Η Τουρκία επιτρέπει την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας σε πιο μόνιμη βάση

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία σχεδιάζει να μετατρέψει ένα προσωρινό νόμο που επέτρεψε στους άνδρες πολίτες να εξαγοράσουν τη θητεία τους ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της σε ένα μόνιμο πρόγραμμα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση του προϋπολογισμού της χώρας.

Οι άνδρες πρέπει κανονικά να υπηρετούν έξι έως δώδεκα μήνες στον στρατό, αλλά με το νόμο αυτό μπόρεσαν να πληρώσουν ένα ποσό και να υπηρετήσουν μόνο ένα μήνα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το νέο σύστημα στρατιωτικής θητείας την Κυριακή κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην περιοχή Μπαλίκεσιρ.

Οι ρυθμίσεις του νόμου επέτρεψαν την λεγόμενη «πληρωμένη» στρατιωτική θητεία μόνο τέσσερις φορές τα τελευταία 20 χρόνια. Μια φορά ήταν μετά τον καταστροφικό σεισμό το 1999 στην περιοχή του Μαρμαρά και οι υπόλοιπες το 2011, το 2014 και το 2018.

Το Δεκέμβριο, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είχε εισπράξει 9,5 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2018 από από περισσότερους από 635.000 πολίτες που έσπευσαν να πληρώσουν για να υπηρετήσουν μειωμένη θητεία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Ερντογάν πάντως δήλωσε στο κοινό του ότι το πρόγραμμα θα περιορίζεται σε 145.000 άνδρες ετησίως, ανάλογα και με τις ανάγκες του Στρατού. Το κόστος πέρυσι ήταν 15.000 λίρες πέρυσι, η κυβέρνηση όμως δεν έχει ακόμη καθορίσει το νέο κόστος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
4Horsemen
Member
4Horsemen

Με πληθυσμό ανδρών περίπου 10.000.000 (!) στο ηλικιακό εύρος 20-34 ετών, δεν έχουν και πολλή ανάγκη από στρατεύσιμους…

George K.
Guest
George K.

Με αυτά τα κράνη μου θυμίζουν minions…. grin

Thethirdpart
Member

+1..very ugly :))