33.2 C
Athens
Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021
- Advertisement -

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Εκκινεί ο διαγωνισμός για αντίμετρα τορπιλών για τα υποβρύχια Type 214HN

- Advertisement -

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προκηρύξει διαγωνισμό ανάθεσης και εκτέλεσης για το υποπρόγραμμα «Προμήθεια Αντιμέτρων Τ/Λ και Υποστήριξής τους (FOS) με Προαίρεση Αγοράς (Option)» προϋπολογιζόμενου κόστους €10.000.000, με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα έγγραφα που η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) δημοσιεύσει για τον διαγωνισμό, τα κριτήρια επιλογής είναι (α) η επίτευξη χαμηλότερων τιμών, (β) η βελτίωση χρόνων παράδοσης των προς προμήθεια υλικών, (γ) η μείωση τυχόν αιτηθείσας προκαταβολής, (δ) η αύξηση χρόνου εγγύησης καλής λειτουργίας και (ε) η αύξηση του αριθμού των προς προμήθεια υλικών.
Το βασικό αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει:

  • 48 MTE 103B (decoy) με ΝSΝ:5865-15-187-6534 (με παραδόσεις 24 σε 18 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης και 24 σε 24 μήνες). Τα συγκεκριμένα αντίμετρα παραπλανούν την τορπίλη από τον αρχικό της στόχο.
  • 72 JAM 102 (jammer) με NSN: 5865-15-187-6578 (με παραδόσεις 36 σε 24 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης και 36 σε 30 μήνες). Τα συγκεκριμένα εκπέμπουν υψηλής έντασης και εύρους φάσματος θόρυβο που καλύπτει τον θόρυβο του υποβρυχίου αλλά και τις επιστροφές των τορπιλών.

Η FOS περιλαμβάνει:

  • Δημιουργία συνεργειακής υποδομής για την υποστήριξη των αντιμέτρων τορπιλών (σε 18 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης)
  • Συσκευή ελέγχου των βαλβίδων αντιμέτρων, συσκευή ελέγχου εκτοξευτήρων, πρόγραμμα προσομοίωσης και δημιουργίας σεναρίων βολής αντιμέτρων, απαραίτητα όργανα και ειδικά εργαλεία που απαιτούνται για την προετοιμασία, έλεγχο και συντήρηση αυτών και των αντιμέτρων (σε 30 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης)
  • Απαραίτητος εξοπλισμός υποστήριξης και ελέγχου, αμοιβά υλικά επιπέδου φόρτου πλοίων και συντήρησης βάσης (I-Level), για κάλυψη επισκευαστικών αναγκών / βλαβών τουλάχιστον 5 ετών για όλα τα αντικείμενα της προμήθειας (σε 30 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης)
  • Παροχή αρχικής εκπαίδευσης σε προσωπικό Υ/Β (τουλάχιστον 8 ατόμων) και σε προσωπικό των συνεργείων υποστήριξης (τουλάχιστον 8 ατόμων) (σε 18 μήνες από την ημ/νία ενεργοποίησης της σύμβασης)

Επιτέλους ξεκινούν οι διαδικασίες για τορπίλες και αντίμετρα Τ/Λ στα ελληνικά υποβρύχια!


Τα Αντικείμενα Προαίρεσης περιλαμβάνουν:

  • 14 MTE 103B (decoy) με ΝSΝ:5865-15-187-6534 (σε 18 μήνες από την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης)
  • 21 JAM 102B (jammer) με NSN: 5865-15-187-6578 (σε 18 μήνες από την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης)

Το ποσό θα καταβληθεί σε τέσσερα έτη (€2.600.000 το 2020, €3.000.000 το 2021, €3.010.000 το 2022, €1.390.000 το 2023). Η κατάθεση των δικαιολογητικών ποιοτικής επιλογής θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:00. Η αποσφράγιση των φακέλων που θα περιέχουν τα δικαιολογητικά ποιοτικής επιλογής θα διενεργηθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

27 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pyriflegethwn

Άντε με το καλό να ακολουθήσουν και οι τορπίλες!

Animades

Τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν παραπάνω, και προβλέπεται αύξηση στην ανεργία,
Ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο .,πρέπει να ξεκινήσουν προγράμματα που θα αφορούν Ελληνικές ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες..!
Η Αυστραλία για τον ίδιο λόγο ξεκινάει να χτίζει OPV πλοία , εμείς φρεγάτες?

CKfurious

Σιγά σιγά παιδιά
Μη σκίσετε πολύ γρήγορα τους φακέλους με τις προσφορες και πάθετε καμια υπερκόπωση
Δεν βιαζόμαστε
Καμια δεκαρια χρονάκια αργότερα τα ίδια θα διαβάζουμε:
Εκκρίθηκε από SAGE και το ΑNΣ πως τα λένε η προμήθεια και θα πάει προς ΚΥΣΕΑ
Σιγά μην γίνει πόλεμος!!

Ikarus

Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε πως η επιβιωσιμότητα των μέσων έχει ελάχιστο κόστος αλλά είναι το Α και το Ω. Αυτό αφορά υποβρύχια, ελικόπτερα, φρεγάτες, αεροπλάνα, Leopard κλπ κλπ και οφείλει να αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα.

kakaouskia

Καλησπέρα
Για δες, η LM φτιάχνει και τορπίλες!
https://www.lockheedmartin.com/en-us/products/mk-48-mod-7-common-broadband-advanced-sonar-system-cbass-heavyweight-torpedo.html
Πέραν τις πλάκας η είδηση μιλάει για αντίμετρα (και αυτά χρειάζονται) και με χρόνους παράδοσης τους 24 μήνες. Νόμιζα βιάζονται εκεί στο ΠΝ

Mikis_Zezas

Να ρωτήσω όσους γνωρίζουν το αντικείμενο.
Μέχρι τώρα κανένα Υ/Β μας δεν έχει decoys και jammers και τα μόνα που έχουν δυνατότητα να τα εκτοξεύσουν είναι τα 214 και το Ωκεανός.
Σωστά υποθέτω?

sotbak

επιτέλους…

ShadowMan

Ολο αυτό κοστιζε μονο 10μ και το αφηναμε τοσο καιρό?
Επίσης ερώτηση, μας λειπουν μονο τα αναλώσιμα κτλπ ή τα υποβρυχια πρεπει να εφοδιαστουν και με τα απαραιτητα συστηματα για την εκτόξευση τους?

SABRE

Ευχάριστη είδηση άν και το χρονοδιάγραμμα αργεί. έχουμε αργήσει πάρα πολύ να εκμεταλευτούμε το πλεονέκτημα των ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στο έπακρο και να καθιερώσουμε κουλτούρα AIP σε σχέση με τους απέναντι.. πρέπει να παραγγελθούν/παραδοθούν τάχιστα οι τορπίλες για να πούμε τουλάχιστον (δεδομένης και της επικαιρότητας) ”άργησαν τόσο που ήρθαν σχεδόν νωρίς”…

Steve

22 Ιανουαρίου, 2019 το προηγούμενο άρθρο ότι “ξεκινάν οι διαδικασίες”
1,5 χρόνο μετά βγήκε ο διαγωνισμός…. και τρεις-τέσσερις 6μηνες αναβολές τύπου NH90
φτάσαμε 2022
και μερικές καθυστερήσεις στις προκαταβολές στον νικητή του διαγωνισμού για αρχή του προγράμματος? 2023-24
και αααααννν δεν αλλάξει κάτι στον προμηθευτή (κλείσει/συγχωνευτεί/καταργήσει το προϊών κτλπ) 2025 θα ξεκινήσουμε διαδικασίες για νέα υποβρύχια!!!!! και που μωρέ να αναβαθμίζουμε τα παλιά… κτλπ κτλπ….
+BONUS πιθανή αλλαγή κυβέρνησης
Για τορπίλες έχουμε τίποτα????? ξαναξεκίνησαν οι “διαδικασίες” ?????

Vassilis13

Μάλλον για τα ιταλικά Λεονάρντο πάμε

darede

WASS Circe C303/S είναι μάλλον το σύστημα που θα επιλεγεί, μιας και που το χρησιμοποιούν οι ιταλοί

evaggelos

αντε με το καλο μακαρι c303/s κ μακαρι να δουμε black shark/ arrow/scorpion

Nikolaos

Δηλαδή για τα φραγκοδίφραγκα αυτά χρειάστηκαν 15-20 χρόνια από την παραγγελία των υ/β;
Και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ένα τέτοιο έθνος θα (προλάβει να) εορτάσει 200 χρόνια ανεξαρτησίας;

AC1

Διαβάζω με απορία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βρέθηκαν 10 εκ τόσα χρόνια. Παρόλα τα προβλήματα στην οικονομία σίγουρα εάν κάποιος από την ηγεσία του ΠΝ είχε επιμείνει θα είχε ολοκληρωθεί αυτή η απαραίτητη προμήθεια εδώ και χρόνια ανεξαρτήτως Κυβέρνησης. Αυτό είναι ανησυχητικό για τις αποφάσεις και τις προτεραιότητες του ΠΝ μας γενικότερα. Κρίνοντας από αυτό δεν μπορεί να περιμένει κάνεις πολλά. Δεν είναι να απορεί κανείς για τις Adelaide… Επίσης πολύ περίεργο είναι γιατί έσπασε ο διαγωνισμός και δεν περιλαμβάνει και τις τορπίλες; Θα μπορούσε να βγει μαζί αφήνοντας στην ευχέρεια του ΠΝ την δυνατότητα να κάνει και τις δυο (με επιπλέον έκπτωση) ή μόνο την μια προμήθεια από έναν προμηθευτή ή consortium, κερδίζοντας και χρόνο και χρήμα. Μήπως βρέθηκαν μόνο 10 εκ και από τα ολότελα πάνε μόνο για αντίμετρα; Δυστυχώς δεν συμμερίζομαι την χαρά άλλων αναγνωστών που ξεκολλάει ο διαγωνισμός. Αντίθετα με πιάνει απογοήτευση. Για τέτοιες προμήθειες της πλάκας ως προς το κόστος και αντίθετος πολύ υψηλής σημασίας ως προς την εξασφάλιση ζώων και εξοπλισμού εκατοντάδων εκκατομυρίων, η διαδικασία εδώ που έχουμε φτάνει θα έπρεπε να ήταν πληρωμή τα δίπλα από τα 10 εκ σε όποια φιλική χώρα έχει ήδη παραγγείλει αντίμετρα που παραδίδονται τώρα από την γραμμή παραγωγής και άμεση αξιοποίηση. Τα χρήματα και το συμφέρον του Ελληνικού λαού αλλά και οι ίδιες οι ζωές των ανθρώπων μας διασφαλίζονται με αυτόν τον τρόπο. Διαγωνισμούς σαν και αυτόν βγάζει κανείς για προμήθειες φρεγατών που πρόκειται να διατεθούν (από ότι ακούγεται) 2,5 δις ώστε να πάρεις εκπτώσεις εκατοντάδων εκκατομυρίων. Εκεί όμως πάμε για διακρατική συμφωνία και απευθείας ανάθεση. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία στο συγκεκριμένο υπουργείο (η σημασία του συγκεκριμένου υπουργείου είναι όμως πολύ μεγάλη για μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει αυτή τη γείτονα) δεν τα τρέχει τα θέματα ορθολογικά. Βέβαια η προηγούμενη δεν τα έτρεχε καν.

npo

Επειδή έχουμε δει επανειλημμένως άγονους διαγωνισμούς ας ελπίσουμε αυτός να καταλήξει θετικά.
Το αρνητικό είναι πως τόσα χρόνια έχουμε υποτίθεται υποβρύχια καμάρια χωρίς αντίμετρα και χωρίς σύγχρονες τορπίλες.
Και να πει κανείς οτι τα υποβρύχια παρελαύνουν,.. Ντροπή σ όλους τους διατελέσαντες ΥΕΘΑ..

RBF69

Με τις εκκινήσεις το έχουμε, με τον ταχύ και ακριβή τερματισμό αντιμετωπίζουμε προβλήματα…

ETS

3 Ιουλιου η άποσφράγιση των φακελων?
Δυο ολοκληροι μηνες?
Κάι μετά μεχρι την επιλογη κάι υπογράφη του συμβολάιου Βουλη ,Κυσεά κάι ο μηνάς εχει εννιά.
Τοση βράδυτητά κάι γράφειοκράτιά κάι ο εκτρωμάτικος νομος Βενιζελου πάράμενει άθικτος ..
Που νά τρεξουν προμηθειες ετσι?
Μιά δυο τον χρονο κάι άν κάι άνάβολες επι άνάβολων?
Εινάι εικονά άυτη που δινουμε, προς τά εξω μάλιστά, άποφάσιστικοτητάς η πάράιτησης κάι άδιάφοριάς?
Το πολυ σε ενάν μηνά θά επρεπε νά τελειωνουν τετοιες προμηθειες άνάλωσιμων ειδικά κάι πολυ λεω άλλιως γιάτι πληρωνουμε ολους τους άνικάνους στην ΓΔΆΕΕ κάι το υπουργειο?

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Προχωρά η αγορά των Rampage και των SPICE για τα ελληνικά...

100
Μετά το καλοκαίρι, ο ΥΕΘΑ θα πάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τους φακέλους κρίσιμων προμηθειών για την Πολεμική Αεροπορία, και για τα F-16...
- Advertisement -
Card image

August #15 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 4.49

Related News

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Sözcü: Οι Αμερικανοί φταίνε για τις πυρκαγίες στην Τουρκία, επειδή φύτεψαν… πεύκα!

Κάθε μεγάλη καταστροφή, ανεξάρτητα τη χώρα που θα συμβεί, συνοδεύεται από θεωρίες συνωμοσίας και τρελούς ισχυρισμούς.Για παράδειγμα, η εφημερίδα Sözcü, ισχυρίστηκε πως οι φωτιές...

Τουρκία: Παρουσίαση προδιαγραφών για το ναυτικό Bayraktar TB3 αλλά και για το μη επανδρωμένο μαχητικό MIUS

Αρκετά νέα έδωσε ο Selcuk Bayraktar,  τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Baykar που κατασκευάζει τα γνωστά τουρκικά οπλισμένα drones Bayraktar TB2 και Akinci και έχει...