Μικρός αριθμός τουρκικών εξαρτημάτων για το F-35 και μετά τον Μάρτιο

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 29
  •  
  •  

Η Τουρκία θα συνεχίσει να παραδίδει ορισμένα εξαρτήματα για το F-35 και μετά τον Μάρτιο, αναφέρει η Ellen Lord.

Σύμφωνα με το «Defense One», η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, με αρμοδιότητα σε θέματα προμηθειών και υποστήριξης, είπε την Τρίτη πως αυτό θα γίνει για να εξυπηρετηθούν οι αμερικανικές εταιρείες Lockheed Martin και Pratt & Whitney. Η παράταση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους και αφορά έξι σημεία-κλειδιά του μαχητικού, που οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν ακόμα να βρουν εναλλακτικό προμηθευτή. Τα συγκεκριμένα εξαρτήματα έχουν ήδη πληρωθεί, τονίζει βιομηχανική πηγή.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι στο θέμα της (μη) επιστροφής της Τουρκίας στο F-35», λέει η Ellen Lord

Δέκα τουρκικές εταιρείες είχαν αναλάβει την κατασκευή περισσότερων από 900 εξαρτημάτων του F-35, πριν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να τις εκδιώξουν από το πρόγραμμα επειδή η Τουρκία παρέλαβε το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400. Το κόστος από την απομάκρυνσή τους εκτιμάται σε 500 με 600 εκατομμύρια δολάρια.

Απομένουν μόλις 12 (!) απάρτια «made in Turkey» για τα F-35 από τα 844 που της είχαν ανατεθεί αρχικά

Την ίδια στιγμή, η Lord έκανε γνωστό ότι δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας γύρω από την κατάληξη των τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία και είναι αποθηκευμένα στην αεροπορική βάση Luke, στην Αριζόνα. Τα υπόλοιπα τουρκικά F-35A υπό κατασκευή θα καταλήξουν στην Αμερικανική Αεροπορία.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 29
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Miscojones Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Τα υπόλοιπα τουρκικά F-35A υπό κατασκευή θα καταλήξουν στην Αμερικανική Αεροπορία….Συνέβη και το 1914 όταν 2 θωρηκτά Dreadnought της κλάσης Reşadiye που τα ναυπηγούσε η Τουρκία στην Αγγλία, κατασχέθηκαν από τους εγγλέζους. Το πρώτο υπηρέτησε στο Royal Navy ως Θωρηκτό HMS Erin για όλο τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και το δεύτερο που ακόμα δεν είχε τελειώσει η κατασκευή του, διαλύθηκε για παλιοσίδερα.