Αρχές του 2020 η σύμβαση για τα νέα υποβρύχια κλάσης Type 212 της Νορβηγίας

3
1219
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι κρατικές υπηρεσίες αμυντικών προμηθειών της Νορβηγίας και της Γερμανίας αξιολόγησαν την πρόταση της Thyssenkrupp Marine Systems για τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων κλάσης Type 212 (CD – κοινού σχεδιασμού) και τώρα αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση με τα γερμανικά ναυπηγεία το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η Νορβηγία επιλέγει υποβρύχια «212»

Σημειωτέον ότι τα ναυπηγεία TKMS είχαν επιλεγή ως ο προτιμώμενος υποψήφιος τον Φεβρουάριο του 2017. Οι δύο χώρες αναμένουν τις παραδόσεις των νέων υποβρυχίων να ξεκινήσουν το 2026.

Σύμφωνα με τους όρους της προτεινόμενης συνεργασίας, από το ναυπηγικό αυτό πρόγραμμα θα ωφεληθούν κι οι δυο χώρες. Η Νορβηγία θα αποκτήσει τέσσερα υποβρύχια, ενώ η Γερμανία, η οποία ήδη διαθέτει έξι υποβρύχια της κλάσης, θα αποκτήσει άλλα δύο.

Εκτός από τις κοινές προμήθειες υποβρυχίων, η Γερμανία και η Νορβηγία έχουν καθιερώσει συνεργασία μεταξύ του προσωπικού των ναυτικών τους δυνάμεων, στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και συνεργασία στον τομέα των πυραύλων.

Τα νέα υποβρύχια CD Type 212 θα χαρακτηρίζονται από τις χαμηλές ηχητικές υπογραφές των υπόλοιπων υποβρυχίων της κλάσης που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με την Ιταλία και την Γερμανία, αλλά θα έχουν σημαντικά αυξημένη ακτίνα δράσης και αντοχή ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το TKMS.

Η Νορβηγία με τα τέσσερα αυτά υποβρύχια με τεχνολογία πρόωσης ανεξάρτητη του αέρα (ΑΙΡ) θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα έξι υποβρύχια κλάσης Ula που μπήκαν σε υπηρεσία μεταξύ 1989-1992. Τα υποβρύχια σχεδιάστηκαν για να μείνουν σε υπηρεσία 30 χρόνια και θα φτάσουν στο τέλος της ζωής τους στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

To τεύχος Ιουνίου της ΠΤΗΣΗΣ (397), τώρα διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spirit
Guest
Spirit

Η είδηση καταδεικνύει πόσο σημαντική ευκαιρία ήταν τα βραζιλιάνικα 209/1400, μαζί με τα Ιταλικά Sauro ήταν από λίγες ευκαιρίες για ενίσχυση με μεταχειρισμένα υποβρύχια του στόλου!

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Ιδέα μου είναι ή κάτι τους έχει πιάσει όλους τελευταία με υ/β ωκεάνιας εμβέλειας και ενίοτε πυραύλους πλεύσης;

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Πολυ καλα για το Αιγαίο τα ula, κριμα που θα εξαντλήσουν την ωφέλιμη επιχειρησιακή τους ζωή…απο πίνακες παντως προκύπτει οτι η Νορβηγία έχει 100! Τορπίλες DM2A3…..σίγουρα θα πάρουν καινούργιες…..μηπως τους περισσεύει καμια για τα 209 μας;