Τούρκοι δικηγόροι αιτούνται «μπούκα» στο Ιντσιρλίκ και σύλληψη Αμερικανών!

4
1856

Μια ομάδα ανεξάρτητων Τούρκων δικηγόρων έχει υποβάλει αίτηση στα δικαστήρια της χώρας για την σύλληψη περίπου δώδεκα Αμερικανών στρατιωτικών σχετικά με υποτιθέμενους δεσμούς με την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2016 και σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε, συμμετείχαν άμεσα στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.

Συγκεκριμένα, η τουρκική νομική μη κυβερνητική οργάνωση Association for Social Justice and Aid, στις τάξεις της οποίας περιλαμβάνονται ένθερμοι υποστηρικτές της κυβέρνησης του Ερντογάν και απολαμβάνει στήριξη από τις αρχές της χώρας, υπέβαλε τις κατηγορίες στο Γενικό Εισαγγελέα στα Άδανα στις 3 Αυγούστου 2018.

Το κατηγορητήριο όγκου 60 σελίδων, ζητά επίσης από τις τουρκικές αρχές να άρουν τις αμερικανικές στρατιωτικές πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ, σε τμήμα του οποίου η αμερικανική Αεροπορία έχει τον αποκλειστικό έλεγχο και να εκδώσει ένα ένταλμα έρευνας στη μονάδα αυτή για να αναζητήσει πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι στιγμής, η τουρκική κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει ενεργήσει σε καμία από τις κατηγορίες.

Αυτές οι τελευταίες κινήσεις θέτουν εν αμφιβόλω το αν εξακολουθεί να έχει νόημα η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποθηκεύει δεκάδες πυρηνικά όπλα στη συγκεκριμένη βάση ή έστω και να συνεχίσει να την χρησιμοποιεί για συμβατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  • Με εντολη ερντογαν αποκλειετε αλλα απο τιποτα σαλεμενους ακροδεξιους γκριζους λυκους
   θα ηταν ωραια να γινοταν η μπουκα , μεσα σε λιγα λεπτα ολα τα τουρκικα αεροδρομια θα ειχαν στοχοποιηθει
   οι αμερικανοι θα μας απαλλασαν μια για παντα απο την τουρκικη αεροπορια

 1. Για φανταστείτε να ήταν αντιπολίτευση ο Αλέξης;
  Reaper στην Λάρισα, αεροπλανοφόρα στην Σούδα, αναβάθμιση F16, απέλαση Ρώσων ….
  Τι λέω ….
  ΣΥΡΙΖΑ ολέ ολέ ολέ ολέ …
  Κούλη είσαι η κάλλιστη αντιπολίτευση.
  Το σκέφτομαι σοβαρά να το κάνω … όχι να το ξανακάνω !
  Αν ξεφορτωθεί και μερικά ταγάρια ….

Comments are closed.