Η Κίνα καθελκύει δυο νέα αντιτορπιλικά ταυτόχρονα… ξανά!

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα ναυπηγεία Dalian Shipbuilding Industry Company πραγματοποίησαν την τελετή καθέλκυσης δυο νέω αντιτορπιλικών κλάσης type Τύπο 052D Luyang ΙΙΙ γνωστά και ως “κινέζικα Aegis” σύμφωνα με αναφορές σε τπικά μέσα ενημέρωσης

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου, ενώ τα δυο πλοία είναι το 19ο και το 20ο της κλάσης συνολικά ενώ σε σχέση με τα ναυπηγεία είναι το 4ο και 5 που ναυπηγούνται στο Dalian. Όπως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, τα δυο πλοία ήταν καλυμμένα με τεραστίων διαστάσεων κινεζικές εθνικές σημαίες και παραδόθηκαν στον χρήστη τους.

Οκτώ (επιβεβαιωμένα) αντιτορπιλικά Type 055 για την Κίνα

Έτσι η Κίνα διαθέτει αυτή τη στιγμή 20 αντιτορπιλικά της κλάσης, που σύντομα θα είναι όλα επιχειρησιακά. Τα πλοία αυτά ναυπηγούνται σε δυο διαφορετικές ναυπηγικές εγκαταστάσεις, στο Dalian ή στο Jiangnan, που βρίσκεται στο νησί Τσανγκ Ξινγκ της Σαγκάης.

Ο ρυθμός ναυπηγήσεων που έχουν πετύχει οι Κινέζοι είναι κυριολεκτικά εξωφρενικός. Το πρώτο από τα είκοσι αυτά αντιτορπιλικά παραδόθηκε στο Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN) τον Μάρτιο του 2014. Ήδη με την πρόσφατη καθέλκυση, πήραν τις θέσεις των δυο πλοίων στις δεξαμενές δυο ακόμα, ένα Type 052D κι ένα Type 055, ενώ πίσω τους, δυο ακόμα βρίσκονται σε αρχικά στάδια συναρμολόγησης.

Τα αντιτορπιλικά της κλάσης διαθέτουν συστήματα κάθετης εκτόξευσης με 64 κελιά, καθένα από τα οποία μπορεί να μεταφέρει ένα έως τέσσερα βλήματα κάθε είδους. Μεταξύ άλλων μπορεί να μεταφέρει υπηρηχητικούς πύραυλους εναντίον πλοίων YJ-18 ASCM, αλλά και αντιαεροπορικούς πύραυλους μεγάλης εμβέλειας HQ-9 – αντίγραφο των ρωσικών αντίστοιχων του συστήματος S-300.

Επιπλέον, μπορεί να φέρει και πύραυλους πλέυσης CJ-10 εναντίον στόχων εδάφους, ανθυποβριακούς πύραυλους CT-5 και πύραυλους αναντίον πλοίων TY-83 καθώς και αντιαεροπορικούς πύραυλους μικρής εμβέλειας.

Φυσικά διαθέτει κατάστρωμα προσνήωσης και υπόστεγο για οργανικό ελικόπτερο όπως το νέο Harbin Z-20. Μαζί με την κλάση Type 055 Renhai που έχει ακόμα μεγαλύτερες ικανότητες, τα δυο αυτά πλοία αναμένεται να αποτελέσουν τον πυρήνα των ομάδων μάχης αεροπλανοφόρων του κινέζικου Ναυτικού.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Michalis
Guest
Michalis

Σύντομα και με railgun. Και όλα αυτά διατηρώντας κλάσμα των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ. Παράλληλα οι αμερικανοί δεν έχουν επαρκή ναυπηγεία ούτε για την συντήρηση του στόλου.

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Ρε μαστορα…για ονομα του θεου τι παραγωγη ειναι αυτη;
Δε μας σπρώχνουν 2 τετοια τουμπανα ετσι στην ζούλα;
Ουτε που θα το καταλάβουν οτι εμειναν 2 πισω.