Βαρύ το τίμημα του πραξικοπήματος στην Τουρκία

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

…και ένα σχετικό infogram

———————————————————————————————

Με την ευκαιρία της επετείου του τουρκικού πραξικοπήματος, που η κυβέρνηση Ερντογάν έχει αναγάγει σε διαρκή φιέστα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν αποστρατευθεί 7.655 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον στρατό ξηράς αποστρατεύθηκαν επτά ανώτατοι αξιωματικοί, 2.538 ανώτεροι και άλλοι αξιωματικοί, 1.016 υπαξιωματικοί, 1.087 στελέχη ειδικού καθεστώτος και 170 άλλοι.

Στο τουρκικό ναυτικό αποστατεύτηκαν 31 ανώτατοι, 646 άλλοι αξιωματικοί, 368 υποαξιωματικοί και 30 άλλοι.

Η τουρκική αεροπορία «έχασε» 31 ανωτάτους, 1.103 άλλους αξιωματικούς, 536 υπαξιωματικούς και 450 άλλους.

Σε αυτό τον… απολογισμό όμως δεν περιλαμβάνονται και χιλιάδες άλλα στελέχη τα οποία έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία αλλά το καθεστώς τους δεν είναι ακόμη οριστικό.

Επίσης δεν περιλαμβάνονται και χιλιάδες στελέχη του πολιτικού τομέα συνδεδεμένα με τις τουρκικές ΕΔ καθώς και μεγάλοι αριθμοί στελεχών της κρατικής αλλά και ιδιωτικής πολεμικής βιομηχανίας.

(πηγή turkishminute)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mich
Guest
Mich

Τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα, ιδίως σε ναυτικό και ακόμα περισσότερο στην αεροπορία (1103 αξιωματικοί θα πάρει χρόνια να αναπληρωθούν). Θα ήταν χρήσιμο να ξέραμε και πόσοι “πιστοί” επανήλθαν από αποστρατεία ή όποιο άλλο καθεστώς.

Em.Ti
Member
Em.Ti

Μια χαρά το έκανε το ξεκαθάρισμα ο νεοσουλτάνος. Τώρα δεν πρόκειται να του κουνηθεί κανείς κεμαλιστής για χρόνια.

Manolis
Member
Manolis

Μην εισαι σιγουρος, ειδικα εαν ο ΤΣ υποστει καποια ντροπιαστικη ηττα σε ενα απο τα μετωπα που εχουν ανοιξει.

Em.Ti
Member
Em.Ti

Ο ΤΣ είναι σε εμπόλεμη κατάσταση στις Κουρδικές περιοχές εδώ και χρόνια. Και ουσιαστικά αυτό επεκτάθηκε και εντός Συριακής επικράτειας πλέον. Δεν ξέρω ποιό άλλο μέτωπο εννοείτε.