Σε εξέλιξη η εκπαίδευση των πληρωμάτων των τουρκικών S-400

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσι Ακαρ δηλωσε ότι τα πληρώματα κι οι χειριστές που θα επανδρώσουν  το αντιαεροπορικό  σύστημα S-400 εχουν ξεκινήσει την εκπαίδευση τους παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει ρωσική τεχνολογία.

Επιπλέον, ο Ακάρ δηλωσε σε μια ομάδα δημοσιογράφων αργά την Τρίτη ότι η Τουρκία «προετοιμάζει» και «εξετάζει όλες τις επιλογές» απέναντι σε ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας για την αγορά αυτή που έχει μεγαλώσει το ρήγμα με τις ΗΠΑ.

Οπως ειναι γνωστό κι όπως έχει γράψει η Π&Δ από την πρώτη στιγμή (κόντρα σε όλα τα προγνωστικά), οι ΗΠΑ διατείνονται οτι το ρωσικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 απειλώντας ευθέως ακόμα και με αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής του καθώς και άρνηση παράδοσης των αεροσκαφών.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα δηλώσει δια στόματος Ερντογάν, Τσαβουσογλου κ.ά. ότι η συμφωνία S-400 είναι μια «ολοκληρωμένη συμφωνία» και δεν μπορεί να ακυρωθεί, αλλά ο Ακάρ ανέφερε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι «καμία συμφωνία δεν είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Σε αναμονή για το tweet του Mr. President..

Pillars
Member
Noble Member
Pillars

Έχουν ήδη μερικώς το THAAD και τα ASTER και σε λίγο S-400 ενώ διαπραγματεύονται PATRIOT και παράλληλα ετοιμάζουν τα δικά τους!!! Εμείς;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Πότε απέκτησαν οι Τούρκοι THAAD, ASTER; Αν έχετε κάποια πληροφορία, να μας την δώσετε κι εμάς!

Ilias_Skaltsiotis
Member
Famed Member
Ilias_Skaltsiotis
Flight and Space
Admin
Famed Member

Καλά, όταν κι αν, θα, τότε το λέμε…

Ilias_Skaltsiotis
Member
Famed Member
Ilias_Skaltsiotis

Έχετε δίκιο μπορούμε να αρχίσουμε τις προσευχές για να ακυρωθεί το προσύμφωνο του 2017 και η τελική συμφωνία του 2018 για την πώληση απο τους Γάλλους και Ιταλούς τεχνολογίας Aster στους Τούρκους και να έχει την τύχη της συμφωνίας για την πώληση τεχνολογίας από τους Βρετανούς για τους κινητήρες του TFX. Βέβαια οι προσευχές μας δεν έπιασαν και πολύ τοπο στην πώληση τεχνολογίας για το smart s, t129 και anadolu

Flight and Space
Admin
Famed Member

Αυτό, από το έχουν ήδη ASTER και THAAD πολλά fake news δρόμο όμως, έτσι; να ξέρουμε και τι λέμε

Ilias_Skaltsiotis
Member
Famed Member
Ilias_Skaltsiotis

Εγώ δεν μίλησα ποτέ για thaad!!! Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αρνείστε ότι έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία του οπλικού συστήματος, γύρω από το οποίο κάποιοι θέλουν να χτίσουν το ΠΝ(belhara/aster)??? Δεν είναι αρκετό το οτι όλα τα πλοία του ΠΝ είναι εξοπλισμένα με ενα ρανταρ(smart s) που κατασκευάζεται στην Τουρκία και εχουν πλήρη προσβαση στην τεχνολογία του?

Νάσος
Guest
Νάσος

Μην ψαρωνουμε. Δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με αυτά. Μην τρελαθούμε σε λίγο θα πιστέψουμε πως έχουν κώδικες και για trident

Pillars
Member
Noble Member
Pillars

Από Wikipedia για THAAD: 2.3.5 Turkey – According to U.S. officials the AN/TPY-2 radar was deployed at Turkey’s Kürecik Air Force base.[61] The radar was activated in January 2012.[62] (Δεν είμαι ειδικός αλλά το ραντάρ δεν θα συνοδεύεται λογικά και από SM-3;) Στην παραπομπή 61 βέβαια λέει “U.S. Maintains Full Control of Turkish-Based Radar” χωρίς να υπάρχει πηγή, και σύμφωνα με την Ηurriyet: Malatya radar system to be commanded from Ramstein, ενώ και το Globalsecurity αναφέρει την εγκατάσταση Νατοϊκή. Οπότε το THΑAD εκεί είναι μάλλον αποκλειστικά Νατοϊκό; Έχοντας επιφύλαξη για την πρόσβαση και τον έλεγχο που έχουν οι Τούρκοι στο… Read more »

Flight and Space
Admin
Famed Member

Σιγά μην συνοδεύεται κι από αεροπλανοφόρο.
Το ραντάρ ανήκει στις ΗΠΑ. Όταν δηλαδή ήρθαν F-22 στη Λάρισα, η ΠΑ απέκτησε μαχητικά 5ης γενιάς; ή τα MQ-9 που πετούν από Λάρισα ανήκουν σε εμάς;

Ilias_Skaltsiotis
Member
Famed Member
Ilias_Skaltsiotis

Οι τούρκοι δεν έχουν πρόσβαση στο an/tpy2
“The Turkish decision on Incirlik was a step toward improving relations with the United States that were strained when Turkey refused to allow the 4th Infantry Division to invade Iraq from Turkish territory in March 2003. Erdogan’s Islamist government has also strained ties in other ways, but a 2011 decision to allow AN/TPY-2 ballistic missile tracking radars in Turkey, as part of NATO’s European Phased Adaptive Approach to missile defense against Iran, appears to have opened more doors”
https://www.defenseindustrydaily.com/11b-to-upgrade-turkish-f16-fleet-0469/

Faethon
Member
Faethon

Να δούμε με τι θα πληρώσει τα S-400 ο σουλτάνος.

Dimitris
Member
Famed Member
Dimitris

Me sutzuk lukum. Giati € kai $ yok…