Άσκηση SINKEX για το Τουρκικό Ναυτικό (Βίντεο) και fake news

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 42
  •  
  •  

Την προηγούμενη εβδομάδα (17 ή 18 Οκτωβρίου 2018) το Τουρκικό Ναυτικό πραγματοποίησε άσκηση SINKEX με στόχο το παροπλισμένο πετρελαιοφόρο “TCG Taşkızak” σε τοποθεσία της Μαύρης Θάλασσας (όπως και όλες οι προηγούμενες) που δεν συγκεκριμενοποιείται.

Φωτογραφία FEHMI ULGENER

Όπως μεταδίδει το “Bosphorus Naval News”, πιθανότερος “θύτης” για τη βύθιση του “TCG Taşkızak” εμφανίζεται υποβρύχιο Type 209/1200 με βολή Mk37.  Το Τουρκικό Ναυτικό επιχειρεί τέσσερα Type 209/1200 και οκτώ Type 209/1400.

 

Η SINKEX είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται μέσα στο 2018 και η τρίτη σε διάστημα 12 μηνών. Πρόκειται δηλαδή για “τακτικές”  ασκήσεις που γίνονται κάθε έξι περίπου μήνες Προηγήθηκαν οι βυθίσεις του παροπλισμένου πετρελαιοφόρου “TCG Sadettin Gürcan” τον Ιούνιο του 2018 και της πρώην αμερικανικής φρεγάτας O.H. Perry “USS Duncan” τον Οκτώβριο του 2017. Η φρεγάτα είχε μεταβιβαστεί από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, αλλά δεν εισήλθε ποτέ σε υπηρεσία αποτελώντας πηγή για ανταλλακτικά.

Στη χώρα βέβαια της φαιδράς πορτοκαλαίας, μόλις κάποιοι ανακάλυψαν το βίντεο άρχισε η πώληση σανού για ψυχολογικές επιχειρήσεις της Άγκυρας με αφορμή την ένταση με τον πλου του τουρκικού ερευνητικού πλοίου BARBAROS.  Δεν δίστασαν μάλιστα να “μεταφέρουν” την τουρκική SINKEX από την Μαύρη Θάλασσα στην ανατολική Μεσόγειο δίπλα στο BARBAROS… αφού έτσι βόλευε τις πωλήσεις… Έλεος πιά! 

 

Φωτογραφία: Yoruk Isik

 

Το τέλος μιας «τουρκικής» Φ/Γ Ο.Η. Perry


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 42
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aoz και ξερός
Guest
Aoz και ξερός

Στο marinetraffic από ότι βλέπω το Barbaros κάνει έρευνες εντός Ελληνικής Αοζ , μήπως κάνω λάθος;