- Advertisement -

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Εκκινεί ο διαγωνισμός για αντίμετρα τορπιλών για τα υποβρύχια Type 214HN

- Advertisement -

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προκηρύξει διαγωνισμό ανάθεσης και εκτέλεσης για το υποπρόγραμμα «Προμήθεια Αντιμέτρων Τ/Λ και Υποστήριξής τους (FOS) με Προαίρεση Αγοράς (Option)» προϋπολογιζόμενου κόστους €10.000.000, με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα έγγραφα που η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) δημοσιεύσει για τον διαγωνισμό, τα κριτήρια επιλογής είναι (α) η επίτευξη χαμηλότερων τιμών, (β) η βελτίωση χρόνων παράδοσης των προς προμήθεια υλικών, (γ) η μείωση τυχόν αιτηθείσας προκαταβολής, (δ) η αύξηση χρόνου εγγύησης καλής λειτουργίας και (ε) η αύξηση του αριθμού των προς προμήθεια υλικών.
Το βασικό αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει:

  • 48 MTE 103B (decoy) με ΝSΝ:5865-15-187-6534 (με παραδόσεις 24 σε 18 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης και 24 σε 24 μήνες). Τα συγκεκριμένα αντίμετρα παραπλανούν την τορπίλη από τον αρχικό της στόχο.
  • 72 JAM 102 (jammer) με NSN: 5865-15-187-6578 (με παραδόσεις 36 σε 24 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης και 36 σε 30 μήνες). Τα συγκεκριμένα εκπέμπουν υψηλής έντασης και εύρους φάσματος θόρυβο που καλύπτει τον θόρυβο του υποβρυχίου αλλά και τις επιστροφές των τορπιλών.

Η FOS περιλαμβάνει:

  • Δημιουργία συνεργειακής υποδομής για την υποστήριξη των αντιμέτρων τορπιλών (σε 18 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης)
  • Συσκευή ελέγχου των βαλβίδων αντιμέτρων, συσκευή ελέγχου εκτοξευτήρων, πρόγραμμα προσομοίωσης και δημιουργίας σεναρίων βολής αντιμέτρων, απαραίτητα όργανα και ειδικά εργαλεία που απαιτούνται για την προετοιμασία, έλεγχο και συντήρηση αυτών και των αντιμέτρων (σε 30 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης)
  • Απαραίτητος εξοπλισμός υποστήριξης και ελέγχου, αμοιβά υλικά επιπέδου φόρτου πλοίων και συντήρησης βάσης (I-Level), για κάλυψη επισκευαστικών αναγκών / βλαβών τουλάχιστον 5 ετών για όλα τα αντικείμενα της προμήθειας (σε 30 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης)
  • Παροχή αρχικής εκπαίδευσης σε προσωπικό Υ/Β (τουλάχιστον 8 ατόμων) και σε προσωπικό των συνεργείων υποστήριξης (τουλάχιστον 8 ατόμων) (σε 18 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης)

Επιτέλους ξεκινούν οι διαδικασίες για τορπίλες και αντίμετρα Τ/Λ στα ελληνικά υποβρύχια!


Τα Αντικείμενα Προαίρεσης περιλαμβάνουν:

  • 14 MTE 103B (decoy) με ΝSΝ:5865-15-187-6534 (σε 18 μήνες από την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης)
  • 21 JAM 102B (jammer) με NSN: 5865-15-187-6578 (σε 18 μήνες από την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης)

Το ποσό θα καταβληθεί σε τέσσερα έτη (€2.600.000 το 2020, €3.000.000 το 2021, €3.010.000 το 2022, €1.390.000 το 2023). Η κατάθεση των δικαιολογητικών ποιοτικής επιλογής θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:00. Η αποσφράγιση των φακέλων που θα περιέχουν τα δικαιολογητικά ποιοτικής επιλογής θα διενεργηθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

27 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pyriflegethwn

Άντε με το καλό να ακολουθήσουν και οι τορπίλες!

Animades

Τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν παραπάνω, και προβλέπεται αύξηση στην ανεργία,
Ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο .,πρέπει να ξεκινήσουν προγράμματα που θα αφορούν Ελληνικές ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες..!
Η Αυστραλία για τον ίδιο λόγο ξεκινάει να χτίζει OPV πλοία , εμείς φρεγάτες?

CKfurious

Σιγά σιγά παιδιά
Μη σκίσετε πολύ γρήγορα τους φακέλους με τις προσφορες και πάθετε καμια υπερκόπωση
Δεν βιαζόμαστε
Καμια δεκαρια χρονάκια αργότερα τα ίδια θα διαβάζουμε:
Εκκρίθηκε από SAGE και το ΑNΣ πως τα λένε η προμήθεια και θα πάει προς ΚΥΣΕΑ
Σιγά μην γίνει πόλεμος!!

Dimitris

Δηλαδή υπαινίσσεσθε ότι υφίσταται πιθανότις ινα μην γίνει αμεσότατα η παράδοσις του υλικού της περί ου ο λόγος συμβάσεως; Οποίον θράσος!
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00 ανοίγει ο φάκελος.
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:01 και 10 δευτερόλεπτα αρχίζει η παράδοση του εξοπλισμού. Όχι και 11 δευτερόλεπτα. Και 10. Ακριβώς.
Εξ ου και το “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ” με πηχυαίο τίτλο… Διότι τέτοιο διαγωνισμό με άμεσα αποτελέσματα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΜΑΤΑΔΕΙ… ούτε εσύ, ούτε εγώ.
Και ούτε πρόκειται.

Ikarus

Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε πως η επιβιωσιμότητα των μέσων έχει ελάχιστο κόστος αλλά είναι το Α και το Ω. Αυτό αφορά υποβρύχια, ελικόπτερα, φρεγάτες, αεροπλάνα, Leopard κλπ κλπ και οφείλει να αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα.

Chris

Και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους που τα επανδρώνουν…

Daidalos

Πολυ σωστά. Το πρόγραμμα παρέχει πολλαπλά οφέλη σε επιχειρησιακό επίπεδο. Ας ελπίσουμε πως θα υλοποιηθεί σύντομα, αν και με την συγκεκριμένη διαδικασία άλλα προγράμματα χρειάστηκαν τουλάχιστον τριετία.

kakaouskia

Καλησπέρα
Για δες, η LM φτιάχνει και τορπίλες!
https://www.lockheedmartin.com/en-us/products/mk-48-mod-7-common-broadband-advanced-sonar-system-cbass-heavyweight-torpedo.html
Πέραν τις πλάκας η είδηση μιλάει για αντίμετρα (και αυτά χρειάζονται) και με χρόνους παράδοσης τους 24 μήνες. Νόμιζα βιάζονται εκεί στο ΠΝ

My_name_is_Nobody

comment image

Nikolaos

Καλλλά τον είπες, πολλλάκι μου! 🙂
(τι, μόνο εσύ θα μιλάς θεσσαλονικιώτικα;)

evaggelos

αν ποτε φτιαξουν υποβρυχια ειμαστε σιγουροι οτι θα τα παρουμε.

Mikis_Zezas

Να ρωτήσω όσους γνωρίζουν το αντικείμενο.
Μέχρι τώρα κανένα Υ/Β μας δεν έχει decoys και jammers και τα μόνα που έχουν δυνατότητα να τα εκτοξεύσουν είναι τα 214 και το Ωκεανός.
Σωστά υποθέτω?

sotbak

επιτέλους…

ShadowMan

Ολο αυτό κοστιζε μονο 10μ και το αφηναμε τοσο καιρό?
Επίσης ερώτηση, μας λειπουν μονο τα αναλώσιμα κτλπ ή τα υποβρυχια πρεπει να εφοδιαστουν και με τα απαραιτητα συστηματα για την εκτόξευση τους?

SABRE

Ευχάριστη είδηση άν και το χρονοδιάγραμμα αργεί. έχουμε αργήσει πάρα πολύ να εκμεταλευτούμε το πλεονέκτημα των ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στο έπακρο και να καθιερώσουμε κουλτούρα AIP σε σχέση με τους απέναντι.. πρέπει να παραγγελθούν/παραδοθούν τάχιστα οι τορπίλες για να πούμε τουλάχιστον (δεδομένης και της επικαιρότητας) ”άργησαν τόσο που ήρθαν σχεδόν νωρίς”…

Steve

22 Ιανουαρίου, 2019 το προηγούμενο άρθρο ότι “ξεκινάν οι διαδικασίες”
1,5 χρόνο μετά βγήκε ο διαγωνισμός…. και τρεις-τέσσερις 6μηνες αναβολές τύπου NH90
φτάσαμε 2022
και μερικές καθυστερήσεις στις προκαταβολές στον νικητή του διαγωνισμού για αρχή του προγράμματος? 2023-24
και αααααννν δεν αλλάξει κάτι στον προμηθευτή (κλείσει/συγχωνευτεί/καταργήσει το προϊών κτλπ) 2025 θα ξεκινήσουμε διαδικασίες για νέα υποβρύχια!!!!! και που μωρέ να αναβαθμίζουμε τα παλιά… κτλπ κτλπ….
+BONUS πιθανή αλλαγή κυβέρνησης
Για τορπίλες έχουμε τίποτα????? ξαναξεκίνησαν οι “διαδικασίες” ?????

Vassilis13

Μάλλον για τα ιταλικά Λεονάρντο πάμε

darede

WASS Circe C303/S είναι μάλλον το σύστημα που θα επιλεγεί, μιας και που το χρησιμοποιούν οι ιταλοί

evaggelos

αντε με το καλο μακαρι c303/s κ μακαρι να δουμε black shark/ arrow/scorpion

Nikolaos

Δηλαδή για τα φραγκοδίφραγκα αυτά χρειάστηκαν 15-20 χρόνια από την παραγγελία των υ/β;
Και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ένα τέτοιο έθνος θα (προλάβει να) εορτάσει 200 χρόνια ανεξαρτησίας;

kakaouskia

Καλημέρα
Δυστυχώς Νικόλαε όταν η κοινωνία το παλεύει με 500-800 ευρώ, τα 10 εκατομμύρια φαντάζουν το χρυσάφι του Μίδα.
Παρατήρησα το ίδιο πράγμα στην Κύπρο, ιδίως μετά την οικονομική κρίση. Ο μέσος άνθρωπος σκέφτεται το πολύ σε πενταψήφια (αν αγόρασε ποτέ του αμάξι) ή εξαψήφια (αν ασχολήθηκε ποτέ με κτηματικά) νούμερα.
Οποιοδήποτε μεγαλύτερο ποσό θεωρείται υπερβολικό και τυγχάνει εκμετάλλευσης από τη μερίδα του τύπου που αντιτίθεται στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Ειδικά οι επενδύσεις σε “άτομα που δεν παράγουν τίποτα” (βλέπε στράτευμα) – μέχρι την ώρα που θα χρειαστούν βεβαίως και θα τρέχουμε – δεν συγκινούν, τουναντίων δε εκνευρίζουν το γενικό πλυθησμό και αποφεύγονται από τις ηγεσίες, ειδικά σε περιόδους εκλογών.
Βέβαια και η ανώτατη ηγεσία του στρατεύματος πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της. Δεν γίνεται να συζητάμε για – τα οποιαδόποτε – πλοία με κόστος 2+ δις όταν με αυτά τα χρήματα κλείνουν αρκετές και σημαντικές τρύπες. Ορίστε, με κλάσμα των χρημάτων παίρνουμε κάτι απολύτως αναγκαίο στο μοντέρνο πεδίο της μάχης.
Αφού και Ελλάδα και Κύπρος πάσχουν από αφραγκιά μεταξύ άλλων, ας φροντίσουμε τα όποια χρήματα δαπανούνται για την άμυνα να αποδίδουν τα μέγιστα.
Better is the enemy of good enough που έλεγε και ο Gorshkov

Dimitris

“…κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο επιβεβαιώθηκε η καλή πορεία της προσπάθειας για την επαναδρομολόγηση τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο.
«Η Περιφέρεια έχει διαθέσει ήδη 15.000.000 ευρώ για την απαραίτητη συντήρηση και τις επισκευές που απαιτούνται στη γραμμή αυτή, καθώς οι υποδομές, σιδηροτροχιές και σταθμοί, έχουν δυστυχώς βανδαλιστεί» σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι ο ΟΣΕ από την πλευρά του ολοκληρώνει τη σχετική μελέτη.”
https://www.tovima.gr/2020/04/10/society/tha-sfyriksei-to-treno-sti-grammi-korinthos-argos-nayplio/
Και η FOS για τα ΝΗ-90 κοστίζει 5 εκ €. Προτεραιότητες…

AC1

Διαβάζω με απορία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βρέθηκαν 10 εκ τόσα χρόνια. Παρόλα τα προβλήματα στην οικονομία σίγουρα εάν κάποιος από την ηγεσία του ΠΝ είχε επιμείνει θα είχε ολοκληρωθεί αυτή η απαραίτητη προμήθεια εδώ και χρόνια ανεξαρτήτως Κυβέρνησης. Αυτό είναι ανησυχητικό για τις αποφάσεις και τις προτεραιότητες του ΠΝ μας γενικότερα. Κρίνοντας από αυτό δεν μπορεί να περιμένει κάνεις πολλά. Δεν είναι να απορεί κανείς για τις Adelaide… Επίσης πολύ περίεργο είναι γιατί έσπασε ο διαγωνισμός και δεν περιλαμβάνει και τις τορπίλες; Θα μπορούσε να βγει μαζί αφήνοντας στην ευχέρεια του ΠΝ την δυνατότητα να κάνει και τις δυο (με επιπλέον έκπτωση) ή μόνο την μια προμήθεια από έναν προμηθευτή ή consortium, κερδίζοντας και χρόνο και χρήμα. Μήπως βρέθηκαν μόνο 10 εκ και από τα ολότελα πάνε μόνο για αντίμετρα; Δυστυχώς δεν συμμερίζομαι την χαρά άλλων αναγνωστών που ξεκολλάει ο διαγωνισμός. Αντίθετα με πιάνει απογοήτευση. Για τέτοιες προμήθειες της πλάκας ως προς το κόστος και αντίθετος πολύ υψηλής σημασίας ως προς την εξασφάλιση ζώων και εξοπλισμού εκατοντάδων εκκατομυρίων, η διαδικασία εδώ που έχουμε φτάνει θα έπρεπε να ήταν πληρωμή τα δίπλα από τα 10 εκ σε όποια φιλική χώρα έχει ήδη παραγγείλει αντίμετρα που παραδίδονται τώρα από την γραμμή παραγωγής και άμεση αξιοποίηση. Τα χρήματα και το συμφέρον του Ελληνικού λαού αλλά και οι ίδιες οι ζωές των ανθρώπων μας διασφαλίζονται με αυτόν τον τρόπο. Διαγωνισμούς σαν και αυτόν βγάζει κανείς για προμήθειες φρεγατών που πρόκειται να διατεθούν (από ότι ακούγεται) 2,5 δις ώστε να πάρεις εκπτώσεις εκατοντάδων εκκατομυρίων. Εκεί όμως πάμε για διακρατική συμφωνία και απευθείας ανάθεση. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία στο συγκεκριμένο υπουργείο (η σημασία του συγκεκριμένου υπουργείου είναι όμως πολύ μεγάλη για μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει αυτή τη γείτονα) δεν τα τρέχει τα θέματα ορθολογικά. Βέβαια η προηγούμενη δεν τα έτρεχε καν.

npo

Επειδή έχουμε δει επανειλημμένως άγονους διαγωνισμούς ας ελπίσουμε αυτός να καταλήξει θετικά.
Το αρνητικό είναι πως τόσα χρόνια έχουμε υποτίθεται υποβρύχια καμάρια χωρίς αντίμετρα και χωρίς σύγχρονες τορπίλες.
Και να πει κανείς οτι τα υποβρύχια παρελαύνουν,.. Ντροπή σ όλους τους διατελέσαντες ΥΕΘΑ..

RBF69

Με τις εκκινήσεις το έχουμε, με τον ταχύ και ακριβή τερματισμό αντιμετωπίζουμε προβλήματα…

ETS

3 Ιουλιου η άποσφράγιση των φακελων?
Δυο ολοκληροι μηνες?
Κάι μετά μεχρι την επιλογη κάι υπογράφη του συμβολάιου Βουλη ,Κυσεά κάι ο μηνάς εχει εννιά.
Τοση βράδυτητά κάι γράφειοκράτιά κάι ο εκτρωμάτικος νομος Βενιζελου πάράμενει άθικτος ..
Που νά τρεξουν προμηθειες ετσι?
Μιά δυο τον χρονο κάι άν κάι άνάβολες επι άνάβολων?
Εινάι εικονά άυτη που δινουμε, προς τά εξω μάλιστά, άποφάσιστικοτητάς η πάράιτησης κάι άδιάφοριάς?
Το πολυ σε ενάν μηνά θά επρεπε νά τελειωνουν τετοιες προμηθειες άνάλωσιμων ειδικά κάι πολυ λεω άλλιως γιάτι πληρωνουμε ολους τους άνικάνους στην ΓΔΆΕΕ κάι το υπουργειο?

ShadowMan

δυο μηνες για να δώσει μια εταιρία προσφορά για κατι τετοιο δεν ειναι πολλοί. Δεν ζητήσαμε τιμή για 15 περιπολικά της αστυνομίας. Πολύ θα ειναι ο χρόνος μετά οπως σωστά αναφέρεις και εσύ…..

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Μπορεί η γαλλική [email protected] να αποτελέσει λύση για το ΠΝ στο 1 δις/πλοίο; Κι όμως έχει ελπίδες!

 Το γαλλικό site MerEtMarine πριν λίγες μέρες παρουσίασε την τελική διαμόρφωση της γαλλικής φρεγάτας FDI, ή όπως ονομάζεται στα ελληνικά, [email protected] Η FDI, γαλλική...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: TRS-4D, το ραντάρ των υποψήφιων ελληνικών MMSC και των MEKO200HN,...

134
 Στα πρόσφατα άρθρα μας για την αναμενόμενη πρόταση ενίσχυσης του ΠΝ, διαπιστώσαμε μέσω των σχολιών μια έντονη ανησυχία των αναγνωστών μας, ανάμεσα σε όλες...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 May 2015 #348

Αγορά $

Related News

ΑΝΑΛΥΣΗ: Μπορεί η γαλλική [email protected] να αποτελέσει λύση για το ΠΝ στο 1 δις/πλοίο; Κι όμως έχει ελπίδες!

 Το γαλλικό site MerEtMarine πριν λίγες μέρες παρουσίασε την τελική διαμόρφωση της γαλλικής φρεγάτας FDI, ή όπως ονομάζεται στα ελληνικά, [email protected] Η FDI, γαλλική...

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: TRS-4D, το ραντάρ των υποψήφιων ελληνικών MMSC και των MEKO200HN, vs Artisan 997 vs NS-100N

 Στα πρόσφατα άρθρα μας για την αναμενόμενη πρόταση ενίσχυσης του ΠΝ, διαπιστώσαμε μέσω των σχολιών μια έντονη ανησυχία των αναγνωστών μας, ανάμεσα σε όλες...

Kινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

Όπως μετέδωσαν σήμερα τηλεοπτικά κανάλια, ο Ελληνικός Στρατός έχει στήσει κινητή μονάδα έξω από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμει στην...