Οι Τούρκοι πιλότοι και τεχνικοί που εκπαιδεύονται στο F-35 επιστρέφουν αύριο (1/8) στην πατρίδα τους

8
3201
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μετά το «πάγωμα» της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35, οι Τούρκοι πιλότοι και τεχνικοί που βρίσκονται στις ΗΠΑ και οι οποίοι εκπαιδεύονται στο F-35 θα επιστρέψουν αύριο στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχουν 43 Τούρκοι εκπαιδευόμενοι στις αεροπορικές βάσεις Luke και Eglin, έξι από τους οποίους είναι πιλότοι. Όλοι αυτοί πρέπει τώρα να γυρίσουν στην Τουρκία, γιατί η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην έναρξη παραλαβής του ρωσικού Α/Α συστήματος S-400, που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με το μαχητικό F-35.

Εφόσον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους Τούρκους συνεχιζόταν ομαλά, μέχρι το 2020 θα έπρεπε να καταρτιστούν στις ΗΠΑ 13 πιλότοι και περισσότερα από 300 άτομα λοιπών ειδικοτήτων. Για την επιστροφή των 43 Τούρκων εκπαιδευόμενων είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην επιστολή της 6 Ιουνίου 2019 ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν.

Οι Τούρκοι πιλότοι των F-35 έχουν προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου για να φύγουν από τις ΗΠΑ!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
x-m
Member
Noble Member
x-m

Οι πιλότοι πρέπει να έχουν φάει χοντρό ξενέρωμα !! Εκεί που ανέβαιναν κατηγορία, ξανά πίσω…….

Mitsos_Mantzos
Guest
Mitsos_Mantzos

Σωστή παρατήρηση θα είναι σαν να μπαίνεις από την καινούργια πενηντάρα BMW πίσω στο Honda civic 98′.

Πύραυλος
Guest
Πύραυλος

Δηλαδή αν πάρουμε f-35 θα πετάνε με τους s-300 ή θα τρέχουμε κ εμείς κ θα γελάνε οι Τούρκοι; Ααα ρε Μουσταφά τι τραβάμε!

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Καλό τσακίδι.
Ουπς…
Καλό ταξίδι ήθελα να πω.

Apomani
Member
Active Member
Apomani

Αυτό θα πει ξεφτίλα…

hangar
Guest
hangar

Έχουν όμως την ευκαιρία αντί για πιλότοι F-35 να γίνουν χειριστές S-400.. razz

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Θα βάλουν καμιά “γνωριμία” για τοποθέτηση στην ΤΑΙ, μπάς και φανούν χρήσιμοι ως “δοκιμαστές” στο αμφίβολο TFX με ότι πρόλαβαν και “έκλεψαν” ως ιδέες απο το πρόγραμμα εκπαίδευσης του F-35 , γιατί η άλλη επιλογή είναι “ξύλο” πάνω απο το Αιγαίο.

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Ισως καθυστερήσουν λίγο την αναχώρησή τους:

https://www.defensenews.com/opinion/commentary/2019/07/29/a-last-chance-for-turkey-there-could-still-be-time-to-fix-the-s-400-issue/

Αν και για αν είμαι ειλικρινής δεν έχω αναλύσει τη σημασία του άρθρου: αν γίνεται για να γραφτεί κάτι ώστε να είναι καλυμμένο το έντυπο ή είναι μέρος μιας προσπάθειας να πάρουν όντως τα F-35