Θα μπορούσε το «TCG Anadolu» να μεταφέρει αμερικανικά και όχι τουρκικά F-35B;

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ακόμη και αν η Τουρκία δεν προμηθευτεί το μαχητικό F-35B για το LHD «TCG Anadolu», το Τουρκικό Ναυτικό θέλει να εκμεταλλευτεί το πλοίο ώστε να μεταφέρει αμερικανικά / νατοϊκά αεροσκάφη.

Η συγκεκριμένη άποψη καλλιεργείται μετά την όξυνση της διένεξης με τις ΗΠΑ για το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400, που έχει οδηγήσει στο πάγωμα της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα F-35. Και αν για το F-35A, το οποίο η Τουρκική Αεροπορία επιδιώκει να εντάξει σε υπηρεσία, έχουν ήδη δημοσιευτεί ονόματα υποψηφίων εναλλακτικών επιλογών (π.χ. Su-35, Su-57 ή ευρωπαϊκά προγράμματα), το Τουρκικό Ναυτικό δεν έχει αλλάξει άποψη.

H Τουρκία σύντομα θα διαθέτει αεροπλανοφόρο, χωρίς αεροπλάνα…

Σύμφωνα με το «C4Defence», το LHD εξακολουθεί να σχεδιάζεται για να φιλοξενεί μαχητικά F-35Β, ωστόσο, αυτά μπορεί να είναι ξένα στα πλαίσια αποστολών του NATO. Κατά τα ίδια πρότυπα, το πλοίο θα φιλοξενεί αεροσκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων V-22 Osprey για κοινές νατοϊκές επιχειρήσεις.

Για του λόγου το αληθές στην πρόσφατη 11η Διάσκεψη των Πρεσβευτών εμφανίστηκε μοντέλο υπό κλίμακα του «TCG Anadolu» και ήταν διακριτά μαχητικά F-35B με αμερικανικά εθνόσημα. Για πρώτη επίσης φορά εμφανίστηκαν σε μοντέλο του πλοίου επιθετικά ελικόπτερα T129 στο κατάστρωμα.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

απ την στιγμη που δε θα ναι επικύνδινο για μας δεν παει να κουβαλάει και B52 το ιδιο μου κάνει. Παραμένει το θεμα οτι θα πρέπει να κινηται εκτος της ακτίνας του S400 ή δεν θα εχει πληροφοριες iff το συστημα για αμερικανικά αεροσκάφη

andreasmp412c
Member
Noble Member
andreasmp412c

Μαλιστα, εδω σε τοσους πολεμους δεν αφησαν τους αμερικανους να χρησιμοποιησουν τουρκικες βασεις, τωρα θα τους πηγαινουν κ βαρκαδα….