασύλου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες νεκροί, και μια ατιμωτική κατάπαυση του πυρός, μετά από την ήττα που υπέστη ο υπερσύγχρονος, ανυπέρβλητος, εκπληκτικός κλπ τουρκικός στρατός από τις ημιδιαλυμένες δυνάμεις του Άσαντ. Απλά άλλο να πολεμάς στη χώρα σου για τη χώρα σου, κι άλλο σε μια ξένη χώρα να το παίζεις στρατός κατοχής.
Όσο “έτρωγε ξύλο” από τους Σύριους στο Ιντλίμπ, ο Ερντογάν προσπάθησε να εκβιάσει τους Ρώσους, μέσω της Δύσης. Ζήτησε από ΗΠΑ και Ευρώπη να στείλουν αντιαεροπορικά στην περιοχή, για να εφαρμοστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσης γύρω από την εμπόλεμη περιοχή. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, αφού πλέον έχουν συνηθίσει με το τουρκικό θράσος, προσέφεραν απλόχερα προφορική στήριξη, αλλά μέχρι εκεί. Τότε ο Ερντογάν έπαιξε το τελευταίο χαρτί.

Αναφορές για εν ψυχρώ εκτέλεση εκατοντάδων μεταναστών στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας


Χρησιμοποίησε σαν όπλο τους πρόσφυγες αλλά και τους μετανάστες που έχει στην Τουρκία, και τους φιλοξενεί με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους έστειλε, μέσα σε “τριήμερο”, να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, ελπίζοντας πως μέχρι την Καθαρή Δευτέρα η ΕΕ θα έχει έρθει γονυπετής ζητώντας να την … σώσει. Εκεί πλέον υπέστη την πρώτη πολεμική ήττα του από ελληνικές δυνάμεις την τελευταία 45ετία.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, μαζί με τις Δυνάμεις Ασφαλείας, αντέδρασαν υποδειγματικά, σαν έτοιμες από πάντα. Και αντέδρασαν έτσι, γιατί ήταν έτοιμες από πάντα. Σε λίγες ώρες, ο Έβρος είχε σφραγιστεί, και το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Ερντογάν είναι να αρχίσει να διανέμει fake news μέσω πληρωμένων δημοσιευμάτων, αλλά και των αφελών σε ελληνικό έδαφος. Έχασε σε όλα τα μέτωπα.

Νέες “επιτυχίες” για την Τουρκία στη Συρία, καταστροφή M60T/Pulat πάνω στον αρματοφορέα του…


Για αρχή έχασε στον Έβρο. Παρά την ύπαρξη χιλιάδων μελών της Στρατοχωροφυλακής, πρακτόρων της ΜΙΤ και Σύρων μισθοφόρων, η γραμμή άμυνας δεν έπεσε, άντεξε εξαιρετικά. Μονάδες καταστολής, ειδικές δυνάμεις, απλό πεζικό ή αστυνομία, έκαναν τρομερή δουλειά, και απέδειξαν πως αν υπάρχει η κατάλληλη ηγεσία, ξεκάθαρες εντολές, τότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Στη συνέχεια η Τουρκία ηττήθηκε στο Αιγαίο κατά κράτος. Όταν οι κανόνες άλλαξαν, και το Λιμενικό σταμάτησε να δέχεται την κλασική “πατέντα” (φτάνουμε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, βουλιάζουμε τη βάρκα, παίρνουμε τηλέφωνο και καταφτάνουν οι ΜΚΟ ή το Λιμενικό), τότε τα θαλάσσια σύνορα “σφραγίστηκαν”. Το μόνο που μπορούσε να κάνει η τουρκική ακτοφυλακή είναι να κινηματογραφεί τις προσπάθειες των Ελλήνων λιμενικών, απλά και μόνο για να αλλάξει άποψη σε συγκεκριμένο κοινό στην Ελλάδα.

SOHR: Η Τουρκία έχει ήδη στείλει 1.000 μαχητές από τη Συρία στη Λιβύη και προετοιμάζει άλλους 1.700


Και εντέλει, η Τουρκία ηττήθηκε σε διπλωματικό επίπεδο. Η ελληνική κυβέρνηση αυτή την φορά δεν έδρασε σαν τροχονόμος ψυχών προς τη Δυτική Ευρώπη, αλλά, αφού κινητοποίησε τις Ένοπλες Δυνάμεις, φρόντισε εντός λίγων 24ώρων να φέρει στον Έβρο την ευρωπαϊκή ηγεσία. Την ίδια στιγμή, ευρωπαϊκά στελέχη εξηγούσαν στον Ερντογάν πως η Ευρώπη έχει αλλεργία στους εκβιασμούς. Μόνη παραφωνία είναι η Γερμανία, που προσπάθησε να “δωροδοκήσει” τους Τούρκους, αλλά και η Μεγάλη Βρετανία, που όμως δεν είναι πια στην ΕΕ.
Μέσα σε όλες αυτές τις επιτυχίες, φαίνεται πως ο κορωνοϊός έχει φτάσει εδώ και πολύ καιρό στη γειτονική μας χώρα. Για ένα καθεστώς απολύτως ελεγχόμενο από ένα Κόμμα, και με τα ΜΜΕ της χώρας να υπακούν τυφλά στον Έναν Ηγέτη, δεν είναι δύσκολο να πείσεις πως ο κορωνοϊός πέρασε αλλά δεν ακούμπησε από την Τουρκία. Πιστεύουμε πως αργά ή γρήγορα θα μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει στη γειτονική μας χώρα στο θέμα αυτό.

Επιτέλους, push back και προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό, σε βάρκες που έφτασαν σε ελληνικά ύδατα συνοδευόμενα από Τούρκους;


Τέλος, η “πανίσχυρη” οικονομία της Τουρκίας, δείχνει να κλυδωνίζεται. Όσο η λίρα “έπαιζε” στα 5,80 ως 5,90 για κάθε δολάριο, τα πράγματα ήταν ελεγχόμενα. Τώρα πια όμως η λίρα είναι στα 6,35 και πάει ολοταχώς για τα 6,50 λίρες ανά δολάριο. Αν δεν υπήρχε το πάμφθηνο ρωσικό φυσικό αέριο (το δωράκι του ενός συμμάχου στον άλλο) και τα μαξιλάρι των μετρητών του Κατάρ. Αλλά ακόμη και το τελευταίο, θα ζοριστεί τώρα με τον πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.
Αυξάνονται λοιπόν οι πιθανότητες να “σκάσει” η τουρκική οικονομία, οδηγώντας λοιπόν όλο το ερντογανικό οικοδόμημα σε ένα απίθανο καθοδικό σπιράλ. Ταυτόχρονα, η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν θα μπορέσει να “μαζευτεί”, καθώς ενώ η Ελλάδα έχει πιθανότητες να σώσει την τουριστική σαιζόν, η Τουρκία δεν έχει καμία. Συνεπώς, το καλοκαίρι θα είναι καταστροφικό για την τουρκική τουριστική βιομηχανία.
Εκεί λοιπόν πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως. Η Τουρκία έχει αυτοπαγιδευτεί σε ένα σημείο που σε λίγο θα ξεσπάσει η τέλεια καταιγίδα. Όλοι μας ξέρουμε το πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η χώρα αυτή, με μια ηγεσία που δείχνει να μην υπολογίζει τίποτα (εκτός ίσως από τις ανατολικής προελεύσεως ρουκέτες που διέλυσαν ένα τάγμα της). Οι επόμενες εκλογές, αν γίνουν, θα φέρουν το τέλος του Καθεστώτος Ερντογάν. Λογικό είναι λοιπόν οι Τούρκοι να ψάξουν μια “λύση”.

Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, θα κερδίσουμε κύριε Ερντογάν


Όσοι θυμούνται την Εργκένεκον, και την Επιχείρηση ή Σχέδιο Βαριοπούλα, θα δουν πως ο τρόπος δράσης είναι προδιαγεγραμμένος. Κρίση με την Ελλάδα, και πολεμική σύρραξη, έστω σε επίπεδο θερμού επεισοδίου, που θα φέρει μια δικτατορία, ή έστω, μια “λαϊκή κυβέρνηση”. Το θέμα στην περίπτωσή μας είναι πως αγγίζει εμάς, καθώς η χώρα μας είναι πάντα ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους γείτονες. Ποιος φταίει; πάντα το Yunanistan!
Συνεπώς, την διέξοδο που αναζητά ο Ερντογάν, μπορεί να την προσπαθήσει μόνος του να την βρει. Έχει χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στις ακτές σαν ασπίδα προστασίας, έχει χιλιάδες στον Έβρο, μπορεί λοιπόν να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια “ζώνη” εντός Ελλάδος για να σταματήσει κι εδώ την κρίση που αυτός δημιούργησε. Δεν έχουμε αμφιβολία πως ένα τέτοιο Σενάριο είναι ψηλά στον σχεδιασμό της γειτονικής μας χώρας, το θέμα είναι αν κάποιος θα πάρει την απόφαση να το υλοποιήσει…
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nasos

Εμείς θα εκτονοθούμε πάνω τους, με τόσα που ‘ χουμε περάσει 10 χρόνια τώρα.
Είναι άλλωστε ευκαιρία τώρα που έχουμε στοκάρει τρόφιμα κλπ για τον κοροναιό . . .
Ας έρθουν λοιπόν ! ! ! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !

Jolly_Roger

Ας έρθουν οι μεμέτηδες! Ας έρθουν να τους στείλουμε στο Διάολο! Ας έρθουν να πάρουν αυτό που τους αξιζει και να μην μας ξανα-απασχολήσουν τα επόμενα 200 χρόνια
Προσωπική εκτίμηση: Έχω την αίσθηση πως με τα ζόρια που έχει τραβήξει ο Έλληνας & με συσωρευμένη πίκρα δεκαετιών, εάν ο μεμέτης τολμήσει κάτι τώρα, θα δούμε σκηνές ανείπωτης βίας! Θα τους γδέρνουμε ζωντανούς και δεν πρόκειται να λυπηθούμε τίποτα – και καλά θα κάνουμε! Όταν αναγκαστείς να πολεμήσεις, δεν υπάρχει χώρος για οίκτο κι έλεος. Εξοντώνεις τον αντίπαλο με τη μέγιστη αγριότητα για να μην σε απασχολήσει ποτέ ξανά στο μέλλον

LYK

Διαβάζεις “Μαύρη Φατρία”? Το Έλεος στοιχίζει! Η συμπόνια φθείρει!

LYK

Φυσικά αυτό θέλουμε = να σκεφτεί να κάνει κακό σε εμάς…
Γιατί τότε θα του δείξουμε ποιος είναι ο Βλαντ ο Ρουμάνος |||

My_name_is_Nobody

Λυπάμαι τους ανθρώπους αυτούς που θα θελήσει ο Ερδογάνιος να χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινες ασπίδες.
Δυστυχώς για αυτούς θα μάθουν με τον άσχημο τρόπο, τα λόγια του Κικέρωνα: Inter arma silent leges.
Πιστεύω πως αν επιχειρήσει το απονενοημένο θα έχει την τύχη του παρακάτω μπαλονιού.comment image

AlxPorto

Μπορείς να μου πεις πώς μεταφορτώνεις φωτογραφίες στις δημοσιεύσεις; Προσπάθησα όλους τους τρόπους στο κινητό και αποτέλεσμα μηδέν!
Ευχαριστώ

My_name_is_Nobody

Αν προσπαθείς να ποστάρεις φωτό από το δίκτυο,πρέπει η κατάληξη του αρχείου να είναι .jpg ή .png
Aυτο το βλέπεις με παρατεταμένο touch πάνω στην εικόνα.
Αν είναι τέτοιο αρχείο κάνεις αντιγραφή συνδέσμου και μετά επικόλληση.
Για να ποστάρεις εικόνα που έχεις δημιουργήσει εσύ ή υπάρχει ως αρχείο στο κινητό σου, πρέπει να την ανεβάσεις σε κάποια ιστοσελίδα. Εγώ χρησιμοποιώ την imgur.com

Iomar

Ελπίζω να μην φανώ σπασίκλας, αλλά ο ολοκληρωμένος αφορισμός είναι “Inter arma enim silent leges”.

Tango.Alpha

Φαίνεστε αλλά χρειαζόμαστε κι ένα “φυτό” των κλασικών σπουδών και μάλιστα άρρεν. Κρίμα που δε θα μάθω το ρητό σωστά. Μου φέρατε το πρώτο γέλιο της μέρας και σας ευχαριστώ. Και σας δίνω τη πρώτη επιβράβευση.

Iomar

Ευχαριστώ πολύ!

My_name_is_Nobody

Ευχαριστώ.

My_name_is_Nobody

‘Όχι που θα την γλίτωνες…ΣΠΑΣΙΚΛΑΚΙ…comment image

Iomar

Καλησπέρα!
Το παράξενο θα ήταν να την γλίτωνα!
Φαντάζομαι περιττό να πω ότι θα προσπαθήσω να το ανεβάσω ως φωτογραφία προφίλ.
Ευχαριστώ πολύ!

My_name_is_Nobody

‘Εφτασεεεε…comment image

Iomar

Γιατί ανεβάζω την φωτογραφία και λαμβάνω το παρακάτω μήνυμα;
“Η Φωτογραφία σας είναι πολύ μικρή. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1000px ευρύ.”

Iomar

Ζήτω!!! Τα κατάφερα επιτέλους. Και πάλι, ευχαριστώ πολύ

Mageiras

Το θέμα είναι ότι κι από την δική μας μεριά υπάρχει ένας θυμός και σιγοβράζει μια κοινωνική αναστάτωση… Μετά τους πρώτους μήνες που η Ελλάδα έδειχνε ότι αρχίζει να ξεπερνά επιτέλους την κρίση, ήρθε αυτός ο άτιμος ο κορονοϊός και κινδυνεύει να γκρεμίσει όσα με κόπους χτίστηκαν! Οπότε ας έχει στο πισω μέρος του μυαλού του ο κ Ερντογάν κι ο κάθε παρατρεχάμενος μήπως του γυρίσει μπούμερανγκ αν επιχειρήσει το οτιδήποτε κι αντί για μαλλί βγεί και κουρεμένος…

Ted

Νομίζω μία διόρθωση στο καθόλα ορθό κείμενο
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου βοηθούν την Τουρκία, όπως και ολόκληρο τον πλανήτη να αποφύγει την μεγάλη ύφεση.
Η Σ.Αραβία με τον πόλεμο τιμών σώζει ουσιαστικά τον πλανήτη, με εξαίρεση βέβαια τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, όπως η Ρωσία (κυρίως φ.α)
Από και και πέρα νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ερντογάν είναι ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί του, πριν λύσει τα δικά της προβλήματα λόγω Κορονωιού.
Υπάρχει περίπτωση Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, να δεχθούν εκτροπή πόρων προς την Τουρκία, όταν οι ίδιες αυτές χώρες έρχονται αντιμέτωπες με βαθιά ύφεση ?
Και θα βοηθήσουν ποιον ακριβώς, αυτόν που πάει να τους φορτώσει με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες περιπτώσεις φορέων του ιού ?
Φυσικά, εάν η Ελλάδα κατέρρεε στον Έβρο, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά
Αλλά σήμερα το να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα φαντάζει πολύ πιο λογικό.
Όσο αφορά τις απώλειες από τον Τουρισμό, θεωρώ θα είναι γιγαντιαίες
Και αυτό διότι η παρουσία των μεταναστών θα συνεχίσει να είναι μία τεράστια υγειονομική βόμβα στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας.
Ακόμα χειρότερα, ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας σήμερα (ή χθες) και συγκεκριμένα το τμήμα Ανατολικής Μεσογείου υπονόησε ότι κάποιες χώρες κρύβουν τα κρούσματα τους.
Ποιες άραγε είναι αυτές ?
Πως θα καταφέρει ο Ερντογάν να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη ?

AlxPorto

Ας σώσουμε την δική μας τουριστική περίοδο και για την τουρκική δεν δίνω δεκάρα.
Ακόμα και αν το πρόβλημα έχει λυθεί ως τον Μάιο, δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι θα έχουν είτε την όρεξη/διάθεση είτε τα χρήματα λόγω της χασουρας που έχει υποστεί όλος ο κόσμος για ταξίδια.
Δύσκολα τα πράγματα δυστυχώς

Thras

Το άρθρο λέει ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου μειώνουν τις δυνατότητες του Κατάρ να συνεισφέρει κεφάλαια προς διάσωση της τουρκικής οικονομίας. Σώστα βέβαια επισημαίνεις ότι την βοηθούν ταυτόχρονα να μην “σκάσει”…

digitallito

Ίσως να ήρθε η ώρα να παίξουμε το υπόλοιπο μισό της παρτίδας που αφήσαμε το 1974, το 1987, το 1996…. Όπως δείχνουν τα πράματα στο pre-game καλά πήγαμε.

Scalp_eg

Μακάρι να κάνει την παλαβομάρα (που δεν θα την κάνει) ο σουλτανίσκος.
Αυστριακοί κομμάντος φυλάνε τον έβρο και δηλώνουν ότι προστατέυουν τα ευρωπαικά σύνορα!
Οι Γαλλικές και Ιταλικές φρέμμ θα τους κόψουν και τον βήχα στη θάλασσα, δεν χρειάζεται καν να εμπλακούν απλά να υπάρχουν στη περιοχή, για να ανεβάζουν την δικιά μας ψυχολογία (ας μας δίνουν και μερικές συντεταγμένες απο τις θέσεις του εχθρού φυσικά) και να ρίχνουν τη τούρκικη ψυχολογία.
Οι σούπερ βήτα και τα 214 θα έχουν ήδη σακάτεψει το μεμμέτικο στόλο απο τους ναυστάθμους τους ελάχιστα πλοία τους θα καταφέρουν να βγούν στο αιγαίο.
Μέσα σε λίγες μέρες ο ερτνογάν θα πέσει και η τουρκική ελίτ θα επιστέψει την τουρκία στο δυτικό “μαντρί” εκλέγοντας κάποιον πιο ευρωπαιστή ακόμα και από τον ντεμιρέλ

Wisdom

Δημιουργία ουδέτερης ζώνης ανθρωπιστικού χαρακτήρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Πολύ ωραία ιδέα. Μόνο που έτσι όπως το πάει ο Ερντογάν στο τέλος θα την επιβάλλουμε εμείς σε τουρκικό έδαφος. Και με τις ευλογίες όλων των Ευρωπαίων.

AESA

Ποιος θα κάνει τι;
Εγώ τον βλέπω να ζητάει άσυλο στην Ελλάδα σε κανένα πεντάμηνο.
Εμένα περισσότερο με ανησυχεί η εκκωφαντική σιωπή του Μουσταφά. Που είναι ο Μουχαμπί μας;
Να του στείλω καμιά μάσκα, κανένα αντισυπρικό; Θα κάνω τον κόπο να ανέβω μέχρι τα σύνορα να του τα δώσω χέρι με χέρι. Μάλλον θα του τα πετάξω πάνω από τα σύρματα.

Iomar

“Μάλλον θα του τα πετάξω πάνω από τα σύρματα.” 😎 😀

Dimitris_jp

Και εμενα μου λειπουν οι Μουσταφαδδες. Σε τετοιες δυσκολες στιγμες σιγουρα θα μας διασκεδαζαν.
Ετσι και αυτοι οι ακαρδοι οι Mods της ΠΤΗΣΗΣ προεβησαν σε αποκλεισμο, δεν ξερω και γω τι θα κανω. 😀

milman

Έχω βαρεθεί εδώ και 3-4 χρόνια την ΠΤΉΣΗ να προβλέπει την κατάρρευση της Τουρκικής οικονομίας από μέρα σε μέρα !

ShadowMan

Εγώ σε τετοιες περιπτώσεις δεν μας φοβάμαι. Εχουμε αποδειξει οτι οι Ελληνες χάνουν πολύ περισσότερο από την βλακεία που μας δέρνει παρά απο έναν κοινό εξωτερικό εχθρό.

x-m

Είναι αποτρεπτικό το γεγονός ότι με τις ενέργειες τους προκάλεσαν συναγερμό και όλοι είναι υποψιασμένοι, δεν ζούμε μέρες ’96. Επίσης η κατάσταση στις δικές τους ένοπλες δυνάμεις είναι νεφελώδης, απ’όλες τις πλευρές. Επιπλέον ,μπορεί πράγματι να έχουν 60 κρούσματα κορονοϊού, αλλά αν έχουν 20000 και το θέμα τους είναι να έρθουν σε ρίξη με την Ελλάδα αυτές οι 20000 γίνονται εύκολα 2000000 και ……άντε γειά μετά.Ο ερντογάν αφού δεν του βγήκε με την Ελλάδα ψάχνει το επόμενο πιθανό θύμα. Ποιό θα είναι άραγε ;

sotbak

ΜΗΠΩΣ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ;

Stavrogin1

τιποτα δεν αποκλειεται αλλά δεν μου φαινεται πιθανό. τα φωκλαντ τα χτυπησαν οι αργεντινοι δικτάτορες για να μεταστρέψουν την κοινή γνώμη. την επομενη της ηττας έπεσε η χουντα τους. η αναλογια ειναι μακρινη. η ελλαδα δεν ειναι βρετανία αλλα δεν βρισκεται στην αλλη ακρη του κοσμου. οι τουρκοι θα κυνηγησουν το θερμο επεισοδιο μηπως και προκαλέσουν ελληνικη επιθεση. Το να χτυπήσουν πρωτοι οι έλληνες ειναι δικοπο μαχαιρι. τακτικά σωστο, συρατηγικά λάθος.

ShadowMan

Σοφό το συμπέρασμα σου θέλει σύνεση από εμάς. Στρατηγική ψυχραιμία αλλά το εννοώ διαφορετικά όχι όπως το εννοούσαν οι πολιτικοί μέχρι τώρα. Και όταν κάνουν το βήμα να τους χτυπήσουμε σκληρά για όσες ώρες προλάβουμε μέχρι να μας πάρουν τηλέφωνο οι Αμερικάνοι.

Stavrogin1

έχεις δίκιο, αν φτάσουμε εκει πρέπει να πονέσουν για να πάρουν το μάθημα. Αλλά υπάρχει ένα θέμα του τι εννοουμε “σκληρά”. Κοιτώντας το τελευταίο θερμό επεισόδιο Πακιστάν Ινδίας, παίρνουμε μια ιδέα. Κοιτωντας τον εξοπλισμό της ινδίας, αν εισαι πακιστάν λογικά φοβάσαι την αναμέτρηση και τα ατυχήματα και οι ολιγορίες δεν αρκούν για να μετριάσουν τον φόβο, αλλά οι πακιστανοι χτύπησαν και νίκησαν στον δικό τους εναέριο χώρο. κι ολο το επεισόδιο ηταν 3-4 καταρίψεις. Σκεφτόμενοι μαζικές συγκρούσεις με εκατονταδες αεροσκάφη 3-4 καταριψεις δεν ειναι τίποτα αλλά αρκουσαν για να τελειωσει η κρίση εκεί. Να φταιει που και οι δύο ειχαν πυρηνικά; ‘η μηπως το πακιστάν διδαξε στην Ινδια ότι ειναι πολυ δυσκολος αντίπαλος. Αν ο Ινδός πολιτικος σκεφτει το κόστος να χάνει 2-3 δικά του αεροσκάφη για κάθε αεροσκάφος του αντιπάλου φαίνεται να αρκούσε για να σταματήσει την σύγκρουση πριν χάσει 50 αεροσκάφη και χάσει την επικοινωνιακή μαχη, μεσα κι έξω απο την χώρα, χωρις πρακτικό όφελος επι του εδάφους.

Lefteris

Θα σας χαλάσω το καλό κλίμα.
Μετά το τέλος του Ερντογάν βιολογικό ή πολιτικό, οι αντικαταστάτες του θα έρθουν σε πλήρη σύγκρουση με Ρωσία, ώστε να δημιουργήσουν τα προσχήματα επαναφοράς της τουρκίας στις ΗΠΑ. Αυτό μας συμφέρει, η ένταση θα παραμείνει στα σύνορα τους.
ο δεύτερος θα είναι η επίθεση της τουρκίας στα νησιά με πρόσχημα την λύτρωση των μουσουλμάνων αδελφών τους σ αυτά.
Το πρόβλημα μας είναι πως ο λαός μας είναι γηρασμένος, οι νεότεροι που έλαβαν 18μηνη εκπαίδευση στα όπλα είναι 40χρονοι, ήδη έχει διαβληθεί το ηθικό και ο πατριωτισμός τα τελευταία χρόνια με πρώτα “θύματα” την νεολαία που θα αποτελέσει την δεξαμενή των στρατευμένων πρώτης γραμμής- με ότι αυτό συνεπάγεται, και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνων που δεν θα πολεμήσουν με “τους άπιστους” και στην καλύτερη περίπτωση θα μείνουν ουδέτεροι σε γειτονιές που θα έχουν μείνει μόνο γυναικόπαιδα.
Την στιγμή που συνειδητοποιείς πως θα κληθείς να μιμηθείς τους ήρωες της ιστορίας μας που με την πίστη τους έκαναν θαύματα, ακούς από τον αρχηγό του κράτους σου πως η Πίστη σου είναι αρρώστια και η Θεία Κοινωνία μοίρασμα σάλιου με κουταλάκι.
Μακάρι να μην διαγραφεί το μήνυμα μου, θέλω να βλέπετε την μεγαλύτερη εικόνα και να καταλάβετε πως για όσα άσχημα έρχονται για την εθνική μας ανεξαρτησία, το έθνος και τα σύνορα μας, θα απαιτηθεί να κάνουμε υπερβάσεις και θυσίες πέραν του τι επιθυμεί το σύστημα που μας κυβερνά 45 χρόνια.
Χωρίς αγώνα “για του Χριστού την Πίστη και την Πατρίδα”, εμψυχωμένοι να αψηφήσουμε τον θάνατο, θα οδηγηθούμε σε άσχημα αποτελέσματα.
Συγνώμη που χαλάω την όμορφη ατμόσφαιρα, ότι συμβαίνει στον Έβρο γίνεται γιατί η κυβέρνηση δεν μπορούσε να διατάξει να ανοίξουν τα σύνορα, η αποφασιστικότητα των ακριτών, του Στρατού και της Αστυνομίας τους ανάγκασε να μην τολμήσουν να τους διατάξουν να υποχωρήσουν.
Είναι ένα θέατρο για την εκτόνωση μας, την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά:
https://www.protothema.gr/greece/article/981427/metanastes-mitarakis-ston-thema-1046-feugoun-amesa-2000-atoma-apo-ta-nisia/
Οι δομές στήνονται, η ενσωμάτωση στην κοινωνία μας είναι πολιτικό στοίχημα. Κοιτάτε τα τείχη και ο εχθρός πέρασε τις πύλες.

DangerJetExhaust

Πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά δεν χρειάζεται απαισιοδοξία. Υπάρχει ελπίδα, άλλωστε οι ελάχιστοι που πολέμησαν “για του Χριστού την Πίστη και την Ελευθερία της Πατρίδας” ήταν αυτοί που νίκησαν, χωρίς να χρειαστούν οι υπόλοιποι είτε αδιάφοροι και είτε συνεργάτες των κατακτητών. Αυτή η ελίτ των αρίστων είναι που κάνει τον τροχό της ιστορίας να γυρίζει. Μπορεί επίσης να πέρασαν από τις πύλες κάποιες ορδές και το επαίσχυντο σχέδιο αλλοίωσης πληθυσμού να προχωράει, αλλά υπάρχουν και τα εσωτερικά τοπικά κάστρα που θα αντισταθούν (είναι “ρευστό μέτωπο”). Επίσης με όλα αυτά που λέμε μπορεί να κατηγορηθούμε από κάποιους ως “φασίστες ακροδεξιοί”, είναι αυτός ο ιδιόμορφος εμφύλιος από ανθρώπους με ιδεοληψίες διεθνιστικές που θα πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά και εκεί υπάρχει ελπίδα καθώς η δύναμη του λόγου τους φθίνει. Θα χρειαστεί να κάνουμε θυσίες, θα πολεμήσουμε, θα χάνουμε μάχες, αλλά και θα κερδίζουμε και στο τέλος θα νικήσουμε

tousername

Λευτέρη , από τα γραφόμενά σου δεν μπορώ να καταλάβω αν πραγματικά πιστεύεις ή αν πιστεύεις ότι πρέπει να ακούσουμε ένα παραμύθι για να πάμε χωρίς φόβο στο θάνατο αν προκύψει ανάγκη.
Αν είναι το πρώτο , οκ η πίστη σου είναι η πίστη σου.
Αν είναι το δεύτερο , μιλάς για ένα παραμύθι και δεν είμαστε πια σε εποχές που τα παραμύθια πηγαίνουν μακριά ,πόσο μάλλον στην Ελλάδα που μας τρώει η πολλή εξυπνάδα μας και αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν και δεύτερες τρίτες σκέψεις.
Όσο για το αν η αποφασιστικότητα των ακριτών κλπ τους ανάγκασε να δράσουν (με το οποίο συμφωνώ) , η πράξη αυτή καθεαυτή αναγκαστικά παρουσιάζει στους κυβερνώντες και εναλλακτικές που ενδεχομένως (για διάφορους λόγους) να μην είχαν πριν. “Κοίτα να δεις , τελικά μπορώ να πολεμήσω κιόλας”.
Το ίδιο πιστεύω θα συνέβαινε αν μαγικά αποκτούσαμε 5-10 ΑΒ/Τίκο/Μπελάδα/whatever. Η ισχύς πυρός δεν μπορεί να μην δημιουργήσει ένα σενάριο χρήσης ακόμα και σε κάποιον που μπορεί να θεωρεί πως η υποχώρηση και η συνεκμετάλλευση είναι θεμιτές λύσεις.
Τέλος για το ότι έχει αδειάσει η δεξαμενή των πατριωτών από την οποία θα αντλούσαμε ουσιαστικά την νίκη , δεν ξέρω πώς εξάγεις αυτό το συμπέρασμα , αν μη τι άλλο η αντίδραση που είδα εγώ όταν έκλεισαν τα σύνορα από τους ανθρώπους γύρω μου ήταν με μια λέξη “Πάμε”…

dimitrov

«Κράτει τον νουν σου εις τον άδην, και μη απελπίζου» όπως είπε κι ο Άγιος Σιλουανός …. κι όπως είπε μια άλλη ψυχή(Μαό) …….. “Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση”. Άλλως ειπείν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Και φυσικά λύκοι δεν είναι το κράτος συμμορία όπως οι ίδιοι κομπάζουν. Κατάλαβες; Σίγουρα εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας αλλά όχι και λύκοι …. τους ακούνε οι λύκοι και γελάνε ….. Οπότε απόλαυσε τον χαμό que sera, sera. Εγώ πάντως φτιάχτηκα με τα παιδιά από την Αυστρία. Ωραίοι τύποι.

blackpeteg

Η Τουρκία σήμερα σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν είναι μία υπολογίσιμη δύναμη χωρίς τις πλάτες που είχε πάντα. Δεν θα τους σώσει κανείς πλέον όπως έκαναν μεταπολεμικά η Γερμανία και οι ΗΠΑ σε πάμπολες περιπτώσεις (Κύπρο).
Το Κατάρ έχει δικά του πλέον ζητήματα να αντιμετωπίσει και δεν μπορεί να τροφοδοτεί με χρήμα τον Μπακάκογλου για να κάνει τα δικά του.
Συνεπώς, εν μέσω κορονοϊού που έχει χτυπήσει σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από ότι έχει απομείνει από την αεροπορία του και το Στρατό ξηράς του στην Συρία, δεν θα κάνει την χαζομάρα να στραφεί μισο-εξαντλημένος σε ένα πιο εξοπλισμένο αντίπαλο με όρεξη να τελειώνει μία και έξω μαζί του.
Χωρίς επικράτηση στον αέρα και με τα νησιά μας, αμφιβάλλω εάν θα μπορέσουν να κάνουν πολλά πράγματα χωρίς να χάσουν αρκετό από το στόλο τους.
Εάν βεβαίως θέλει, να έρθει. Θα έχουμε πολλά δώρα και με μπόλικα βεγγαλικά.

nigozs

Ίσως μετά από πολλά χρόνια θα πρέπει να είμαστε “απαθείς” στις προκλήσεις της Τουρκίας. Η ερώτηση και μόνο περί εκμετάλλευσης της κατάστασης από πλευράς της για προσπαθεια δημιουργίας τετελεσμένων είναι λάθος.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε και να περάσουμε στο επίπεδο: “είμαστε έτοιμοι, περάστε να σας διασκεδάσουμε” !

dimitrov

comment image νήπως τώρα ανεβαίνει και η εικόνα;

My_name_is_Nobody

comment image

Greg

Διαβάζοντας τά σχόλια, βλέπω μέ χαρά ότι πολλοί “συνεπιβάτες” τής Πτήσης έχουν/με μπεί σέ φάση ενθουσιασμού.
Εχοντας υπ’ όψιν ότι μέχρι 20 μέρες πρίν επικρατούσε απαισιοδοξία, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.
Θά συνιστούσα όμως (χωρίς παρεξήγηση) νά είμαστε ψύχραιμοι καί μετρημένοι, γιατί ούτε όταν μάς έπνιγε η απαισιοδοξία ήταν όλα μαύρα, ούτε τώρα πού πάμε νά πλημμυρίσουμε από ενθουσιασμό όλα άσπρισαν μέ μιάς.
Σύνεση, ενότητα καί (ξανά) ψυχραιμία καί όλα θά πάνε καλά.
Υγ. Πού νά μήν ήταν καί ο κwλοϊος δηλαδή…

SAAB

Αυτό που πρέπει να σταματήσει είναι η προσωποποίηση της Τουρκία με τον Ερντογάν και τούμπαλιν. Είτε με Έρντο είτε άλλον τα ίδια θα έκαναν. Δεν υπάρχει φιλελληνικό κόμμα στην Τουρκία. Ακόμα και το κόμμα στο οποίο ανήκει ο Ιμάμογλου προτρέπει τον Έρντο να πάρει την Νίσυρο.
Με τόσα μέτωπα ανοικτά δεν θα ανοίξει άλλο πριν κλείσουν, παρά μόνον εκ του ασφαλούς. Μία ασφάλεια που του χαρίζουμε απλόχερα με το “δεν διεκδικούμε τίποτα”. Μετά από τα γεγονότα στον Έβρο εύχομαι να ξύπνησαν οι πολιτικοί και να κατάλαβαν ότι δεν πάει άλλο η παθητικότητα σε συνδυασμό με την κρυφή ενεργητικότητα.
Σε γενικευμένο πόλεμο εις βάρος μας δεν θα πάει. Το εύκολο θύμα γι’ αυτόν είναι οι Κούρδοι.

kK19641970

Κότες όπως πάντα. Πιστεύω ότι μόλις ξεμπερδέψουμε με τον ιό θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για ΑΟΖ, 12ΝΜ και ότι άλλο δεν έχει γίνει τα τελευταία 50 χρόνια. Αν τολμήσουν να κάνουν επιθετική κίνηση κατά της χώρας μας θα πάθουν τον “θάνατο της αλεπούς” ,και ας μην είμαστε στην καλλίτερη δυνατή κατάσταση σε εξοπλισμό, διότι στην κυριολεξία τους βαρεθήκαμε τόσα χρόνια με τις γυφτομαγκίες τους. Περάσαμε 10 χρόνια δύσκολης κρίσης και πάνω που πήγαμε να ανασάνουμε μας έκατσε ο ιός. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να μας ζαλίζουν τα μεμετια με τις μαγκιές τους. Τσαμπα μάγκες δηλαδή όπως φαίνεται και στην Συρία ή την Λιβύη. Στην πρώτη κίνησή τους η απάντηση πρέπει να είναι συντριπτική και σε όλα τα μέτωπα ώστε να μην προλάβουν να πάρουν ανάσα. Τότε θέλω να δω με τι ψυχή θα κουνηθούν.Κακό πράμα ο πόλεμος αλλά θα τους ξεφορτωθούμε για τα επόμενα 1000 χρόνια.

digitallito

Το μόνο που δεν θέλουμε είναι να πέσει ο Ερντογάν. Μια χαρά μας έχει βοηθήσει. Μας έκανε να δούμε την πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική, μας ένωσε, έβγαλε την Τουρκία απ’ το F-35, τους έχωσε μες τα σκ…. Να μην φύγει ποτέ….

sotbak

μα…τεμέτερον εν….

digitallito

Ένας λόγος παραπάνω να τον στηρίξουμε στην εξουσία.

sotbak

ό,τι μπορούμε κάνουμε….τόσο στρατηγική ψυχραιμία του δείχνουμε……

Em.Ti

Η Τουρκία δεν πρόκειται πλήρως να καταρρεύσει ποτέ όσο υπάρχει η Γερμανία. Το γιατί δεν υπάρχει λόγος να το επεκτείνουμε εδώ, αλλά πάντα η Γερμανία θα παράσχει τα αναγκαία ώστε η Τουρκία να συνεχίσει να υπάρχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Ακόμα κι αν η Τουρκία “διαβεί το Ρουβίκωνα” και τολμήσει ένα θερμό επεισόδιο με εμάς, η Γερμανία θα νίπτει τας χείρας της και θα προχωρήσει σε διαμεσολαβητικό ρόλο όταν φανεί ότι η Τουρκία χάνει.
Η οικονομική βοήθεια που εξασφάλισε η Τουρκία τώρα για το “μεταναστευτικό” είναι απόδειξη των ανωτέρω. Όπως και η υπόγεια στήριξη της Τουρκίας στο θέμα της Λιβύης και της Συρίας.
Η Τουρκία τώρα, είναι στριμωγμένη. Κυρίως γιατί βλέπουν οι Τούρκοι (μέσω του νεοσουλτάνου) ότι τελικά στο ενεργειακό παιχνίδι μένουν απ’έξω. Τα πετρέλαια της ΒΑ Συρίας τα έχουν εξασφαλίσει οι Ρώσοι (με κάποιες από τις πηγές να ελέγχουν οι Αμέρικανς) και η πρόσφατη πρόταση του Ερντογάν για “συνεκμετάλλευση” έδειξε το πόσο απελπισμένοι είναι. Οι θύλακες του φυσικού αερίου της Α. Μεσογείου έχουν κλειδώσει και τα σουλάτσα των γαλλικών και αμερικάνικων αεροπλανοφόρων στην περιοχή δείχνουν και αυτό. Επίσης, οι πειρατικές έρευνες ανοιχτά των κατεχόμενων προφανώς ήταν άκαρπες, γιατί αν όντως είχαν αποτέλεσμα θα το μάθαινε όλος ο κόσμος. Το ρίσκο της Λιβύης τέλος, μάλλον πήγε άπατο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι ότι δεν είναι ο αξιόπιστος σύμμαχος που κάποιος θα ήθελε δίπλα του. Και αυτό είναι που θα συνεχίσει να φαίνεται όλο και περισσότερο στο προσεχές μέλλον.

Tasos

Υπάρχει μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη για την οποία δυστυχώς δεν ακούμε πολλά: https://www.defence-point.gr/news/xekinise-i-egkatastasi-metanaston-sti-voreio-ipeiro-sti-notia-alvania
Ο τούρκος κάνει τις κινήσεις του συνεχώς. Μην περιμένουμε να παραδεχτεί τον φραγμό στον Έβρο. Το ζητούμενο όμως είναι τι ακριβώς κάνουμε εμείς για το θέμα της Β.Ηπείρου και των εκεί ελληνικών πληθυσμών που μέσω της παραπάνω εξέλιξης θα δοκιμαστούν οι ήδη μειωμένες αντοχές τους από τον εχθρικό Ράμα….

LYK

Τους γλεντήσαμε στον Έβρο και τους γλεντάνε και αλλού…
Ιδού χορός. ///
https://www.youtube.com/watch?v=otna9Pe3jWg&list=RDsiwpn14IE7E&index=3

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

12
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 September 2015 #352

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 August 2016 #363

Αγορά 2.29

Related News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ στα Ελληνικά Ναυπηγεία

 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...

Ο Ν. Δένδιας συνεχάρη τον Πορτογάλο ΥΠΕΞ για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Πορτογαλία

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχάρη τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα (Augusto Santos Silva) για την ανάληψη της 6μηνιαίας...

Σι Ζιπίν προς Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό: «Να είστε έτοιμοι για πόλεμο»

Οι εμψυχωτικές ομιλίες από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι πάντα στο πρόγραμμα ωστόσο όταν η προτροπή «να είστε έτοιμοι για πόλεμο ανά πάσα...