Πληροφορίες σε διεθνή και συριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για κατάρριψη δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ισραήλ σε περιοχή δυτικά της Δαμασκού.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το συριακό σύστημα αεράμυνας είχε εντοπίσει πολλαπλούς στόχους, μεταξύ των οποίων και δύο εχθρικών αεροσκαφών τα οποία και κατάφερε να αναχαιτίσει.

Η πληροφορία μεταδόθηκε στα αντιαεροπορικά συστήματα πέριξ της Δαμασκού και δόθηκε η εντολή για την κατάρριψη των δύο ισραηλινών UAV.

H ισραηλινή Αεροπορία από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει τις εν λόγω πληροφορίες, την ώρα που ο συριακός στρατός επιβεβαιώνει το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «εχθρικούς στόχους».

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις Ισραήλ – Συρίας είναι τεταμένες το τελευταίο διάστημα με συνεχείς μεταξύ τους αψιμαχίες. Σε δυο περιπτώσεις το Ισράηλ κατέρριψε συριακά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με πύραυλους Patriot, ακόμα κι εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Κατάρριψη συριακού Sukhoi από ισραηλινό σύστημα Patriot

Πιο πρόσφατα κατέρριψε κι ένα αεροσκάφος κρούσης Su-22 (κατά άλλες πηγές Su-24) όταν αυτό εισήλθε ελάχιστα εντός του ισραηλινού εναέριου χώρου.

Προηγουμένως, η συριακή αεράμυνα είχε πετύχει μία σημαντική επιτυχία όταν κατέρριψε ένα F-16I Sufa τον Φεβρουάριο.

F-16I Sufa το ισραηλινό μαχητικό που κατέρριψε η συριακή αεράμυνα