Η Χιλή εκπαιδεύει προσωπικό στα συστήματα των αναβαθμισμένων Type 23

16
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πολεμικό ναυτικό της Χιλής θα δαπανήσει $395.000 για την κάλυψη των εξόδων κατάρτισης προσωπικού στο εξωτερικό στα νέα όπλα και υποσυστήματα των αναβαθμισμένων φρεγατών Type-23.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το “Info Defensa”, το προσωπικό θα εκπαιδευτεί στην αξιοποίηση του CMS 330 της Lockheed Martin Canada, του ραντάρ TRS-4D της Hensoldt Sensors και του Α/Α πυραύλου CAMM της MBDA.

 

Η Χιλή έχει σε υπηρεσία τρεις φρεγάτες Type-23, που απέκτησε μεταχειρισμένες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η νότιο-αμερικανική χώρα ανακοίνωσε τον Μάιο του 2017 ότι θα αναβαθμίσει τα πλοία με το CMS 330, το ραντάρ επιτήρησης TRS-4D και τον πύραυλο CAMM. Πριν την εισαγωγή του CAMM στο χιλιανό οπλοστάσιο, τα πλοία διαθέτουν τον μικρότερης εμβέλειας πύραυλο Sea Wolf.

 

Οι εργασίες αναβάθμισης του πρώτου πλοίου άρχισαν τον προηγούμενο Μάρτιο και για να ολοκληρωθούν απαιτούνται 18 μήνες. Σε μία από τις τρεις φρεγάτες θα εγκατασταθεί, τέλος, συσκευή ρυμουλκούμενου sonar S2087, το οποίο εξοπλίζει τις υπόλοιπες δύο Type 23.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Shadowfax
Member
Shadowfax

The value of the sale to Chile which includes the three ships, pre-sale sanitisation and maintenance, and training is £135million…

NikolakiEfentis
Member
NikolakiEfentis

Έτσι εξηγείται πως η LM λέει ότι μπορεί νσ προσφέρει λύση για τις ΜΕΚΟ 200ΗΝ εντός budget, μάλιστα…

ivychris
Guest
ivychris

Το κόστος είναι πάντοτε σχετικό. Αφού επένδυσαν £135million για τις 3 Type-23, δεν μπορούσαν να δώσουν $140Εκ για MK-41 VLS, 33 ESSM & 5 CWI όπως τους είχαν εγκρίνει οι Αμερικανοί, γι αυτό επέλεξαν τους φθηνότερους CAMM με τα ίδια VLS των SeaWolf. Εκεί που δεν έκαναν έκπτωση και φάνηκαν χουφαρντάδες ήταν στο ραντάρ, αφού το TRS-4D AESA έχει τα ίδια ποιοτικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά σε όλα τα σημεία, min/max εμβέλεια, αρ.ιχνών κλπ, με το κατά πολύ φθηνότερο & νεότερο τεχνολογικά NS-100 AESA της THALES, εξέλιξη του γνωστού SMART-S MK2. Τώρα όσον αφορά το CMS της LM, φαίνεται μια τάση… μετά… Read more »

FOX
Guest
FOX

Φθηνότερο το NS 100 από που προκύπτει;
Με το NS200 πάντως θα είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις αλλά μάλλον δεν τους χρειάζονται…

ivychris
Guest
ivychris

Το NS100 είναι φθηνότερο $400,000 από το TRS-3D όπως προκύπτει από στοιχεία του πρόσφατου διαγωνισμού για τη προμήθεια κορβετών του Ναυτικού των Φιλιππίνων από την προσφορά του Κορεατικού Ναυπηγείου, οπότε η λογική λέει ότι από το μεγαλύτερο TRS-4D θα είναι κατά πολύ φθηνότερο

Spirit
Guest
Spirit

Αν κάνει ένα ραντάρ 5 έως 10 εκ. τα 400 χιλιάρικα το λες και φθηνότερο μεν, αλλά επι της ουσίας είναι μικτή η διαφορά, ειναι στην ίδια κατηγορία τιμής.
Αν και δεν εχω δεν αυτό που αναφέρεται, πως ένα νεότερο και ανώτερο ραντάρ είναι και ελάχιστα φθηνότερο από το TRS-3D ειναι άξιο απορίας…

ivychris
Guest
ivychris

πως μπερδεύεσαι έτσι?
Ήμουν σαφής.
Είναι το TRS-3D είναι υποδέστερο & ακριβότερο από το ΝS100 AESA, έστω και για 400χιλ και δεν αποτελεί επιλογή της Χιλής, αλλά το νεώτερο TRS-4D AESA, ίδιων δυνατοτήτων με το NS100 , αλλά κατά πολύ ακριβότερο.
Πιο αναλυτικά δεν γίνεται

“…πως ένα νεότερο και ανώτερο ραντάρ είναι και ελάχιστα φθηνότερο από το TRS-3D ειναι άξιο απορίας…”
Eίναι θέμα πολλών παραγόντων & μεταβλητών, αλλά εδώ δεν κάνουμε μάθημα micro-economics & marketing ή sales promotion

NavalAnalyses
Member

Δεν είναι λανθασμένο το σκεπτικό σας. Νέο ραντάρ επιτήρησης, CMS, προσθήκη Η/Ο συστήματος, συντήρηση, μερικό εκσυγχρονισμό, θα έχουμε έναν αξιοπρεπές εκσυγχρονισμό. Επίσης η προσθήκη ESSM 2 που αναμένεται, θα αυξήσει το φόρτο αλλά και θα αναβαθμίσει τις αντιαεροπορικές δυνατότητες. Προσθήκη RWS θα ήταν επίσης καλοδεχούμενη, κάτι που επιτέλους πρέπει να γίνει.

Spirit
Guest
Spirit

Όποιος θέλει βρίσκει λύσεις, να θυμίσω ότι η Χιλή έχει αρπάξει και δύο ολλανδικές Μ, όταν εμείς κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε πλοία AAW…

Δεν ξέρω με τις δύο επιπλέον Type 23 που αποδεσμεύονται μην καταλήξουν και αυτές στην Χιλή και σπρώξουν για πούλημα τις Ολλανδικές Μ…

NavalAnalyses
Member

Οι Τ23 θα αντικαταστήσουν ισάριθμες L.

giorgos tsagaris
Guest
giorgos tsagaris

Μας κουμπωνουν καλυτερα στην παρουσα φαση οι L.

Spirit
Guest
Spirit

Πιθανό και αυτό είναι δύο έκδοσης ΑΑW σχετικά νεότερες από τις δικές μας…

NikolakiEfentis
Member
NikolakiEfentis

Είτε ως μάχιμα σκάφη είτε ως ανταλλακτικά μόνο, ελπίζω να βρεθούν μερικοί άξιοι άνθρωποι να τα αγοράσουν αν προκύψει η ευκαιρία. Τα χρειαζόμαστε. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πόσο σύγχρονο είναι το CMS του σε σχέση με των S και των ΜΕΚΟ.

ivychris
Guest
ivychris

Θα έχουν μεγάλο ανταγωνισμό από τη Βραζιλία, μετά και την αγορά του HMS Ocean…

NikolakiEfentis
Member
NikolakiEfentis

Καλημέρα. Εννοείτε ότι προτίθενται να αγοράσουν τις 2 Τ-23 που ενδεχομένως να αποσύρει το RN; Μακάρι… Ως προς τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ 200ΗΝ που αντιλαμβάνομαι πως εννοείτε, στο πιο πάνω σχόλιο σας, δεν νομίζω η LM να περιλαμβάνει στην «προσφορά» την ολοκλήρωση των ESSM-2. Μάλλον θα προσφέρει CMS & 3D radar στη θέση του DA-08 με διατήρηση του Mk-48/ESSM οπότε και την υφιστάμενη καθοδήγηση CWI. Αν έχετε περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ πείτε μας! Επίσης γνωρίζετε αν η αντικατάσταση του σόναρ έχει εγκαταληφθεί οριστικά και πάμε σύντομα για «μπάλα τσιμέντου»; Το εν λόγω CMS ενδεχομένως και να κυριαρχήσει αν χρησιμοποιηθεί στο σχέδιο… Read more »

FOX
Guest
FOX

Μεταξύ μας μια χαρά κινούνται οι Χιλιανοί…
Εμείς να δω που θα καταντήσουμε…