Τρίβει τα χέρια του το Ισραήλ με το ενδεχόμενο να μην πάρει η Τουρκία τα F-35

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η απόφαση των ΗΠΑ να σταματήσουν τις παραδόσεις των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400, θα επιτρέψει στο Ισραήλ να διατηρήσει την εναέρια αεροπορική υπεροχή στη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Jerusalem Post σε σχετικό της δημοσίευμα.

Οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες με την επιμονή της Άγκυρας να αποκτήσει τους ρωσικούς Α/Α πυραύλους S-400, τη στιγμή που Αμερικανοί αξιωματούχοι κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τη πιθανότητα υποκλοπής απόρρητων δεδομένων του F-35 και της μη συμβατότητας του συστήματος με την Α/Α ομπρέλα του NATO.

Το Ισραήλ έχει ήδη αποκτήσει 14 αεροσκάφη F-35I Adir και αναμένει να έχει παραλάβει 50 έως 2024, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο επίσης για τις κοινές ασκήσεις της Ισραηλινής Αεροπορίας με την Ελληνική πάνω από τη Κρήτη, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για το πως μπορεί να αντιμετωπιστούν οι S-300 που διαθέτει η ΠΑ.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Kimon

Με του s300 τι άλλαξε;, Αν θυμάμαι τους κρατούσαμε μακριά από ασκήσεις με φίλιες χώρες ..

Thras
Member
Famed Member
Thras

Για να πάρεις κάτι πρέπει να δώσεις και κάτι…

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Τίποτα δεν άλλαξε, απλά δώσαμε κ#λο…….! envy envy envy envy

MisCo
Guest
MisCo

Μεταξυ μας τώρα, μιλαμε για ενα σύστημα που πλησιαζει την 20ετια, σιγα το top secret. Σε ενα βαθμό εχει απαξιωθει τεχνολογικα σε σχεση με τις απειλες που θα κληθει να αντιμετωπισει. Να μιλουσαμε για κανα συστημα φρεσκαδουρα, εκει αλλάζει.

Stavrogin
Member
Noble Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

ασφαλώς η κόντρα ΗΠΑ Τουρκίας θα κρατήσει πολύ καιρό ακόμα και αφού παραδοθούν τα S400 γιατι ποτέ δεν ξέρουμε αν θα καταλήξουν σε κανένα αζερμπαιτζάν (σίγουρα δεν πάνε με τίποτα Β. Κύπρο και γιατί η έξοδος απο το προγραμμα των F35 αν συμβεί θα είναι μια επίσης αργλη διαδικασία. Αν παρ όλα αυτά βγουν οι τουρκοι απο το πρόγραμμα τα προς παράδοση αεροσκάφη θα διατεθούν φαντάζομαι σε άλλους πελάτες και με αυτόν τον τρόπο θα μετριαστούν οι επιπτώσεις της μετάβασης της τουρκικής παραγωγής σε άλλους κατασκευαστές