Στις 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση δημοσιογράφων από τον επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, για τον απολογισμό του 2020 και τους στόχους του 2021.
Ο Ισμαήλ Ντεμίρ ενημερώνει για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας
Μεταξύ άλλων, ο Ντεμίρ ανέφερε ως εξοπλιστικούς στόχους για φέτος:
- Την παράδοση των πρώτων οπλισμένων drones AKINCI.
- Την παραγωγή οπλισμένων drones AKSUNGUR.
- Τη συνέχιση των προγραμμάτων μαζικής χρήσης drones διαφόρων κατηγοριών.
- Τη συνέχιση των προγραμμάτων μη επανδρωμένων ναυτικών συστημάτων.
- Την παράδοση μη επανδρωμένων χερσαίων οχημάτων.
- Την παράδοση του πρώτου εγχώριου κινητήρα BATU για το άρμα μάχης ALTAY και του πρώτου εγχώριου κινητήρα UTKU για ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα επόμενης γενιάς.
- Την παράδοση των πρώτων τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων PARS 6×6.
- Την παράδοση των πρώτων T129B βελτιωμένης έκδοσης παραγωγής.
- Την παράδοση του πρώτου συστήματος παρεμβολέα MILKAR-4A2.
- Την έναρξη παραλαβής εγχώριων πολυβόλων των 7,62mm, εγχώριων προωθητικών γεμισμάτων βλημάτων για το πυροβολικό, αντιαρματικών πυραύλων KARAOK και τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου όλμων.
- Την παράδοση του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu.
- Την παράδοση του πλοίου εκπαίδευσης και δοκιμών TCG Ufuk.
- Την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας I.
- Την παράδοση των πρώτων πυραύλων επιφανείας-επιφανείας ATMACA και τορπιλών AKYA.
- Την παράδοση δύο ΑΦΝΕ ATR 72 (P-72).
- Τη συνέχιση του προγράμματος δομικής βελτίωσης μαχητικών F-16.
- Την έναρξη κατασκευής υποσυστημάτων του προγράμματος TF-X.
- Την παράδοση δύο εκσυγχρονισμένων μεταγωγικών C-130E/B.
- Την έναρξη παράδοσης Α/Α συστημάτων HISAR-A+.
- Την ολοκλήρωση των δοκιμών ανάπτυξης του Α/Α συστήματος HISAR-0+.
- Την ολοκλήρωση της σχεδίασης του Α/Α συστήματος SIPER.
- Την ολοκλήρωση των δοκιμών των πυραύλων αέρος-αέρος BOZDOGAN και GOKDOGAN.
- Την παράδοση των πρώτων εγχώριων κινητήρων KTJ3200 για πυραύλους cruise SOM και επιφανείας-επιφανείας ATMACA.
- Την παράδοση του πρώτου ραντάρ EIRS.
Τα μισά να είναι αλήθεια, ζηλεύω… Πολύ
Να προβληματιζεσαι οχι να ζηλευεις.
μα καλα τα λεφτα που τα βρισκουν;;;
Πείνα που πέφτει να δεις.Να που τα βρίσκουν.
Πολυ μαυρο χρημα στη Τουρκια.Μα πολυ μαυρο χρημα λεμε……
Είχαν την φαινή ιδέα να μην του νοιάζει η προέλευση των κεφαλαίων που εισήλθαν στην χώρα, καρι που θα έπρεπε να σκεφτόμασταν και εμείς καμιά φορα. Εδώ αν επενδύσει κάποιος τον κυνηγάμε με το δίκανο ως εν δυνάμει ληστή.
Έτσι είναι, αλλά… κάποια στιγμή παύει να είναι κράτος δικαίου και οι ανισότητες εκτινάσσονται δημιουργώντας τρικοκοσμικό περιβάλλον, διαφθορά, έγκλημα και τρομοκρατικές οργανώσεις θα λουφάξουν εκεί μέσα.Εντάξει θα μου πει κάποιος, σιγά το νέο, η Τουρκία ποτέ δεν ήταν ένα κράτος δικαίου.Υπάρχει ένα όριο όμως.Οι καιροί αλλάζουν και δείτε τι συμβαίνει τώρα όπου αρχίζει να συγκρούεται η ίδια τους η κοινωνία διαιρεμένη.Εξευρωπαϊσμένοι τούρκοι που στολίζουν δέντρο και μαμελούκοι της Ανατολίας που πυροβολούν φουσκωτούς Αγιοβασίληδες.Εθνικιστές που κετέβαζαν απ’τα άρματα στρατιώτες και τους πετσόκοβαν στο πραξικόπημα. Πλατείες Ταξίμ κ.α. Επιπλέον τέτοιου τύπου κράτη αποβάλλονται από τους διεθνείς θεσμούς κάποια στιγμή και ακόμα χώρες σαν τη Γερμανία θα ξανασκεφτούν συνεργασίες.Πρόσφατο παράδειγμα η VW που μπορεί να προέβαλε ένα άσχετο επιχείρημα, από πίσω όμως αυτά βλέπουν και αποφασίζουν.Για αυτό θύχτικαν οι Τούρκοι.Ξέρουν ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους με διαφθορά και πάρε-δώσε με τρομοκρατία και ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ όπλων και καυσίμων και αυτή η απόφαση των Γερμανών τους πετάει από τον χάρτη των αξιόπιστων κρατών για σοβαρές επενδύσεις.Το θαύμα τους είναι πρόσκαιρο και βασίζεται σε κλοπή σχεδίων με reverse engineering και συναρμολόγηση ποιοτικών τεχνολογικά απαρτίων που κατασκευάζουν άλλοι πάνω σε μία καλή ιδέα όπως τα UCAV κ.α. Και εμείς εάν προσπαθήσουμε λίγο μπορούμε να το κάνουμε.Εντάξει δεν έκαναν και κανα θαύμα.Απλά ο πασάς εκεί έριξε όλο το βάρος σε αυτόν τον τομέα και όλοι πεινάνε. ΕΠΙΠΛΕΟΝ εμείς ανήκουμε σε έναν πυρήνα τεχνολογικά ανώτερων κρατών και πρέπει να προχωρήσουμε με τις συνεργασίες μας και την απορρόφηση τεχνολογιών και κατασκευαστικού έργου με αυτές τις εταιρείες.Για αυτό μπήκαμε στην Ε.Ε και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να εκτινάξουμε τη βιομηχανία μας.Κανείς δεν είναι ικανός να δημιουργεί αφη σαν τα F-35 μόνος του όπως θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι κλέβοντας και μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποίησαν το ΝΑΤΟ για πρόσβαση σε αυτές τις τεχνολογίες.Τώρα παρακαλάνε για κινητήρες μέχρι και τους Ουκρανούς.Και αυτά για τις ΜΕΚΟ τα ακούω βερεσέ με δικά τους ραντάρ κ.α που είναι αδοκίμαστα.Σαφώς θα έχουν επιτυχίες, αλλά υπάρχει τίμημα με τον τρόπο που το κάνουν.Και το Ιράν επιτυχίες έχει..
Κάνετε όμως ένα σφάλμα ,αυτού του τύπου τα κράτη απο πριν δεν ήταν κράτη δικαίου. Η Τουρκία τριτοκοσμική ήταν πριν φέρει ξένα κεφάλαια. Εντάξει δεν λέω να φέρουμε στην χώρα όλο το μαύρο χρήμα απο τα ναρκωτικά αλλά σίγουρα πρέπει να γίνουμε πολύ πιο δεκτικοί στην εισαγωγή ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων στην χώρα.
Πως να μην συνεχίζει? Αφου εχουν αναπτύκει δικια τους ικανή πολεμική βιομηχανία και διαθέτουν την απαραίτητη οργάνωση και πολιτική βούληση…
Καμιά φορά δεν είναι κακό να μαθαίνεις απο τον εχθρό σου….
Τεράστια επένδυση στα drone που τους βγήκε μέχρι τώρα, και εμείς ζαλισμένοι απο την αγορά 18 Rafale απλά κοιτάμε…
και σκέψου, στέλνουν καμιά 20 suicide drones με κόστος 20m και τα κάνουν κόσκινο..Χρειαζόμαστε άμεσα τρόπο αντιμετώπισης drone!!! Τι φρεγάτες να πάρουμε, τι αεροπλάνα πάρουμε, αν δεν έχουμε τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε, πάει…Εννοείται ότι μια φρεγάτα θα μπορεί (λογικά) να τα αντιμετωπίσει, το αεροσκάφος στο έδαφος όχι.
Ποιος νοημων θα περίμενε ποτέ η Τουρκια να κόψει ρυθμό στους εξοπλισμούς? Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ακόμη και εάν την κυβερνήσει ο Συριζα και εαν την διασώσει το ΔΝΤ. Ή ακόμα και εάν δροσίσει ο ήλιος.
Η εξοπλιζομαστε η χανομαστε..απλα τα πραγματα..
Με τόσα πάρε δώσε που έχει με τριτοκοσμικές χώρες σε Αφρική και αλλού, μια χαρά συνάλλαγμα μαζεύει πουλώντας τους όπλα. Δεν θέλουν state-of-the-art αυτές οι χώρες. Μια χαρά το έχει σκεφτεί….
Όταν δεν είσαι αποικία των ξένων δυνάμεων και πελάτης ξένων συστημάτων τέτοια αμυντική βιομηχανία έχεις και τέτοιο αμυντικό πρόγραμμα. Μπορεί να γίνονται προσπάθειες απ την τωρινή κυβέρνηση για επανεπλισμό και καλώς να της πιστωθεί αυτό αλλά στο κομμάτι της αμυντικής βιομηχανίας συνεχίζει τη μεταπολιτευτική πολιτική. ΔΕΝ θελουν αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα
ΑΝΤΙDRONES:
ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΧΝΗ ΠΟΛΛΆ ΕΙΔΙΚΆ ΒΛΉΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑ ΔΕΣΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ,
50 βλήματα σέ κάθε ριπή