Η Τουρκία μεταφέρει Α/Α σύστημα I-HAWK στη Συρία

13
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μετά τη Λιβύη, η Τουρκία φαίνεται πως έχει μεταφέρει ένα Α/Α σύστημα μέσης εμβέλειας I-HAWK στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Η μεταφορά των I-Hawk καταγράφεται σε βίντεο και έχει ως σκοπό να ενισχύσει τις ικανότητες Α/Α προστασίας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στη ΒΔ Συρία, ώστε να μην κινδυνεύουν από πιθανές συριακές ή ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Να σημειωθεί, σε μια τέτοια αεροπορική επιδρομή, η οποία έγινε τον Φεβρουάριο, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 33 Τούρκοι στρατιώτες.

Τουρκικά ΜΙΜ-23 I-HAWK και Korkut στη Λιβύη; τι φοβούνται οι Τούρκοι;

Το Α/Α σύστημα I-HAWK είναι αμερικανικής κατασκευής και βρίσκεται σε υπηρεσία με την Τουρκία από τη δεκαετία του 2000. Η μέγιστη εμβέλειά του φτάνει τα 42km. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, η Τουρκία μετακίνησε ορισμένα συστήματα σε περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, για παράδειγμα στην αεροπορική βάση του Incirlik.

Η Τουρκία θα δοκιμάσει τα εγχώρια Α/Α συστήματα Hisar-A/O στη Συρία

Πριν τη μεταφορά των I-HAWK, η Τουρκία είχε αναπτύξει στην Ιντλίμπ αριθμό συστημάτων V-SHORADS Altigan. Τα τελευταία έχουν ωστόσο πολύ μικρότερη εμβέλεια, η οποία φτάνει μόλις τα 5,5km.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

13
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
6 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
ThrasblackpetegEman202kK19641970Lefteris Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Να δω πως θα ξεχωρίζουν τα Ρώσικα από τα Συριακά αεροσκάφοι;
Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει πως θα βάλουν εναντίον ρώσικου.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Αγαπητέ Νικόλαε, μάλλον δεν παρακολούθησες με την απαιτούμενη προσοχή το βίντεο!comment image

Eman202
Member
Noble Member
Eman202

Αδερφέ δεν χρειάζεται να καν να χρησιμοποιηθεί ένας πύραυλος, που εκτός των άλλων έχει κ ένα σεβαστό κόστος,για ένα σύστημα σαν τα τουρκικά Improved Hawk.
Υπάρχουν τα κατευθυνόμενα βλήματα πυροβολικου krasnopol M2 -M3 που μπορούν να κάνουν την δουλειά πολύ πιο οικονομικά κ χωρίς να δώσουν κ δικαιώματα στους Τούρκους ότι τούς χτύπησαν οι Ρώσοι.
Ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν χρησιμοποιηθεί στην Συρία με μεγάλη επιτυχία.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Ετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο;

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Αν και όταν αναπτυχθεί, με δεδομένο πάντα ότι πρόκειται περί πολεμικής και όχι…τουριστικής αναπτύξεως, θα πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την χρησιμότητα / επιβιωσιμότητα κτλ του εν λόγω συστήματος στο σημερινό πεδίο της μάχης. Βέβαια είναι να απορεί κανείς τι προσπαθούν να πετύχουν οι Τούρκοι. Έριξαν ένα SU-24 και ακόμη το πληρώνουν. Πήγαν να ρίξουν ένα άλλο με τον Stinger και χάθηκε το σπίτι μαζί με το στοιχείο βολής. Με βάση το τι υπάρχει στο Ρώσικο οπλοστάσιο, οι μονάδες των Hawk να νιώθουν τυχερές αν τους την πέσουν μόνο με αυτό που ανέφερε ο… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Μάλλον προς αναπτέρωση του ηθικού πηγαίνουν. Δεν θα τολμήσουν ούτε tracking να κάνουν.

osalonikios
Member
Member
osalonikios

Οι τούρκοι πήραν τα hawk το 2000; Μα ήταν ήδη 30 και βάλε χρόνων Α/Α σύστηματα. Ήταν ήδη ξεπερασμένα.
Μήπως κάνετε λάθος και τα έχουν από το 80 ή το 90;
Δεν έχει νόημα να κυνηγάς F16 της πολεμικής μας αεροπορίας με hawk.

blackpeteg
Member
Noble Member
blackpeteg

Η Τουρκία έχει τελειώσει ως χώρα – μπορεί να ακούγεται πρόωρο ή ευχολόγιο αλλά η πραγματικότητα είναι πλέον αυτή. Μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης του Μοντρέ λόγω πρόθεσης κατασκευής εναλλακτικής οδού από το Βόσπορο, το παιχνίδι αλλάζει 100%. Η Ρωσία δεν θα αφήσει τέτοια πρόθεση να μείνει ούτε ως εξαγγελία. Ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι να αλλάξει η ιδιοκτησία των στενών και το καθεστώς της περιοχής. Η ύπαρξη της Τουρκίας δεν συμφέρει πλέον ούτε την Κίνα (Ουιγούροι) ούτε την Ρωσία (ισλαμιστές στο μαλακό υπογάστριο και Κριμαία) ούτε τις ΗΠΑ (απειλή για Ισραήλ και ΝΑ Μεσόγειο) ούτε την Σ.Αραβία… Read more »

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

Σωστά, θα λύνονταν για πάντα το πρόβλημα αν τα Στενά περικλείονταν από ουδέτερα εδάφη με διεθνή επιτήρηση.
Τελικά οι προφητείες που διαβάζουμε είναι η καλύτερη γεωπολιτική ανάλυση για την περιοχή αυτή.

blackpeteg
Member
Noble Member
blackpeteg

Έχει πολλή πλάκα αλλά πλησιάζουν πάρα πολύ στην πραγματικότητα και σε βάζουν σε σκέψεις…

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Η Τουρκία κατά την ταπεινή μου άποψη, νόμισε ότι κατασκευάζοντας κάποια οπλικά συστήματα μόνη της (αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ) έγινε υπερδύναμη και θα κάνει κουμάντο σε όλη την Μεσόγειο, την Μ. Ανατολή και τα Βαλκάνια.Η υποστήριξη της Γερμανίας μπορεί εύκολα να πάει περίπατο μόλις σφίξουν τα λουριά από τις ΗΠΑ και υψώσουν φωνή οι χώρες του Νότου που βαρέθηκαν να ασχολούνται με τις π@π@ριές του Έρντι. Είχε παρουσιαστεί κάποτε ένας χάρτης με το σχέδιο των ΗΠΑ για τριχοτόμηση της Τουρκίας . Τυχαία δεν κυκλοφορούν πάντως τέτοια σχέδια. Εδώ κολλάει το κλασικό “που πας ρε Καραμήτρο”.

Thras
Member
Famed Member
Thras

Μείον δύο συστήματα από την τουρκική αεράμυνα. Αναρωτιέμαι, τα αεροδρόμιά τους με τι θα τα προστατεύουν, με Rapier…;;; Όχι ότι τα HAWK είναι αρκετά, αλλά είναι καλύτερα τουλάχιστον σε εμβέλεια!