Πρωταθλήτρια στα νέα φωτοβολταϊκά η Τουρκία, ξεπέρασε και την Γερμανία

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα του energypress.gr εδώ, “η Τουρκία ήταν η μεγαλύτερη αγορά με 1,79 νέα γιγαβάτ και ακολούθησε η Γερμανία με 1,75 GWp”. Με λίγα λόγια, η Τουρκία εγκατέστησε τα περισσότερα φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη.

Η γειτονική χώρα εγκαθιστά συνεχώς νέες μονάδες αιολικών και φωτοβολταϊκών, σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να απεξαρτηθεί από τις συμβατικές μορφές παραγωγής ενέργειας. Η κεντρική κυβέρνηση και οι κατά τόπους οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης βοηθούν όσο μπορούν την εγκατάσταση νέων μονάδων, που μπορούν αποκεντρωμένα να προσφέρουν φθηνή ενέργεια στο τουρκικό σύστημα.

Σε μια άλλα παράλληλη κίνηση, πάλι σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr εδώ, η γειτονική μας χώρα ξεκίνησε εργασίες κατασκευής εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Λίμνη Τουζ. Στην υποδομή, θα μπορούν να αποθηκευτούν 5,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο που εκτιμάται ότι θα μπορεί να καλύψει περίπου το 50% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στα σπίτια στην Τουρκία ετησίως, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nidikos
Guest
Nidikos

Εκεί γεννάνε κανονικά τα αμνοερίφια κοντά στα αιολικά πάρκα; Γιατί εδώ απ’ ότι άκουσαν τα έρμα μου αυτάκια σε νησί του Αιγαίου άπόλυτα εξαρτημένου από Η/Ζ ” τα γίδια σταματήσαν να γεννάνε όπου έχει ανεμογεννήτριες” (!) …γεννάνε όμως κανονικά δίπλα από την χωματερή. Τελικά το ελληνικό γίδι είναι αξεπέραστο.

Faethon
Member
Faethon

Μάντεψε φίλε μου , ποιοί είναι τα γίδια…

Spyros
Member
Spyros

Και οι δυο σας προσβάλλετε τα γίδια, κι αυτό δεν είναι ούτε πρέπον ούτε ακριβές:
https://www.mnn.com/earth-matters/animals/stories/goats-are-smarter-than-you-think-researchers-say

Em.Ti
Member
Em.Ti

Γιατί, και που τα έχουμε τα αιολικά πάρκα, τα κάνουμε κάτι;

chikichiki
Member
chikichiki

Μπορεί να τον αντιπαθούμε και να έχει ψυχολογικά με εμάς, αλλά ο άνθρωπος είναι ξύπνιος.

geo
Guest
geo

τρελος τρελος αλλα υπερδυναμη την εχει κανει

Alexandros
Member
Alexandros

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, το άρθρο αναφέρεται στην εγκατεστημένη ισχύ για το έτος 2017.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

“Με λίγα λόγια η Τουρκία εγκατέστησε τα περισσότερα φωτοβολταικά στην Ευρώπη”…: 1) Κανονικά η Τουρκία δεν είναι στην Ευρώπη. Έχει ένα μικρό κομμάτι της, όμως θεωρητικά είναι Ασιατική χώρα. Είναι τόσο Ευρώπη όσο το Ισραήλ και η Αυστραλία που συμμετέχουν στην Eurovision… 2) Μιλάμε για τις προσθήκες κατά το έτος 2017. Όμως αντιπαραβάλλονται άσχετα πράγματα, καθώς οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν εγκαταστήσει πολύ περισσότερες ποσότητες τα προηγούμενα χρόνια, και καθώς έπιασαν τα quotas και εγκατέστησαν ότι ήταν να εγκατασταθεί, δεν είχαν τι άλλο να εγκαταστήσουν. Έτσι οι Τούρκοι που άρχισαν τελευταίοι φαίνονται να περνάνε την Γερμανία. 3) Καθώς τα φωτοβολταικά είναι… Read more »

jimdenin
Member
jimdenin

Να προσθέσω ότι σημαντικές επενδύσεις έχουν, γίνει απο πλευράς γείτονος χώρας και στο θέμα της γεωθερμικής ενέργειας. όπου έχει ξεφύγει αρκετά απο τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και πλησιάζει στον τομέα αυτό, χώρες πρωτοπόρες όπως η Ισλανδία, η νέα Ζηλανδία κλπ.

ivychris
Guest
ivychris

“…Στην υποδομή, θα μπορούν να αποθηκευτούν 5,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο που εκτιμάται ότι θα μπορεί να καλύψει περίπου το 50% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στα σπίτια στην Τουρκία ετησίως,..”

οφθαλμοφανής η ανακρίβεια αφού είναι γνωστό ότι η Ελλάδα καταναλώνει ετησίως 2.8Δισ bcm

“Total consumption increased from which a rise of 19.2 percent in natural gas imports was seen to reach 55.2 billion cubic meters (bcm) in 2017 from 46.3 bcm in 2016, according to EMRA’s data.
The latest records in 2014 showed 48.7 bcm in consumption and imports of 49.2 bcm.”